Het kiezen van een tablet

Tips voor het kopen van een tablet voor je kind

8 behulpzame tips voor het kopen van een tablet voor je kind

 

Hoewel we ouders vermanen om alleen tablets te gebruiken die gemaakt zijn voor kinderen, zijn wij in feite een educatieve website. Daarom willen wij in ieder geval dat ouders tenminste kennis van zaken hebben als het aankomt op wat voor een merk te kopen, kenmerken te kiezen en hoeveel geld men zou moeten uitgeven voor iets dat soms handig, maar tegelijkertijd ook triviaal kan zijn. Het geheim tot de juiste aankoop heeft niet speciaal een cursus in IT (informatie technologie) nodig, maar meer de basiskennis en genoeg informatie om te begrijpen hoe de vitale onderdelen van een tablet werken.

Of je nu op zoek bent naar een tablet of naar andere electronische hulpmiddelen, je wilt goed geïnformeerd beginnen aan je zoektocht. Daarom hebben we deze website ingericht om je van het beste advies te voorzien.

Tablets werken, net zoals vele smartphones, net zoals de grote lompe desktop computers, behalve dan dat ze lichtgewicht en ongeveer zo’n 30 keer kleiner zijn vergeleken met die dingen die je op kantoor ziet staan. Ze hebben allen de basis componenten aan de binnenkant zoals de core processor (verantwoordelijk voor alle berekeningen dat je apparaat maakt, zoals het openen van een browser, afspelen van video’s, muziek, spelletjes etc.), RAM oftewel Random Access Memory (verantwoordelijk voor het sneller maken van je computer bij het laden van programma’s – des te meer RAM, des te sneller je computer/tablet/smartphone zal werken), GPU oftewel Graphics Processing Unit (te vergelijken met de core processor, behalve dat deze speciaal is ontwikkeld om grafische zaken op je scherm van het apparaat te kunnen tonen), Moederbord (huisvest alle andere essentiële onderdelen zoals de core processor, GPU, RAM, etc.), HDD oftewel Hard Disc Drive/intern geheugen (binnen veel desktop pc’s en laptops zitten HDDs; in kleinere apparaten zitten echter solid state drives of SSD om data in op te slaan).

 

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone. Om je de beste geïnformeerde keuze te kunnen laten maken voor de aankoop van een tablet of smartphone, zijn hier 8 tips die je kan gebruiken om er achter te komen wat de kwaliteit is van het apparaat en of het de prijs wel waard is die eraan is gegeven.

 

  1. Stand-alone of converteerbare tablet?

Het eerste wat je moet weten van tablets is dat er 2 verschillende types worden verkocht. Aan de ene kant is er de standalone type welke zeer lichtgewicht is, compact en geen afneembaar keyboard maar in plaats daarvan een volledige touchscreen UI heeft (user interface). De ander is een converteerbare tablet die of kan buigen of een afneembaar keyboard heeft. Ze lijken erg op netbooks, behalve dat ze dan veel lichter en kleiner zijn en zullen net zoveel wegen als de standalone tablets. Beiden zijn zeer goed en je zult alleen maar moeten beslissen of je een aparte keyboard wilt voor je tablet, of dat je het gebruik van een virtueel keyboard ook genoeg vindt.

Computer algemeen

 

  1. Opmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben. Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent voor werk of vakantie? Heb je een tablet nodig die zowel handig is om te vervoeren maar ook degelijk genoeg is om een video op te kijken en spelletjes mee te spelen? Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches. Als je echter iemand bent om wat meer discreter te werk te gaan dan zouden de tablets met de wat kleinere 10 – 7- inches beter bij je passen.

 

  1. Het kiezen van het OS (operating system)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en Android (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen. Linux, Ubuntu, Chrome, ReactOS en SkyOS zijn allemaal voorbeelden van betaalde en open-source (gratis) software pakketten; Android en iOS hebben echter het grootste marktaandeel gebaseerd op het aantal gebruikers. De meeste tablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android of Windows 10 te werk gaat op niet Apple producten, en met iOS op de Apple producten. Daar komt nog eens bij dat elk van deze technologische reuzen reeds hun eigen versie van Play Store hebben waar andere OS ontwikkelaars simpelweg geen concurrentie mee aan kunnen gaan. Maar als je echter nog steeds wat unieker wilt zijn en zelf wilt rommelen met het OS, dan houdt niemand je ervan om een andere OS te installeren.

 

  1. Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee dient te houden. Als je het alleen maar gaat gebruiken voor wat eenvoudige zaken zoals internet browsen, email en het luisteren naar muziek enzovoort, dan zijn er genoeg tablets van zo’n 7 inch die deze zaken aankunnen. Als je het dan voor werk gaat gebruiken dan raden wij de tablets met 9 – 13 inch schermen en een veel efficiëntere rekenkracht aan dan het gemiddelde. En sommige mensen willen graag online of één-speler spelletjes kunnen spelen op hun tablet, en hebben dus het beste van het beste nodig van alle specificaties. Voor dit gebruik heb je de tablets nodig die quad-cores (4) of octa-cores (8) processoren hebben om zo hun tablet van supersterke rekenkracht te kunnen voorzien. Ook het RAM en GPU geheugen (zoals eerder besproken) moet kunnen bijbenen met de processorsnelheid. En als je een groter-dan-groot scherm wilt hebben, koop dan de Samsung Galaxy View tablet welke een gigantisch 18,4 inch scherm heeft! Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de LeapFrop LeapPad Platinum, Amazon Fire HD 8 en Verizon GizmoTab.

 

  1. Overwegen van het gebruik van Apps en Inhoud.

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Android en Windows zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden. Windows heeft de Windows Store, hoewel je ook gewoon apps en programma’s van andere stores kunt downloaden. Android heeft Google Play welke miljoenen apps en programma’s heeft. iOS heeft zijn store simpelweg App Store genaamd en is voor exclusief gebruik voor Apple gebruikers en alleen Amazon gebruikers hebben dan ook nog de Amazon Prime Store, maar het bedrijf vereist van zijn klanten om dan een Amazon Prime lid te worden voordat je van die store gebruikt kunt maken.

 

We hebben al eerder de basispunten besproken en nu gaan we in detail en merk specifieke kenmerken van de hardware op uw tablet bekijken. Als het gaat om processoren dan gebruikt Apple de zelfontwikkelde A-series chips voor hun iPads, en dan hebben we het over de A7, A8, A8X en de A9X en de snelheden liggen tussen de 1.3 – 1.85Ghz dual-core processoren. Wat dit in feite betekent is dat er letterlijk 2 processoren in 1 enkele chip zitten verwerkt en in realiteit maakt dit je rekenkracht dan 1.85 GHz x 2!

Aan de andere kant hebben we de Android tablets, die gebruik maken van de Qualcomm’s Snapdragon processoren (zoals de Snapdragon 400, 600 en de 800 series). De Snapdragon 430 en 435 zijn allemaal octa-core processoren (8 x 1.4 GHz snelheid) terwijl de 427 series een tandje lager licht met 4 cores (quad) op dezelfde processorsnelheid. De Snapdragon 652 en 653 hebben ook beiden een octa-core processor die 1.8 GHz bereiken, terwijl de 650 een unieke hexe-core heeft(6 x 1.8 GHz).

En dan uiteindelijk zijn er dan nog de Snapdragon 820 en 821 die respectievelijk 2.2 en 2.4 GHz klokken met een quad-core processor, maar de 835 is dan waarschijnlijk toch de sterkste van allen, want deze heeft een octa-core processor die snelheden van 2.45 GHz kan bereiken!

Computer algemeen

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple. En als de consumenten dit nu eenmaal uitvogelen dan zullen de Apple producten voorgoed aan de kant gegooid worden! Windows vertrouwd volledig op hun Intel processoren, en als je deze vergelijkt dan zou ik zeggen dat deze op de tweede plaats komen achter de Android Qualcomm processoren omdat ze blijven steken op hun Core m3, i5 en i7 series die een dual of een quad-core processor hebben. Ze worden nochtans geklokt op 1 – 3 GHz.

Een andere zaak om te overwegen is genoeg aanwezig RAM en opslag. Normaal hebben tablets 1 – 4 GB geheugen ingebouwd; er zijn echter tablets met een zeer hoog RAM geheugen op de markt die zover kunnen gaan als 16GB! Opslag gaat normaal gesproken tot zo’n 8 – 16 GB ruimte, maar er zijn ook versies met 32 – 64 GB en er zijn tegenwoordig zelfs versies die uitbreidbare sloten hebben voor geheugenchips tot 256 GB. 7.

Levensduur van de batterij

Wat is er belangrijker dan het hebben van geweldige kenmerken op je tablet? Batterijduur! Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had. Wij hebben recentelijk verschillende soorten tablets getest en daar zijn 3 uitgekomen met de langste batterijduur. De Lenovo Yoga Tab 3 kwam als beste uit de bus met 15.09 uren levensduur van de batterij op één enkele oplaadbeurt! Daarna kwam de iPad Mini 2 die het 11.06 uren volhield na het krijgen van een oplaadbeurt. En als laatste was er de Dell Venue 8 7000 welke een magere 9.74 uren aan batterij verbruikte voordat het helemaal leeg was. Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn, maar je kunt heus wel goede middenmoters vinden die zowel goede specificaties hebben als een goede batterij die het lang genoeg vol kan houden.

8.       De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€400 – €1000 of meer).De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij uzelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

tips bij het kopen van een kindertablet

Uw gebruik en noodzaak is wat uw beslissing bepaald. Meer rekenkracht betekent dat je meer moet gaan multi-tasken op je tablet, terwijl het bekijken van video’s en andere multimedia doeleinden slechts low-end specificaties nodig zal hebben. Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. Conclusie Wat je reden dan ook is voor het aanschaffen van een tablet, moge dat een Apple, Android of op Windows gebaseerd platform zijn, hopen wij dat je veel plezier mag gaan beleven en tevreden zult zijn met het gebruik ervan in je dagelijks leven.

Daarnaast zijn er nog vele andere tablets die een minder kosten maar nog steeds met goede kenmerken komen die een keuze kunnen zijn naast de hoge kosten die een tablet van een bekend merk met zich mee kan brengen. Blijf op de hoogte voor meer nieuwtjes en informatie van tablets en apparaten zolang je geabonneerd blijft en ons volgt op social media. En vergeet niet een hieronder een reactie te schrijven als je graag je mening wilt delen.

 

 

Leave a Reply