Leukste speelgoed dieren

De 5 leukste speelgoed dieren voor elk kind | bekijk onze beoordeling

Kinderen en dieren, het is een fantastische combinatie. Niets is zo leuk als de kids een dagje naar de kinderboerderij of de dierentuin te nemen. En te zien hoe ze interacteren met onze medebewoners op deze planeet.

Ook thuis kunnen kinderen urenlang zoet zijn met speelgoed dieren. Al vanaf de eerste berenknuffel speelt een kind graag met dieren. Dit is dan ook zeer leuk speelgoed en zeer geschikt als cadeautjes voor kinderen. Wij hebben hier een selectie gemaakt van het leukste dieren speelgoed.

Spelen – menselijk en dierlijk

Wist je dat zowel mensen en dieren een aangeboren speelgedrag hebben? Ja echt, mensen hebben ook van nature de neiging om te spelen. Bij volwassenen is dit een stuk minder dan bij kinderen. Dit komt met name omdat het speelgedrag wanneer men ouder wordt minder wordt gestimuleerd.

Het spelen kan zonder hulpmiddelen. Dus gewoon ravotten en stoeien of spelletjes en verhalen verzinnen. Toch is het vaak fijn, zeker voor kinderen, om speelgoed te hebben waaromheen de verhaaltjes verzonnen kunnen worden.

Spelen met dieren – educatief en leuk

Daarom zijn speelgoed dieren juist zo leuk. Kinderen vinden het heerlijk zich met de natuur te bezigen en hun eigen wereldje te creëren met allerlei dierenfiguurtjes. Dit is naast heel leuk voor de kinderen, ook nog eens zeer leerzaam en maakt het kind meer bewust van de natuurlijke wereld om zich heen.

Er is ontzettend veel dierenspeelgoed op de markt. Om je een beetje te helpen hebben wij onderzoek gedaan naar wat er beschikbaar is en wat de mooiste producten zijn voor jouw kind. We hebben gekeken naar de kwaliteit van het speelgoed, de educatieve waarde en natuurlijk ook de “fun-factor”.

Onze favoriete speelgoed dieren

We kozen een top 5 voor je uit van het leukste speelgoed met een dieren thema. Onze absolute favoriet wanneer het op dieren speelgoed aankomt is de speelset van Playmobil Grote boerderij.

Deze toffe speelset sprak ons meteen aan omdat het vol zit van hele vrolijke dieren waarmee een kind heel gezellige avonturen mee kan verzinnen. Het is ook nog een educatief spel en leert jouw kind over verschillende dieren op een boerderij.

Verder stimuleert de speelset de oog en handcoördinatie van het kind. Dat zijn dus alvast 3 mooie voordelen op een rij! Maar er zijn nog meer mogelijkheden voor deze speelset, duik hiervoor een stukje verder het artikel in.

Voor onze nummer 2 kozen we de Rc Robot hond Dalmatiër. Met name omdat het hondje zoveel grappige dingen kan doen. Het is een hip speelgoed dier, dat kinderen van deze tijd erg leuk zullen vinden.

En wie houdt niet van een (robot)hond? Juist ja, iedereen! Deze hond hoef je niet uit te laten of in bad te stoppen of te voeden. Zo een elektronisch huisdier heeft veel voordelen. Lees maar verder voor de coole details.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Dieren speelgoed in verschillende leeftijdscategorieën

Maar natuurlijk is niet elk speelgoed geschikt voor elk kind. Onze top 2 keuzes zijn perfect voor de leeftijdscategorie 4 jaar en ouder. We kunnen echter onze iets kleinere kinderen die ook van speelgoed dieren houden niet vergeten.

Daarom kozen we ook voor die categorie, dus 0 – 3 jaar, de beste passende speelgoed. Deze opties en onze top 2 kan je in de tabel hieronder vinden.

De leukste speelgoed dieren op een rijtje

ProductOmschrijvingLeeftijds-categorieAfbeelding
Playmobil Grote boerderij
Grote boerderij speelset van Playmobil met heel vele country boerderij dieren en een silo4 – 10 jaarPlaymobiel boerderij dieren speelset
(bekijk meer afbeeldingen)
Rc Robot hond DalmatiërWitte interactief robot hondje met afstandsbediening die kan dansen, zingen en tellen. Inclusief afstandsbediening en USB oplader. 6 – 99 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Wild Life dieren set SchleichMooi afgewerkte Schleich Wild Life set bestaande uit 5 schattige baby dieren: een leeuwenwelpje, een baby-olifantje, een flamingo, baby-giraffe en een jonge miereneter.3 – 12 jaar

(bekijk meer afbeeldingen)
Little Dutch lang konijn knuffeldoekje
Voor de allerkleinsten: heerlijk zacht knuffel doekje met een lieve konijnenkop in een mooie mint kleur van het Nederlandse merk Little Dutch.Vanaf 0 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)

Melissa & Doug geluiden boerderij dieren vormenpuzzel  
Houten knopjes puzzel met geluid. De puzzel heeft 8 stukken in de vorm van verschillende soorten dieren. Plaats je het juiste beestje op de juiste plek dan maakt het bord het bijbehorende dierengeluid.Vanaf 2 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)

Waarom de Playmobil Grote boerderij onze favoriet is

De Playmobil Grote boerderij speelset ziet er niet alleen heel leuk uit, maar biedt ook een heleboel opties aan het kind dat ermee zal spelen.

Het leert jouw kind op een heel speelse manier verschillende dieren kennen en hoe ze moeten omgaan met dieren. Van het verzorgen van de dieren tot het voeden van de dieren en zelfs het schoonmaken van de hokken.

Talloze dieren avonturen

De speelset heeft alle attributen die jouw kind nodig heeft om talloze verhalen en avonturen te verzinnen en te beleven. Het bevat allerlei dieren die je op de boerderij kunt tegenkomen nog vele andere leuke stukken die niet mogen ontbreken op de boerderij.

De fantasie van het kind wordt hiermee absoluut geprikkeld. Je zal er versteld van staan wanneer je ze hoort spelen of misschien heel hard in de lach schieten, want kinderen zijn erg creatief in hun denken en verzinnen de lolligste verhaaltjes.

Een echte boerderij

Jouw kind kan met deze speelset zijn eigen boerderij bouwen, want de stukken zitten los. Hierdoor kan er een leuke creatie gemaakt worden. Het kind kan zelf bepalen hoe de boerderij ingericht moet worden. Dit is uitermate geschikt voor het bevorderen van het ruimtelijk inzicht en creativiteit van het kind.

En doordat de stukken gemakkelijk in en uit elkaar te halen zijn, kan er elke keer iets nieuws worden gemaakt. Dat verveelt dus nooit! Geen wonder dat de set perfect is voor de leeftijdscategorie 4 – 10 jaar.

Laat jouw kind zich helemaal inleven

Voor ouders die misschien een reisje plannen naar een echte boerderij is dit een welkome oplossing. Behalve dat je voor zo een tripje rekening moet houden met de standaard dingen, kan de speelset zeker helpen om jouw kind voor te bereiden op het bezoek zelf.

Vooral als het hun eerste keer is, wil je als ouder goed voorbereid zijn voor die dag. Kleine kinderen kunnen nog eens angstig worden van dieren die groter dan hun zijn of die ze nog nooit hebben gezien in het echt.

Met de set maken ze dus van tevoren kennis met de verschillende dieren en wat ze eventueel kunnen verwachten.

Wat je kunt verwachten in het leuke Playmobil Grote boerderij pakket

Omdat de Playmobil Grote kinderboerderijzo divers ingezet kan worden en bijzonder voordelig en leuk is op vrijwel elk vlak, vinden we het daarom een fantastisch exemplaar van speelgoed dieren.

We zeiden al dat we zeer tevreden zijn over de prijs van dit product, omdat je eigenlijk veel meer krijgt dan alleen een paar speelstukken. Dit is dan ook de reden waarom het onze voorkeur geniet.

Hier zullen we nog iets dieper ingaan op dit leuke pakket, zodat je als ouder precies weet wat je kunt verwachten wanneer je deze aanschaft. Wij hebben de onze trouwens gewoon bij Bol.com gekocht.

Leuke speelstukken met veel details

De speelset heeft maar liefst 74 stukken om mee te spelen. Van dieren tot hekjes en stro, maar ook leuke gereedschappen en poppetjes maken deel uit van de set.

De poppetjes hebben ‘handige handen’ waarmee ze gemakkelijk een zakje voer mee vast kunnen houden en de dieren kunnen voeden, want hun armen en benen kan je ook bewegen. De poppetjes zijn leuk gekleed en hebben allemaal een vrolijk gezichtje waarvan je automatisch ook blij wordt.

De dieren zien er net zo schattig uit, zijn zeer realistisch uitgebeeld en gemaakt in goede proporties ten opzichte van de de andere stukken.

Van degelijk materiaal

Als ouder is het zeker belangrijk om te weten van welk materiaal het speelgoed gemaakt is. De speelstukken in de speelset zijn vervaardigd van duurzaam kunststof. Dat wil dus zeggen dat ze lang meegaan, omdat kunststof niet gemakkelijk kapot gaat.

Een groot voordeel van kunststoffen speelgoed is dat het minder zwaar weegt dan bijvoorbeeld hout. Wie meer dan één kind in huis heeft, weet uit ervaring dat schaapjes en konijnen soms kunnen ‘vliegen’ en heus een keer kunnen belanden op het hoofdje van het broertje of zusje. In dat opzicht vinden we kunststof speelgoed dus wel een stuk veiliger.

Ook het onderhoud van kunststof speelgoed is eenvoudig. Je kan heel gemakkelijk bijvoorbeeld alle speelgoed dieren in een emmer met sop doen, afspoelen met schoon water en je speelgoed dieren zijn zo goed als nieuw.

Kortom speelgoed van kunststof heeft een heleboel voordelen waarover de doorsnee ouder het met elkaar eens kunnen zijn.

Vrolijke frisse kleuren en makkelijk te hanteren

De gebruikte kleuren zijn erg fris en je mag aannemen dat de kleuren kleurvast zijn. Zolang je de speelstukken netjes opbergt in de daarvoor bestemde doos na het spelen, zal de kleur zeker lang behouden worden. Het is niet aangeraden om de speelstukken in de zon of de regen te laten liggen.

Wat we ook belangrijk vonden bij deze keuze is dat het speelgoed heel simpel hanteerbaar is. De speelgoed dieren werken zonder batterijen of oplader of kabels. Het kind kan er dus altijd en overal mee spelen.

Let wel op de veiligheid met de kleine stukjes

De speelstukken zijn best klein. Hoewel de leeftijdscategorie aanduidt dat het speelgoed geschikt is voor 4 jaar naar boven, is het toch aangeraden dat je als ouder zeker de jongere broertjes en zusjes in de gaten moet houden in verband met inslikkingsgevaar.

Leuke uitbreiding met nog meer beestjes

De speelset met de boerderij speelgoed dieren is perfect om te geven als cadeau.

Indien je niet genoeg hebt aan 1 speelset, dan zou eventueel ook kunnen uitbreiden met de PLAYMOBIL Konijnenhok met buitenren. Hiermee krijg je nog meer omheining en figuurtjes en accessoires waarmee verhaaltjes gespeeld kunnen worden.

Voor een zeer aangenaam prijsje zal je het jarige nichtje of neefje of klasgenootje van jouw kind helemaal gelukkig maken met deze prachtige speelgoed dieren.

Onze nummer 2 favoriet – Rc Robot hond Dalmatiër

Voor onze nummer 2 kozen we deze snoezige elektrische Rc Robot hond Dalmatiër omdat hij geschikt zou zijn voor iets grotere kinderen. De leeftijdscategorie start vanaf 6 jaar en ouder. Zelfs voor volwassenen is dit speelgoed dier een leuk vertier.


Interactief dieren speel plezier

Wat leuk is aan dit speelgoed hondje is de interactieve functies die het heeft. Zo kan de elektrische viervoeter dansen, blaffen en zingen. Met een bijgeleverde afstandsbediening kan je het beestje besturen en het hondje zal je orders opvolgen.

In het hondje zijn er 4 vrolijke nummers voorgeprogrammeerd waarop het hondje kan zingen en grappige bijbehorende acties doet. Je mag ook verwachten dat de robot hond zal kunnen dansen op 3 nummers die in zijn geheugen zijn opgeslagen.

In de studie modus kan het diertje tellen en het alfabet opzeggen, terwijl je de cijfers en letters in de LED ogen kan waarnemen. Dit is heel leuk om te zien.

Eigenschappen van dit speelgoed

Het robothondje is gemaakt van kunststof en wordt geleverd met een afstandsbediening, een USB oplader en een handleiding. De accu zal je moeten opladen alvorens je het hondje kan gebruiken. Dit doe je met een USB kabel.

De robot kan gemakkelijk bediend worden met de meegeleverde afstandsbediening. Hiermee kan je de hond in alle richtingen voortbewegen, naar voren en naar achteren en ook nog links of rechts.

Met een druk op de knop kan je de robot hond laten zingen, dansen en kruipen. Verder kan hij staan, studeren en ook nog in de slaapmodus gaan wanneer hij geen commando van je krijgt.

Lees ook: Leuke dieren vervoeren met deze speelgoed tractors

Wat je verder nog moet weten

Het robothondje is best aan de prijzige kant, maar voor zo een geavanceerde speelgoed is dit de juiste prijsklasse. Ook een puntje natuurlijk is dat als het dier niet opgeladen is kan je er niet mee spelen.

De leukste speelgoed dieren

Zo zie je dus dat er verschillende opties zijn voor de geschikte speelgoed dieren. En ook de dingen waarop je zou moeten letten bij het kiezen van de speelgoed zijn belangrijk. Elke ouder heeft er bijna wel een andere zienswijze over en wat hij of zij primair belangrijk vindt aan een speelgoed.

Een ding staat wel vast voor ons en dat is dat speelgoed helemaal niet zo ingewikkeld benaderd hoeft te worden.

Het eerste dat geldt is: hoe reageert je kind op het speelgoed? Heeft hij pret en lol ermee? Dat was of is toch altijd de eigenlijke bedoeling geweest van speelgoed? Lol hebben!

Naast de leukigheid en veiligheid kun je dan dus gaan kijken naar de educatieve waarde van het speelgoed en de interesses van jouw kind. Als je iets extra’s hebt aan het speelgoed dat je kiest voor je kind, dan is het zeker meegenomen.

Daarom is de Playmobil Grote boerderij onze beste keus. Omdat het niet alleen eindeloos veel pret en plezier aan je kind geeft, maar het leert ze spelenderwijs met dieren om te gaan. Het stimuleert ook hun denken en de motoriek van hun handen en hun ogen.

Verder is de speelset een goede voorbereiding op dat ene tripje naar de echte kinderboerderij of voor wanneer je zou overwegen om een konijn of cavia in huis te nemen.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

En dit geldt vrijwel voor alle speelgoed dieren. Laat jouw kind lekker spelen met allerlei dierenfiguurtjes, zoals onze nummer 3 in de lijst hierboven, de Wild Life dieren set van Schleich. Een heel leuk merk. We hebben er ook al eens eerder over geschreven bij de leukste speelgoed dinosaurussen.

Hiermee zullen ze spelenderwijze de wereld om zich heen verkennen en ontdekken. Ze kunnen niet vroeg genoeg leren dat we niet alleen op deze planeet rondlopen.

Hier lees je verder over leuke DUPLO Safari pakketten voor nog meer dieren speelplezier!