Wat te doen als je kind verslaafd is aan een tablet

Wat te doen als je kind verslaafd is geraakt aan zijn tablet | 4 tips

“Je kind een smartphone of tablet geven is hetzelfde als een gram cocaïne geven.”
– Mandy Saligari, Harley Street Clinic Director en Verslavings Therapeut

Dit is nogal een zeer verontrustend nieuws van iemand die al jaren drugsverslaafden behandelt! Wie wist dat technologie kan leiden tot bepaalde verslaving? Ik bedoel, dit is niet hetzelfde als cafeïne in je koffie dat een klein potentieel heeft om je een koffie-verslaafde te maken of gewoon gewoon verslaafd bent aan videogames. Dit is gelijkgesteld aan “zo verslavend als” 1 gram cocaïne! En jij geeft dat aan je kinderen. Laat dat even inzinken, zodat je de implicaties van deze studie kunt begrijpen.

Tablets kunnen verslavend zijn

Gadgets behandelen als onschadelijk

Dokter Saligari zei dat het probleem met verslaving aan smartphone of tablet is dat ouders vaak over het hoofd zien dat deze dingen zo veel aanspreken op het menselijk brein als chemische drugs dat doen. Dat wil niet zeggen dat ouders de schuld hebben, maar het gebrek aan informatie over de schadelijke effecten van gadgets op mensen is de belangrijkste reden voor dergelijke verwaarlozing. Fabrikanten van deze elektronische apparaten hebben maar één motief en dat is winst. Dus mogen ze hun marketingafdeling niet proactief instrueren om campagnes te maken om mensen bewust te maken van dit soort verslaving, dat, helaas, steeds meer tierend wordt tegenwoordig.

Met alle miljarden dollars die in de zakken van deze elektronische reuzen komen, kunnen ze zelfs overwegen de informatie over gadgetverslaving te onderdrukken in plaats van te helpen het te verspreiden in het voordeel van hun consumenten. Aangezien dat het geval is en het feit dat je dit artikel leest (of je nu een ouder bent of nog niet), heb je de morele plicht om het gebruik van smartphones en tablets door je kinderen te controleren. Veiligheid staat voorop, zoals ik altijd zeg!

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

De triggers identificeren

Er zijn manieren om erachter te komen of uw kind verslaafd begint te raken aan zijn of haar smartphone of tablet. Zodra u deze triggers hebt geïdentificeerd, kunt u methoden bedenken om de verslavende effecten van de gadgets tegen te gaan. Ik zou kunnen zeggen dat het verschil tussen de opvoeding van de kinderen van mijn generatie haaks staat op de opvoeding van vandaag, en dat maakt het moeilijk om je in te leven in de dingen die nu op een kind afkomen. De ontwikkeling van het merendeel van de kinderen in bijna elke samenleving is tegenwoordig in zekere zin dichter bij degeneratie. Hoewel er enkele kinderen zijn die erg goed zijn geworden in het aanpassen aan de informatietechnologie die tegenwoordig de manier van leven is geworden in elke moderne samenleving.

uren staren naar het scherm

Hier zijn enkele tekenen en symptomen van verslaving aan smartphone / tablet:

Brengt veel tijd op hun smartphone of tablet
Stemt steeds minder in met hun omgeving en geeft de voorkeur aan isolatie
Slaapt te laat vanwege het gebruik van hun smartphone / tablet op het web, rondhangen op sociale mediasites en live streaming video's en muziek
Wordt pas laat wakker en eet geen ontbijt
Verslechterde gezondheidstoestand als gevolg van onjuist dieet
Wordt ofwel zwaarlijvig of ondervoed
Weigeren spelen met hun vrienden of ze spelen alleen met vrienden die ook gadgetverslaafden zijn
Maakt zelden nieuwe vrienden of bezoekt openbare bijeenkomsten om een ​​sociaal leven op te bouwen
Begrijpt niet wat buitenspelen is of vindt het saai
Heeft vrijwel geen lichaamsbeweging om de gezondheid en het welzijn te verbeteren
Is enigszins depressief of heeft al een depressie
Faalt op school of is betrapt door vals spelen door hun leraren met de boosdoener zijnde hun smartphone
Heeft problemen met het doen van hun klusjes, omdat ze liever hun tijd doorbrengen met hun smartphones of hun klusjes niet efficiënt doen vanwege, nogmaals, hun tablets of smartphones
Misschien hebben ze zichzelf minstens een keer in levensgevaar gebracht, omdat ze zo gefocust zijn op hun gadgets in plaats van zorgvuldig het straatverkeer te observeren terwijl ze de straat oversteken, van een open put of een greppel vallen

Als je hebt gemerkt dat je kind zich op een bepaalde manier gedraagt ​​die resulteert in de helft van wat hierboven werd genoemd, zoek dan onmiddellijk professionele hulp! Een verslavingstherapeut in jouw omgeving is de beste persoon om naar toe te gaan en om hulp te vragen.

tekenen dat je kind verslaafd is

Manieren om Smartphone- / Tabletverslaving te voorkomen

Verslaving van smartphones of tablets gaat niet te ver, je kunt het zelfs voorkomen als je je kinderen op het goede pad brengt. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de liefde van ouders hun kinderen door iets zal heen helpen, zelfs een bepaalde verslaving. Ja, je liefde en band met je familieleden is sterker dan elke verslaving of elk probleem dat je in het leven tegenkomt en je zult het allemaal samen overwinnen. Hier zijn enkele manieren die u kunt afraden

Uw kinderen om de hele tijd niet op hun smartphones / tablets laten

Houd de communicatie open, praat vaak met ze en probeer hun beste vriend te zijn, meer dan alleen een familielid, zodat je op de hoogte blijft van alles wat er in hun leven gebeurt. Op deze manier kunt u rode vlaggen herkennen en deze onmiddellijk verwijderen uit hun dagelijkse routine of hun aandacht er van afleiden naar meer constructieve manieren van leven.

Ga regelmatig op familiepicknicks en laat hen de schoonheid van familiebanden zien via kamperen, wandelen, vissen, kajakken of andere opwindende buitenactiviteiten. Dit helpt om stress te verminderen en moedigt hen aan meer dingen te willen doen dan alleen hun gezicht op de schermen van hun smartphones of tablets te laten plakken. Na verloop van tijd kunnen ze zelfs hun vrienden beïnvloeden om uit te proberen wat je als gezin hebt gedaan en, wie weet, helpen hun vrienden ook hun gadgetverslaving te laten verdwijnen!

Moedig hen aan om deel te nemen aan sportactiviteiten - op school of elders waar de nadruk ligt op sportiviteit en kameraadschap, neem ze mee en laat ze meedoen aan die sport. Dit zal helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, nieuwe vrienden te maken, hun sociale netwerk buiten Facebook of Instagram te bouwen en betere individuen in de gemeenschap te worden.

Doe af en toe tussendoor andere activiteiten

Verleid ze tot gezondheid verborgen in uw heerlijke maaltijden - oke, misschien zijn ze niet zo geïnteresseerd in gezonde voeding of vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren, groene thee en ander voedsel dat gunstig is voor hun gezondheid. Maar als je slim genoeg bent, kun je ze gezond eten zonder dat ze het zelfs maar opmerken!

Probeer ook weer eens avondjes bordspellen te organiseren om wel entertainment te brengen, maar in een ander, gezinsvriendelijk format.

Gezonde voeding helpt ook

Kinderen geven vaak de voorkeur aan junkfood en fastfood boven echt gezond voedsel, omdat ze het doelwit zijn van advertenties van tv, radio en zelfs internet waar ze dagelijks toegang toe hebben via hun telefoons. Dus je kunt niet zomaar zeggen dat ze moeten stoppen met het eten van junkfood, anders zou je gebrandmerkt willen worden als Hitler of als een communistische dictator van het huis dat dat wel is. Je moet hen langzaam en op een vriendelijkere manier overtuigen dat wat ze eten niet gezond is en waarom ze echt voedsel moeten eten.

Van een eenvoudige mango-havermoutontbijt-smoothie tot de lekkerste veganistische recepten die je kunt vinden! Het is nog steeds in orde om ze hun smartphones / tablets te laten gebruiken, maar u wilt misschien een aantal zachte beperkingen opleggen aan het gebruik ervan, zodat ze niet verder gaan dan de aanbevolen limiet die hen mogelijk verslaafd zou kunnen maken aan het apparaat.

Stel misschien een limiet van 2 uur per dag in voor het gebruik van hun gadgets en leer ze vervolgens de rest van de dag verantwoordelijke kinderen te zijn, maar vergeet niet om het leuk te maken. Discipline hoeft niet saai te zijn of plaatst je in een stijve situatie waarin je de slechterik wordt.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Conclusie

Het lijkt erop dat we een ongekend stigma hebben van de smartphone-industrie die nog steeds de mainstream media ontwijkt, nietwaar? Informatie is cruciaal om mensen bewust te maken van het gevaar dat gadgetverslaving met zich meebrengt voor mensen, vooral voor onze kinderen. Of het zal zo erg worden dat we op een dag wakker worden met tech-verslaafden die rondlopen als zombies. Of erger nog, wat als we allemaal zombies zijn geworden en nooit meer ontwaakt uit deze nachtmerrie van virtual reality, die de realiteit had vervangen?

Gelukkig kunnen we er nog steeds iets aan doen en dat is om er één persoon tegelijk bewust van te worden. Ik geef toe dat hoewel ik schrijf over het voorkomen van verslaving aan smartphone / tablet, ik toch niet kan ontkomen aan het feit dat sommigen van jullie (of de meesten van jullie) dit blogbericht nog steeds lezen op hun tablets of smartphones. Maar volledig uitbannen is ook niet goed. Een kind moet toch mee kunnen komen in de wereld van de toekomst. Maar hoe je dit doet, daar heb je zeker invloed op.

Leave a Reply