Samsung galaxy tab kindertablet

Samsung Galaxy Tab kindertablet met Kids mode

Galaxy Tab: Een 7-inch Android-tablet die de hele dag de batterij biedt en de unieke kindermodus.

Dat is de Galaxy Tab A, waarmee consumenten een nieuwe 7-inch-optie krijgen die onder andere de hele dag batterij biedt.

Deze tablet heeft een metalen frame en is volgens Samsung: een “gezinsvriendelijk” apparaat.

Met name de batterijduur is een grote plus, één van de redenen dat we hem ook hebben afgezet tegenover de Nintendo Switch in onze post over het kiezen van een Switch of kindertablet.

Om dat punt te onderstrepen, heeft Samsung een aantal kindvriendelijke content op de tablet gezet, waaronder een speciale Kids-modus met toegang tot 5000 exclusieve video’s en games.

De Galaxy Tab A heeft een 7-inch scherm met 480 nits helderheid en een beeldverhouding van 16:10. Onder de motorkap ligt een Qualcomm Snapdragon 425-processor naast 2 GB RAM en 32 GB interne opslag.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om de interne opslag uit te breiden met een extra 256 GB via een microSD-kaart.

Er zijn op dit moment aanbiedingen op verschillende Galaxy Tab A modellen bij Wehkamp die je zou kunnen checken.

 

Hier is een video over het opzetten van de kids mode op de Galaxy:

 

 

Uitstekende batterij capaciteit

De batterij kan de hele dag door worden gebruikt met een 5000 mAh batterij die het apparaat tot 14 uur per keer kan opladen.

De tablet heeft zowel een 8-megapixel camera aan de achterzijde als een 4-megapixel camera aan de voorzijde, evenals WiFi Direct, 802.11a / b / g / n WiFi en Bluetooth 4.2.

De tablet wordt opgeladen en aangesloten via een USB-C-poort. Zowel zwarte als zilveren versies van de omhulzing zijn beschikbaar.

Wanneer de tablet in de kindermodus wordt gezet, biedt deze toegang tot content uit hun partner netwerk, waaronder van LEGO, zoals LEGO Batman-app en LEGO NINJAGO.

Ouders die een Samsung Kids-abonnement krijgen, ontvangen 100,- euro aan kindervriendelijke shows, films, games en boeken.

Er is ook een Game Launcher, drie gratis maanden van YouTube Red en een optie voor ouderlijk toezicht om te dicteren hoe een kind het apparaat kan gebruiken.

 

Een beoordeling van de kindermodus van de Samsung Galaxy Tabs

Smartphones zijn leuk speelgoed om kinderen te kalmeren wanneer je op je computer werkt of aan andere activiteiten bezig bent.

Hierdoor worden kinderen steeds meer bewust van technologie terwijl ze opgroeien. Tegen de leeftijd van 3 kan een kind zichzelf vermaken met je telefoon.

Dit betekent echter dat jouw instellingen per ongeluk kunnen worden gewijzigd, bestanden verwijderd of nog erger, gevoelige informatie kan worden verzonden naar alle namen in je lijst met contactpersonen.

Dit alles kan flinke hoofdpijn veroorzaken voor de moderne ouder.

Met dit in gedachten heeft Samsung de The Galaxy Tab 3 en de Tab S-apparaten uitgerust met een kindermodus die het apparaat kindvriendelijker en beter maakt.

 

Samsung Galaxy Kids mode

 

De kindermodus bevat vijf speciaal ontworpen apps:

 1. camera
 2. karaoke
 3. tekenen
 4. fotogalerij
 5. videoweergave

Deze apps passen de bestaande functies van de tablet aan in vermakelijke en intuïtieve functies voor kinderen, de camera-app kan bijvoorbeeld automatisch grappige stripeffecten (bijvoorbeeld bril, snorren, wenkbrauwen, etc.) aan een persoon toevoegen.

Al deze effecten worden automatisch toegevoegd op de juiste locatie dankzij gezichtsdetectietechnologie.

Zodra je de app voor de eerste keer start, wordt je gevraagd een pincode in te stellen die wordt gebruikt om de kindermodus te beheren. Je moet ook een kindprofiel instellen met hun naam en geboortedatum.

Zodra je op de menuknop tikt, kun je het volgende doen:

 • bewerk het profiel van je kind
 • toezicht houden op de activiteiten in de kindermodus, bijvoorbeeld de gebruikte apps
 • Stel een tijdslimiet in voor je kinderen
 • voeg bestaande apps toe aan de kindermodus
 • bestaande media toevoegen aan de kindermodus (muziek, video’s en foto’s)
 • download apps van de Kids Store

De app Kids Mode heeft een eigen Kids Store, die nu meer dan 900 kindvriendelijke apps bevat.

Met een filter voor leeftijdsgroepen kun je apps selecteren die jouw kinderen zullen vermaken en uitdagen op hun niveau terwijl ze groeien, terwijl de inhoud ook op functie is geclassificeerd.

Er zijn 4 categorieën van apps in de winkel:

 1. speciaal voor kinderen
 2. leren
 3. spelen
 4. verhaal

Zo kun je onderwijs opnemen in de speeltijd van je kind door bewust uit die categorie te kiezen.

De inhoudsclassificatie is als volgt: 0-4 jaar oud voor kleuters, 5-6 jaar oud voor kleuters en 7 jaar oud of meer bij kinderen in het basisonderwijs.

Volgens Samsung biedt de Kids Store premium-inhoud voor kinderen van providers zoals PBS Kids, Budge Studio, Cupcake Digital en Intellijoy en biedt gratis geschenken van meer dan 50,- euro aan gebruikers, die kunnen worden gebruikt om applicaties zoals Toca Hair te kopen. salon 2, Sprinkle Island en Pucca Funny World Tour exclusief.

Met de functie Kindermodus kunnen kinderen alleen apps downloaden van het onderdeel Kids Store en kunnen ze alleen content kopen die is goedgekeurd door hun ouders via een wachtwoord.

Dit zou gemoedsrust moeten bieden aan ouders die zich zorgen maken over hun kinderen die buitensporige rekeningen opbouwen.

Ook in de kindermodus kun je oproepen ontvangen, maar ze niet maken.

Er zijn geen bekende voor de hand liggende manieren om de kindermodus te omzeilen dus je kind kan er niet zomaar uit geraken.

Het nadeel van de kindermodus is dat deze alleen het profiel van één kind ondersteunt.

Er is geen manier om een ​​meervoudig kinderenprofiel in te stellen, maar hopelijk zal Samsung deze tekortkoming heroverwegen.

Anders zou ik dit ook aan ouders met meerdere kinderen aanbevelen.

 

De Galaxy Tab A is verkrijgbaar in verschillende modellen (check alle prijzen en modellen hier)

 

 

Leave a Reply