De 4 beste stuntstep helmen

Wat is de beste stuntstep helm? Veel reviews gedaan, 4 aanbevelingen

 

Dus het is je gelukt om de kinderen van hun tablets los te koppelen. Proficiat! Dat verdient op zich al een medaille, een dagje verlof en de sleutel van de stad.

Wat nu? Buiten spelen, is dat niet iets dat wij ouders vroeger deden? De step (of scooter) is heel populair bij de kinderen.

Namelijk omdat het gemakkelijker is dan leren fietsen en veel minder uitdagend dan een skateboard. En als ouders is het ook leuk te weten dat je een step gewoon opvouwt en weg stopt.

 

Welke helm kies ik voor de stuntstep en waarom?

Na een beetje rond te kijken online heb ik snel ondervonden dat de meeste stunthelmen voor kinderen, allemaal min of meer hetzelfde zijn.

Maar ik heb speciaal voor jullie, toch nog een beetje verder gekeken (graag gedaan 😉). Nu blijkt dat de duivel, toch in de details zit. Kijk zelf maar eens.

Helm

Details

Prijs

Slamm Scooter Sticker stunthelm

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Specifiek verkocht voor de stuntstep. Komt met extra passtukken en een stel stickers.

SFR Essential Skatehelm

Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Komt met extra passtukken.

Bekijk afbeeldingen

Nijdam Skatehelm – Aggressive

Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Betere veiligheidsconform. Komt met extra passtukken en een stel stickers. Heel voordelige prijs.

Volare Skatehelm – No Limits

Verschillende designs. TUV/GS goedgekeurd. Verstelbaar.

 

Het is niet moeilijk te zien welke helm het beste is voor de stuntstep. Ikzelf koos deze Nijdam skatehelm voor mijn kinderen en niet alleen omdat het de voordeligste is.

Het heeft alles wat de andere helmen bieden en meer.

De kids kunnen de helm zelf personaliseren met de stickers die inbegrepen zijn.

Ik moet me niet blauw betalen (drie kinderen = drie helmen) en ik hoef me alvast geen zorgen maken over eventuele hersenschade. De keuze was snel gemaakt.

Ik zal hier verder uitleggen waarom het zo belangrijk is en hoe ik tot de keuze ben gekomen.

Bekijk onze video of lees verder voor alle details:

 

 

 

Het heet niet voor niets “stuntstep”, doe het veilig

Goed, je gaat naar de winkel, je schaft je kleine ‘schattebol’ een kinderstep aan zoals deze bijvoorbeeld en je stuurt je kind de wijde wereld in, gewapend met hun nieuwe step.

Missie volbracht! Toch..? Nee hoor! Ik weet, en jullie weten, dat de kinderen nooit eens normaal kunnen doen. Ze willen stunts doen, net zoals ze hebben gezien op hun tablets.

Natuurlijk!

Als je, net zoals ik, geen zin hebt om op een zondagnamiddag, enkele uurtjes bij de spoed door te brengen. Dan is er nog iets dat je ‘schattebol’ nodig heeft; een stunthelm.

 

Stuntstep

(Foto: naturtreenspicerx.pw)

 

Lees ook onze post over het kiezen van de leukste stuntstep voor je kinderen

 

Waarom een helm?

Dit spreekt min of meer voor zich maar steeds belangrijk om te herhalen. Een val is één van de meest voorkomende oorzaken waarbij een kind naar de spoedafdeling moet.

De gevolgen zijn dan ook vaak een hoofdletsel. Een verschrikkelijke ervaring voor uw kind, vooral als er blijvende schade is.

Een helm kan de meeste risico’s voorkomen en is bijgevolg ook een goed idee. Let wel op dat geen enkele helm een hersenschudding kan voorkomen.

Kijk uit naar enige symptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn en flauwtes.

 

Welk type helm?

Best kan je zoeken naar een stunthelm of skatehelm. Vaak hebben deze een schaal-constructie. Een fietshelm verschilt in ontwerp en bied niet dezelfde bescherming aan.

Dit is belangrijk omdat je kinderen zeker zullen vallen, en vaak. Dus wil je een helm die goed is voor meerdere valpartijen. Terwijl je een fietshelm moet vervangen na elke botsing.

Let ook goed op dat de helm die je koopt, CSPC en EN1078 conform zijn. Dat is tenslotte de wetgeving en dan weet je meteen ook dat de helm getest is.

De helm moet natuurlijk de juiste maat zijn voor de bol van je ‘schattebol’ en is best te meten met een lintmeter. Start net boven uw kinds’ wenkbrauwen en meet de omtrek.

Wat misschien niet van zoveel belang is voor ons ouders, maar wel voor de kinderen, is hoe de helm er uit ziet. Je kan niet zomaar met elke helm op het skatepark komen opdagen.

Je wilt natuurlijk dat ze de helm met plezier zullen dragen en niet afnemen zodra je eventjes niet oplet.

Belangrijk om te weten is dat extra accessoires, zoals een mohawk of hoorns, een slecht idee zijn. Deze hinderen immers de veiligheid dat de helm normaal gezien biedt.

Versta me niet verkeerd, deze helmen zien er beestig uit, maar ze zijn nog steeds geen goed idee.

 

#spijtig

 

Dus, hier nog eens gauw de kenmerken waar je rekening mee moeten houden bij het kopen van een stuntstep helm:

  • Skate- of stunthelm (schaal-constructie). Niet een fietshelm
  • Conform met CSPC en EN1078
  • Juiste maat
  • Esthetisch aangenaam
  • Geen onnodige accessoires

Veilig op de stuntstep met een helm     

Hmm, misschien toch een beetje meer bubbels? (Foto:thespec.com)

 

De wonderbaarlijke wereld van stunthelmen

De Nijdam Aggressive

Nijdam maakt al jarenlang helmen voor schaatsers. Ik kan me dus best wel voorstellen dat dit bedrijf wel een paar dingen weet over bescherming tegen hoge impact botsingen en valpartijen.

Ik heb zelf deze gekozen vanwege de prijs, de extra passtukken die je erbij krijgt en de mogelijkheid om te personaliseren.

De helm zelf is een mooi design en met de stickers kunnen de kinderen het echt HUN helm maken. Iets waar ze trots op kunnen zijn als ik ze naar het skatepark neem met hun stuntstep.

Met de extra passtukken is het gemakkelijk om de helm te verstellen zodat die goed en stevig past.

 

Best geteste Nijdam stunthelm

(Foto: bekijk meer afbeeldingen bij Bol.com)

 

De SLAMM sticker stunthelm

De Slamm-stickerhelm is de perfecte manier om veilig te stunten met een volledig op maat gemaakte look.

Er zit een ziek Slamm-stickervel bij, zodat je zelf je helm kunt ontwerpen. Voorzien van dubbele sizing pads zodat je de pasvorm van je deksel kunt perfectioneren voor ultiem comfort.

Bekijk hier de video van Slamm:

 

Hier kun je de Slamm kopen voor onder de €40,-

 

De SFR Essential Stuntstep helm

De SFR is een voordelige helm die is ontworpen om bescherming te bieden aan basisrijders. De helm is verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuren en drie algemene maten.

Het wordt geleverd met verwisselbare vulling zodat je een maat kunt kopen en hem naar je hoofd kunt aanpassen. De schuimvulling maakt het een comfortabele helm tijdens een lange skate-rit.

Voor de algemene rijder maakt het een goed stuk hoofdbescherming, essentieel voor sporten zoals skateboarden en stuntsteppen.

Bij een kleine val met een lage impact biedt het perfecte bescherming.

Als je echter besluit dat je meer gedurfde trucs wilt uitproberen en besluit om die heuvel aan te gaan waar je altijd al naar hebt gestreefd, is deze helm misschien niet zo effectief.

Goedkoop betekent niet altijd de beste bescherming!

Na deze helm een ​​beetje te hebben gebruikt, is hij comfortabel en duurzaam. Maar ik merk dat het komt met een paar probleempjes:

  • De kinbanden kunnen nogal irriterend zijn en neigen om nog wel eens losser te schieten dan hoe je ze had ingesteld.
  • Ook viel de bevestigingsklem binnen een paar weken na het bezitten van de helm van de riem. Er is geen duidelijke bevestiging aan het einde van de kinriem waardoor dit behoorlijk onvermijdelijk is.

Al met al is dit een goede helm voor het geld. De basisbeschermingsfuncties bieden voldoende ondersteuning voor het hoofd van een rijder.

Wees voorzichtig met de problemen met de riem, zodat deze tijdens het rijden niet losraakt.

Bekijk de video van SFR:

Ook de SFR is verkrijgbaar bij Bol.com voor nog geen €40,-

Volare No limits skatehelm

Super stoere echte Skatehelm, gewoon lekker mat in trendy wit en zwart met een stoere “No Limits” opdruk.

De No limits helm is gemaakt voor de kids die iets meer durven, voor echte skaters en diegenen die meer met hun stuntstep willen proberen.

De helm is verstelbaar doormiddel van het koord en hij is volgens  de strengste eisen goedgekeurd.

Type No Limits = Niet voor kleinere kinderen!

De helm is beschikbaar bij Bol.com

 

Toen Wij Jong Waren

Lang, lang geleden toen ik nog een kind was, was het ondenkbaar om naar buiten te komen met een helm op, als je enige vrienden wilde hebben of houden.

“Mooie plaspot op je hoofd! Kan ik die eventjes lenen!” en dat is maar een voorbeeld. Chance dat kinderen tegenwoordig niet weten hoe verschrikkelijk wij toen waren.

Die dagen zijn lang voorbij. Een skatehelm is nu de norm voor allerlei buitensporten zoals Skateboarden, in-line skaten, steppen en bmx-en. Niets om hun voor te schamen dus. Vooral niet als de helm er stoer uitziet zoals deze bijvoorbeeld.

De juiste maat vinden

Elk kind heeft een helm nodig en de maten variëren enorm als het gaat om helmen voor peuters of voor oudere kinderen.

Een losse helm biedt je niet de bescherming die je nodig hebt dus hij moet goed zitten. Er zijn echter helmen met een universele pasvormring die zich aanpast aan de kopmaat.

Grotere helmen kunnen passend worden gemaakt met maatmatten en dat is ook waarom we die van Nijdam aanbevelen. Maar het is niet aan te raden om een ​​kinderhelm te groot te kopen “op de groei”.

Dat is gewoonweg niet veilig. Niet alleen zal het minder beschermend zijn, maar ook erg ongemakkelijk, waardoor kinderen het uiteindelijk nog minder graag willen dragen (en ze vinden het waarschijnlijk al zo stom!).

Helmen hebben meestal een grootte beschreven in centimeters, wat in feite de hoofdomtrek is. Je kunt de hoofdmaat van jouw kind meten en zien of de kindhelm geschikt is voor hen.

Neem gewoon een meetlint of zelfs een touwtje en wikkel het om hun hoofd, iets boven hun wenkbrauwen. Met deze meting heb je een idee over hoe groot de kinderhelm moet zijn.

Sommige fabrikanten produceren specifieke stuntstep helmen voor kinderen in kleine, middelgrote en grote maten.

 

Hoe weet je of de helm de juiste maat heeft?

Als de helm te los zit en beweegt, is deze te groot voor je kind. Het kan zelfs hun wenkbrauwen helemaal bedekken en daardoor erg onaangenaam zitten. Dan weet je zeker dat hij te groot is.

Aan de andere kant, als veel voorhoofd zichtbaar is, dan is de helm te klein. De perfecte maat zou een comfortabele pasvorm zijn maar ademend om ventilatie mogelijk te maken.

Als het kind een bril draagt, moet hij ze kunnen dragen samen met de kinderhelm.

 

Leeftijd en maten

Alle kinderen moeten veiligheidshelmen dragen, ongeacht de leeftijd. Er zijn kinder-k-stephelmen voor kinderen die ook op een scooter rijden, dus kunnen de kleintjes vanaf 2 of 3 jaar oud ook al een helm dragen.

Bij het vinden van de juiste maat is leeftijd niet bepalend voor de beste maat, omdat sommige kinderen groter zijn en misschien een groter hoofd hebben dan hun leeftijdgenoten.

Daarom is de hoofdomtrek de beste keuze om de exacte maat te vinden.

 

Een grotere maat kopen

Veel ouders kopen meestal een grotere helm voor hun kinderen, zodat ze er in groeien en ze niet snel hoeven te worden vervangen.

Het gebruik van een grotere helm is acceptabel zolang je deze kunt aanpassen met pads of riemen.

 

Stuntstep helmen voor jongens en meisjes

De belangrijkste verschillen tussen helmen voor jongens en meisjes zijn kleurkeuzes en thema’s.

  • Jongenshelmen hebben decoratieve ontwerpen en stripfiguren zoals superhelden en games,
  • terwijl helmen van meisjes neon kleuren hebben met poppen en prinsessen.

Er is veel variatie voor je kind om uit te kiezen.

Mijn kind wil geen helm dragen tijdens het rijden op een step, wat moet ik doen?

Het dragen van een helm is noodzakelijk, zelfs bij steppen en sommige kinderen willen er misschien geen dragen. Sommigen vinden het ongemakkelijk, terwijl sommigen denken dat ze te stoer zijn om een helm nodig te hebben.

Als ouder is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je kind de helm draagt.

De meeste ouders dragen zelf geen helmen en vervolgens willen hun kinderen het ook niet dragen.

De beste manier om jouw kind te beïnvloeden, is het goede voorbeeld te geven en een helm te dragen als je op jouw fiets rijdt.

Anders zijn de verschillende soorten stijlen, kleuren en thema’s er om de interesse van je kind te wekken. Geef ze een kinderhelm met hun favoriete stripfiguur of superheld en ze zullen het nooit vergeten om het te dragen.

Je kunt ze zelfs laten zien hoe de helm van een ander kind in je buurt eruit ziet of zelfs video’s online laten zien, zoals deze:

 

Alles eventjes samenvatten

De keuze is aan jou natuurlijk (of je kinderen). We weten dat het belangrijk is om de juiste helm te kiezen die past bij een activiteit zoals stunten met de step of scooter.

Een skatehelm die de juiste bescherming biedt en er ook bangelijk uitziet zodat je kids ook een beetje meer zelfvertrouwen hebben is ideaal.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Je wilt dan ook dat ze plezier hebben en goed beschermd zijn. Hoe trots zal je wel niet zijn als ze voor het eerst een kick-flip doen?