Moet ik de Clementoni Clempad kopen?

Clementoni is een Italiaans merk dat allerlei educatieve spelletjes produceert, alles voor kinderen, waaronder dus ook kinder tablets: de Clementoni Clempad. En hoewel de Clementoni Clempad in ons land nog niet erg bekend is, is het ook een optie om deze tablet voor je kind aan te schaffen.

Het doel van deze kinder tablet is om je kind spelenderwijs vertrouwd te maken met technologie. Clementoni heeft 2 verschillende tablets ontwikkeld, de 7” voor kinderen van 3-6 jaar, en de 8” voor kinderen van 6-12 jaar. Beide tablets zijn voorzien van bijzonder goed ouderlijk toezicht, dat je totale controle geeft over welke websites en apps je kind kan openen op de tablet.

Hij is beschikbaar bij bol.com voor als je de laatste prijs wilt checken.

 

 

Clementoni speciaal ontwikkelde apps

Clementoni heeft een aantal apps speciaal ontwikkeld voor gebruik op de Clementoni Clempad, waar de kinderen op veilige, leerzame manier al spelend gebruik van kunnen maken.

Clementoni richt zich echt op het ontwikkelen van leerzame spelletjes voor kinderen. Meer informatie is ook te verkrijgen hier op de website van bol.com

Ook voor hun kinder tablets hebben ze een leuke app ontwikkeld: Clem TV, een soort Youtube kanaal, maar dan volledig gericht aan kinderen. Je zult hier dus geen aanstootgevende filmpjes op vinden, alle video’s zijn zeker geschikt voor kinderen.

Je kunt de app op elke Clementoni Clempad gebruiken! Er zijn nog vele andere apps beschikbaar, waarvan een deel al vooraf geïnstalleerd staat. Je kind kan met de Clementoni Clempad oefenen met lezen, schilderen, video’s bekijken, muziek luisteren, foto’s maken en nog veel meer. Ook zijn er apps beschikbaar die je kind helpen bij het leren van de eerste vreemde taal, wat meestal Engels zal zijn.

Engels is overal om ons heen, en kinderen beginnen steeds jonger met het leren van deze taal, en de app kan daar zeker bij helpen.

 

Ouderlijk toezicht

Op elke Clementoni Clempad kun je bijzonder strenge instellingen gebruiken om te zorgen dat je kind alleen doet met de tablet die door jou zelf zijn goedgekeurd.

Op elke Clementoni Clempad kun je een witte lijst maken, van websites die je kind mag openen. Dit is een makkelijke manier om te controleren welke sites je kind opent, de meeste tablets hebben een zwarte lijst met sites die ze niet mogen bezoeken. En dat is bijna een oneindige lijst, de kans is groot dat je kind terecht komt op een website die je niet aan de zwarte lijst had toegevoed.

Bij Clementoni kun je een witte lijst maken van sites die ze wel mogen bezoeken, en zo kun je echt goed controleren welke sites er geopend kunnen worden op de tablet. Ook de apps kun je beperken, zodat ze alleen apps kunnen openen die jij hebt goedgekeurd. Bovendien kun je een tijdslimiet instellen, als je niet wil dat je kind onbeperkt met de tablet zit te spelen.

Clementoni heeft ook een Family System App ontwikkeld, die de Clempad kan verbinden met jouw smartphone of tablet, en waarmee je kind al zijn plezier kan delen met jou.

 

Clementoni Mijn eerste Clempad 7”

De 7” Clempad is voor kinderen vanaf 3 jaar een geschikte tablet om op een veilige manier te leren en te spelen.

De Clementoni Mijn eerste Clempad 7” is speciaal ontworpen voor kinderen van 3-6 jaar. Het is een veilige en educatieve tablet voor de kleintjes. De tablet heeft een 7” scherm (ongeveer 21 bij 29 cm) en is stevig en robuust, kan dus wel tegen een stootje.

De tablet beschikt over een camera aan de achterkant, en eentje aan de voorkant, je kind kan al beginnen met het maken van foto’s van zijn omgeving, en selfies.  De Clempad heeft ook een microfoon, je kunt dus ook videobellen met je kind. De tablet werkt op wifi, en je kunt een goede lijst instellen van pagina’s die je kind mag bezoeken, je kind kan dus veilig surfen.

Het is dus een ideale eerste kindertablet voor je kind, al vanaf de leeftijd van 3 jaar, je hoeft je echt geen zorgen te maken om wat je kind allemaal kan doen met deze tablet. De tablet heeft een 1,2 GHz-processor, 512 GB geheugen, een 3200 mAh batterij, en een scherm van 1024 x 600 pixels. Dit zijn zeker niet de best beschikbare technische waarden, dat klopt.

Er zijn inderdaad tablets beschikbaar met een snellere processor, groter geheugen en meer pixels, dus een scherper beeld. Maar is dat wat je kind echt nodig heeft? Dit zou echt genoeg moeten zijn voor een kind van net drie jaar oud, het is immers een tablet om mee te leren.

Bovendien, als je een tablet voor een kind aanschaft, is het belangrijker dat er goed ouderlijk toezicht beschikbaar is, en dat is zeker het geval bij de Clementoni Clempad. Je hebt volledige controle over wat je kind kan doen op de tablet, je kind zal nooit een ongepaste website of app kunnen openen.

 

Clementoni Clempad 8”

De Clementoni Clempad 8” is een iets uitgebreidere tablet met meer speciale kenmerken, speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6-12 jaar, die nog precies dezelfde goede manieren heeft voor strict ouderlijk toezicht.

De Clementoni Clempad 8” is een wat grotere tablet, speciaal ontwikkeld voor schoolgaande kinderen van 6-12 jaar. Het wat grotere scherm van 8” (ongeveer 39×27 cm) beschikt over meer pixels dan de 7”, namelijk 1280×800. In principe heeft de tablet dezelfde kenmerken, alleen zijn sommige kenmerken technisch gezien net een beetje sterker.

Het geheugen is wat groter, namelijk 16GB, al is de processor even sterk met 1,2 GHz. Nog een andere verandering is dat de Clementoni Clempad 8” ook op 3G werkt, in tegenstelling tot de 7” versie. Ook krijg je de Clem Holo bij aankoop van deze tablet, een hologram filter waarmee je de beelden in driedimensionale vorm kunt bekijken, de beelden op de tablet zijn hiermee dus nog spannender en meeslepender.

Het ontwerp en de beschikbare apps zijn meer afgestemd op de wat oudere kinderen, in de leeftijdsgroep van 6-12 jaar, al heb je nog precies dezelfde instellingen beschikbaar voor het ouderlijk toezicht. Ook op de Clementoni Clempad 8” kun je precies controleren welke websites je kind bezoekt en welke apps kunnen worden geopend.

Clementoni Clempad of Clementoni Clempad Plus

De Plus is een verbeterde versie van de Clempad, al maakt het effectief weinig verschil.

Beide versies van de Clempad, zowel de 7” als de 8”, zijn beschikbaar in een uitgebreidere versie, namelijk de Plus. Wij hebben niet alle tablets kunnen proberen en hebben online ook weinig technische verbeteringen kunnen vinden, al krijg je bij de Plus-versie wel wat leuke extra’s.

Zo krijg je bij de 7” en 8”Plus bijvoorbeeld een toetsenbord geleverd, wat je bij de 7” en 8” niet krijgt. Een leuke manier als je kind bezig is met leren schrijven, om je kind ook te leren typen.

Naast deze leuke extra is de Plus versie simpelweg een nieuwere versie van de tablet, en al zijn de technische kenmerken hetzelfde gebleven, Clementoni zal wat kleine foutjes uit de tablets hebben gehaald, en de Plus versies zijn dus eigenlijk verbeterde versies van de Clementoni Clempad 7” en 8”.

 

Conclusie

De Clementoni Clempad is een kinder tablet met bijzonder krachtig ouderlijk toezicht.

Ja, die Clementoni Clempad zou technisch sterker kunnen zijn. Maar het is een tablet speciaal ontworpen voor kinderen, en maakt het gebrek aan technische superkracht ruimschoots goed in andere gebieden. De tablet heeft een mooi kindvriendelijk ontwerp en wordt geleverd met bijpassend hoesje, beschikt over voor geïnstalleerde apps, en heeft een bijzonder krachtig systeem van ouderlijk toezicht.

Met de Clementoni Clempad heb je 100% controle over wat je kind allemaal te zien krijgt, en dat lijkt ons het allerbelangrijkste bij het uitkiezen van een kinder tablet. Je kunt je kind met een gerust hart de Clementoni Clempad in handen geven; je hebt immers zelf ingesteld welke websites er allemaal geopend kunnen worden en welke apps je kind allemaal kan gebruiken, om spelenderwijs om te leren gaan met nieuwe technologie en ondertussen ook nog eens te leren lezen, schrijven, rekenen, of nog veel meer!

 

Als je toch nog twijfelt, kijk dan verder voor meer keuze.

Leave a Reply