limiteer de tijd voor een kind op de tablet

Limiteer de tijdsbesteding op tablets | 8 activiteiten om te helpen

We zien het overal om ons heen dat dag in dag uit kinderen meer en meer verbonden raken met technologie gezien de technologische bedrijven hun producten willen zien integreren in onze levensstijl. Helaas hebben kinderen ook veel meer tijd om toe te wijzen aan het verkrijgen van inzicht in deze nieuwe technologieën dan volwassenen, en zoals eerder vermeld – ze leren ook veel sneller dan dat wij doen!

Van het een op het andere moment zijn mensen tegenwoordig aan het praten over ‘transhumanism’ en wat dit betekent is dat mensen cybernetische implantaten voor augmentatie aannemen om sterker, slimmer en beter te worden dan de gemiddelde mens.

Terwijl dit begrip nog erg ver weg van uw bed ligt om te overwegen, is het toch het beste om u en uw families levensstijl zo Tech-vrij te houden, of in ieder geval de blootstelling aan technologie minimaal te houden. Dit geldt ten zeerste voor kinderen.

Herinnert u zich de jaren 80 en 90? Kinderen van die tijd ontwikkelden veel betere emotionele intelligentie en sociale omgang vergeleken met de kinderen van vandaag.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd en onderzoekers zijn verbaasd om tot de schrikbarende conclusie te zijn gekomen dat de kinderen van tegenwoordig een 30% tot 40% hogere kans hebben om aan depressie te lijden vergeleken met de kinderen van toen dankzij de technologie, vooral met hoe dit wordt toegepast in de sociale media.

verantwoord tablet gebruik

Kinderen lijden en identiteitscrisis

Kinderen die Android tablets gebruiken dwalen af in de virtuele ruimte waar ze allerlei informatie absorberen die ze kunnen vinden. De reden waarom dit gebeurt, is dankzij onverantwoorde ouders, erg jonge kinderen raken in contact met oudere kinderen, die het ouderlijk toezicht dat geplaatst is op hun apparaten kunnen omzeilen, en kunnen per ongeluk zonder enige controle informatie en andere onverwachte factoren verkrijgen die geschikt is voor hun leeftijd. Zodra ze beginnen te lezen en leren over popsterren, moderne cultuur, hoe de wereld per dagelijkse kost wordt vergiftigd en vernietigd, etc. , dan zullen ze beginnen met het verkrijgen van een depressie en identiteitscrisis.

Op een dag zullen ze thuis komen van school of van het spelen met vriendjes en vriendinnetjes en u opeens vertellen dat ze ScHoolboy Q of Beyonce of Miley Cyrus willen worden. Deze beroemdheden zingen liedjes die streven naar geweld, verschrikkelijke houdingen jegens vrouwen, het verheerlijken van criminaliteit, consumerisme zonder weerga, drugsverslaafdheid, geobsedeerd aan status en hedonisme. Dit zal je kind absoluut in verwarde idioot doen veranderen!

Samen leren en spelen

Denk aan je kinderen als portfolio’s en elk daarvan vereist dagelijks uw aandacht. U zult er tijd voor moeten uittrekken om samen met uw kind online spelletjes op de tablet te gaan spelen, ze te begeleiden door de dingen die ze aan het spelen zijn, er zeker van zijn dat de spellen die ze spelen niet zullen streven naar geweld of naar wat voor een negatief gedrag dan ook, en leer ze vooral de morele lessen (zo nodig). Het wordt nog belangrijker als ze onderzoek gaan doen naar informatie op het internet. Er kunnen soms pop-ups komen die leiden naar ongepaste websites waar je niet van wilt dat ze daar gaan lopen ronddwalen. Terzijde van het plaatsten van ouderlijk toezicht op hun tablet of laptop, zorg ook dat uw eigen filters zijn toegepast.

Begin bijvoorbeeld samen aan een groot project, iets wat je beide leuk vindt. Zoals misschien het maken van jullie F1 passie, de LEGO Ferrari F1!

Plannen van dagelijkse activiteiten

Als een voorzorgsmaatregel kunt u een dagelijkse strategie van ingeplande activiteiten gaan doen die uw kind zult vermaken naast het gebruiken van hun tablet of laptop. Kinderartsen raden aan dat een maximum van 2 uur per dag op de tablet of laptop meer dan genoeg is voor kleuters of jonge kinderen. Maar aangezien er tijden zijn waarbij het gebruikt wordt om te leren, kunst en muziek te creëren, kan dit ook als uitzondering worden beschouwd. Het ziet ernaar uit dat kinderen schermtijd op vier verschillende manieren gebruiken volgens de “The Common Sense Cencus: Media Use by Tweens and Teens”:

 • Passieve consumptie: Tv kijken, lezen en muziek luisteren
 • Interactieve consumptie: Spelletjes spelen en internet browsen
 • Communicatie: Videochatten en het gebruik van sociale media
 • Creëren van inhoud: Apparaat gebruiken voor het maken van digitale kunst en muziek

3 van deze zaken zijn dus eigenlijk zeer goed voor de mentale ontwikkeling van uw kind, dus ik zou zeggen, als u een tijdslimiet wilt toepassen tot het gebruik van Android tablets en andere gadgets, laat dit dan toe met deze informatie in het achterhoofd.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Hier zijn een aantal activiteiten die u kunt toevoegen in hun dagelijkse levensstijl (voor kinderen die nog niet naar school gaan):

 1. Het kijken van hun favoriete tv shows of YouTube Kids om 9 – 10 uur in de ochtend, of neem ze mee naar muziek of sportlessen.
 2. Laat ze spelen met hun speelkameraadjes of broertjes en zusjes in de tuin of speeltuin van 10 – 11 in de ochtend.
 3. Lunchpauze van 11 tot 1 in de middag.
 4. Een dutje in de middag van 1 tot 3.
 5. Nieuwe dingen leren en spelletjes online spelen van 3 tot 5 in de middag
 6. Inzien en vragen naar wat ze geleerd hebben van 5 tot 6 in de middag
 7. Avondeten van 6 tot 7 in de avond.
 8. Bedtijd vanaf 8 uur in de avond.

Je kan dagelijks dit soort zaken gaan variëren die je wilt gaan doen met je kinderen om het wat leuker en gevarieerder te maken. Het belangrijkste is om ze bezig te houden zodat je ze weg kan houden van de Android tablets en andere gadgets waar ze anders de hele dag op zitten.

Leave a Reply