de leukste knikkerbanen

Leukste knikkerbanen | Dit zijn de beste, voor je gevonden na veel tests

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten speelgoed op de markt beschikbaar dat het lastig kan zijn om er een te kiezen voor je kind. Als er echter een is die als een klassieker kan worden beschouwd, is dat wel een knikkerbaan.

Het is het soort speelgoed waar kinderen nooit moe worden om ermee te spelen, ongeacht hoe oud ze zijn.

Een knikkerbaan is niet alleen leuk voor kinderen, maar het is ook een geweldig speeltje voor het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. De kinderen moeten de stukken immers zelf samenvoegen voordat ze ermee kunnen spelen.

Ze moeten leren hoe ze de structuur moeten opbouwen door de gaten en de banen zo aan te passen dat de knikkers niet klem komen te zitten.

Dat is waarom, als je op zoek bent naar een stuk speelgoed dat je als een cadeau kunt geven, je voor jouw kind een knikkerbaan moet kopen.

De leukste knikkerbanen voor kinderen

Er zijn verschillende merken en modellen, en we hebben er heel veel getest en beoordeeld. Maar uiteindelijk hebben we alleen de beste geselecteerd in een aantal belangrijke categorieën waar veel van jullie waarschijnlijk je beslissing op zullen baseren.

Hieronder zijn 10 van de beste die je overweging waard zijn, in verschillende situaties en voor verschillende behoeftes:

ProductLeuk voorAfbeelding
Edushape Marbulous Marble RunLeukste plastic knikkerbaan: voor kinderen vanaf 4 jaar oud met heel veel plastic stukken om eindeloos te combineren.Edushape marbulous marble run bouw je knikkerbaan
(bekijk meer afbeeldingen)
Base Toys knikkerbaan visjes houtLeukste knikkerbaan voor peuters: leuk voor de allerkleinste kinderen met vissenthema voor een leuke bewegende afwisseling van ander speelgoed.Base Toys knikkerbaan voor peuters van hout
(bekijk meer afbeeldingen)
Ravensburger GravitraxLeukste uitbreidbare knikkerbaan: Superveel onderdelen in de startersset en ook nog eens uit te breiden zo ver je wilt. Leuk om echt een stap dieper te gaan in knikkerbanen en fysica voor kinderen vanaf 8 jaar.Gravitrax startersset - de leukste uitbreidbare knikkerbaan
(bekijk meer afbeeldingen)
BoomtrixLeukste knikkerbaan met tricks: Leuke manier om bouwen, fysica en gewoonweg zwaartekracht te leren aan kinderen vanaf 8 jaar oud die knikkerbanen fascinerend vinden. Boomtrix startersset knikkerbaan met tricks
(bekijk meer afbeeldingen)
Spacerail Level 6Beste knikkerbaan voor oudere kinderen: Als je de top van de knikkerbanen wilt voor oudere kinderen vanaf 15 jaar, dan is de Spacerail Level 6 het bouwpakket wat je wilt kopen. Spacetrail Level 6 XL knikkerbaan voor oudere kinderen
(bekijk meer afbeeldingen)
SmartMax Mega Ball RunLeukste grote knikkers: Een geweldige set voor kleinere kinderen omdat verstikkingsgevaar wordt geminimaliseerd. Het zijn gewoon supergrote knikkers die ze gebruiken en geschikt vanaf 3 jaar oud.SmartMax MEga Ball Run knikkerbaan met grote knikkers
(bekijk meer afbeeldingen)
Learning Resources Tumble Trax Magnetische knikkerbaanLeukste educatieve knikkerbaan: Magnetische stukken die je op de muur kunt gebruiken en leuke opdrachtkaarten. Het beste om te leren en geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar.Tumble Trax educatieve knikkerbaan

(bekijk meer afbeeldingen)
Hape Quadrilla Race To The FinishBeste Budget Houten Knikkerbaan: Geschikt vanaf 4 jaar kan deze houten knikkerbaan eindeloos leuk blijven met de vele uitbreidingen, terwijl deze kleine budget set al veel te bieden heeft.Hape Quadrilla Race to the finish budget houten knikkerbaan(bekijk meer afbeeldingen)
Bamboo PlanetMeest duurzame knikkerbaan: Als je van duurzaamheid houdt, dan is een knikkerbaan van bamboe beter dan eentje van hout, of plastic. Deze Bamboo planet biedt duurzaamheid is een heel leuk stuk speelgoed vanaf 4 jaar.Bamboo planet duurzame knikkerbaan van bamboe
(bekijk meer afbeeldingen)
Hape kogelbaan basissetBeste Houten Knikkerbaan: Wat aan de duurdere kant maar absoluut de beste houten knikkerbaan die je kunt krijgen, ook uit te breiden met andere onderdelen (waaronder ook de Race to the Finish).Hape uitgebreide houten knikkerbaan basis set
(bekijk meer afbeeldingen)

Hieronder behandelen we elk van deze top-keuzes in meer detail:

Leukste plastic knikkerbaan: Edushape Marbulous Marble Run

Aanbevolen voor kinderen van minstens 4 jaar oud

Deze knikkerbaan is een van de beste op de markt vanwege zijn geweldige functies. Afgezien van de betaalbaarheid, geeft de Marble Run van Edushape je veel waar voor je geld, omdat het ontelbare montagemogelijkheden biedt.

Het is ook een van de beste constructie speelsets vanaf 4 jaar oud in onze beoordeling.

Zowel kinderen als volwassenen zullen een fantastische tijd hebben om stukken samen te stellen voor een eenvoudige structuur, of een complexere.

De set bevat 85 doorschijnende stukken en 15 glazen knikkers. De in elkaar grijpende stukken omvatten kolommen, dia’s, bruggen, draaiende tandwielen en bases die gemakkelijk in elkaar passen. Met deze set kunnen jij en je kind uren plezier en intellectuele uitdagingen genieten.

Wat er leuk aan is: De stukken zijn solide en stevig, en de basissen zijn stabiel en breed. Je kunt hellingen, torens en andere structuren bouwen die je in gedachten hebt, tot een lengte van 2 meter.

Omdat de stukjes doorschijnend zijn, kunnen jij en je kind toekijken terwijl de knikkers naar beneden komen naar de bodem van je creatie.

Hier verkrijgbaar bij Amazon

Leukste knikkerbaan voor peuters: Base Toys knikkerbaan visjes hout

Aanbevolen voor kinderen van 2 tot 5 jaar oud

Base Toys zet zichzelf in de markt als een bedrijf dat schattig en duurzaam speelgoed voor kinderen maakt, en de knikkerbaan, of eigenlijk visjes baan, is geen uitzondering.

Deze set is gemaakt voor de allerkleintjes die gaan beginnen met een knikkerbaan en met de vrolijke kleuren en het vissen thema kun je niet missen.

De stukken zijn veelkleurig, dus kinderen, zelfs de jongere, zullen zeker een leuke tijd hebben met het naar beneden laten glijden van de stukken over de baan.

Wat er leuk aan is: Het is echt gemaakt voor de kleintjes als kennismaking met knikkerbanen en is door het houten speelgoed erg goed gemaakt en duurzaam.

Deze vissen-baan is hier verkrijgbaar bij bol.com

Leukste uitbreidbare knikkerbaan: Ravensburger Gravitrax

Aanbevolen voor kinderen van minstens 8 jaar oud

Genomineerd speelgoed van het jaar, dus niet alleen een van de leukste knikkerbanen maar ook nog gewoonweg super leuk speelgoed.

Met meer dan 100 onderdelen in de starters set zal je kind zeker een spannende tijd hebben om eenvoudige tot complexe structuren te bouwen. Het is een perfecte set om knikkerbanen voor je kind naar een hoger niveau te brengen, omdat het gebruiksgemak, zelfs voor iets jongere kinderen, mogelijk maakt.

Het is wel behoorlijk ingewikkelder in elkaar te zetten dan de Edushape omdat het veel meer mogelijkheden heeft, dus het is misschien beter om voor iets jongere kinderen zelf veel mee te helpen.

Met katapulten, loopings, draaimolens en stevige bases, zal je kind uren bezig zijn met het bouwen van de baanen kijken hoe de knikkers zich een weg naar beneden banen.

Ook nog eens erg leerzaam over zwaartekracht.

Wat er leuk aan is: Zelfs met alleen de basis set, laat de Gravitrax je kind nog steeds onbeperkte mogelijkheden ontdekken bij het ontwerpen van een knikkerbaan en kan hij zijn creativiteit lekker kwijt. Het zorgt ervoor dat je kind geleidelijk wetenschappelijke concepten begrijpt en zijn probleemoplossende vaardigheden aanscherpt, totdat hij klaar is voor meer gecompliceerde en grotere sets. Deze baan is helemaal uit te breiden met extra sets en aanvullingen waardoor ze er nog langer plezier van kunnen hebben.

De Ravensburger Gravitrax basisset en uitbreidingen zijn hier te koop

Leukste knikkerbaan met tricks: Boomtrix

Aanbevolen voor kinderen van minstens 8 jaar oud

Dit kan een goede keuze zijn voor ouders die wat meer het gevoel van zwaartekracht en hoe knikkers zich bewegen door de lucht willen bijbrengen aan hun kinderen, want dit is een knikkerbaan vol tricks in de lucht!

De Boomtrix is een startset bestaande uit knikkers, trampolines en ronde staande ringen waar ze doorheen moeten bewegen. Een waar circus voor knikkers dus.

De stukken zijn gemakkelijk te monteren en ze houden het ook behoorlijk goed uit. Zelfs met kleinere stukjes kan het de creativiteit van je kind nog steeds stimuleren door haar toe te staan ​​indrukwekkende structuren te bouwen en de knikkers gemakkelijk te laten stuiteren met behulp van de juiste hellingshoeken.

Wat er leuk aan is: De stevige stukken laten je kind toe te kijken met verbazing als de knikkers de banen die ze zelf gebouwd hebben, afleggen. Zodra je kind deze startset is gaan waarderen, kun je de set eenvoudig uitbreiden om haar creativiteit te vergroten.

Check de actuele prijzen van de startersset en uitbreidingen hier

Beste knikkerbaan voor oudere kinderen: Spacerail Level 6

Aanbevolen voor kinderen van minstens 15 jaar oud

Als je de top van de knikkerbanen wilt voor oudere kinderen, dan is de Spacerail Level 6 het bouwpakket wat je wilt kopen.

Het zal enkele uren kosten om hem op te bouwen, je wil er namelijk voor zorgen dat alles perfect aansluit om de stalen kogels binnen de baan te houden.

Het is misschien ook een goede keuze voor ouders, omdat het zeer veel stukken heeft, dus het is ook leuk om samen in elkaar te zetten voor wat quality time.

De meeste mensen die het beoordelen geven ook aan dat het zeer uitdagend is om op te bouwen en het wel een hobbyproject is om samen op te pakken.

Wat er leuk aan is: als zowel jij als je kind houden van een uitdaging om dingen op te bouwen, bijvoorbeeld ook al modellen in elkaar zetten of dit samen als eerste project willen gaan doen is dit een perfecte baan voor jullie. Daarnaast kunnen de knikkers oneindig doorlopen met de bijgeleverde lift die werkt op batterijen om het resultaat van jullie arbeid eens goed te kunnen bekijken. Technisch hoogstandje.

Check de actuele prijzen hier bij bol.com

Leukste grote knikkers: SmartMax Mega Ball Run

Aanbevolen voor kinderen vanaf 3 jaar oud

De SmartMax Mega Ball Run is een andere geweldige set omdat het creatief spel mogelijk maakt en basale leervaardigheden combineert met coördinatie- en organisatorische vaardigheden.

Dat gegoten in een jasje met grote ballen en grote onderdelen om het ook voor de jongere kinderen geschikt te maken.

Zelfs kinderen vanaf 3 jaar kunnen urenlang plezier beleven aan het bouwen van verschillende structuren. Houd er echter rekening mee dat toezicht van een volwassene vereist is als je kind van 3 jaar ermee speelt, omdat knikkers nog steeds een verstikkingsgevaar vormen.

Het bestaat uit 74 verschillende onderdelen. In tegenstelling tot andere sets met glazen knikkers, heeft SmartMax ervoor gekozen om die van plastic te maken omdat ze geloven dat plastic veiliger is, omdat glazen knikkers de neiging hebben te breken.

Wanneer ze breken, bestaat het risico dat glasfragmenten kinderen verwonden. Plastic knikkers lopen ook langzamer, zodat kinderen ze beter kunnen volgen.

Wat er leuk aan is: De kleurrijke rondingen, hellingen en trechters, plus de knikkers, stimuleren creativiteit en redeneren. Kinderen kunnen hun fijne motoriek en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen, zelfs op jonge leeftijd.

Volwassenen kunnen ook wat quality time en leuke tijd met hun kinderen hebben bij het opzetten van een spannende knikker-achtbaanrace en het systeem is uitbreidbaar met meerdere SmartMax pakketten.

De SmartMax is hier verkrijgbaar

Leukste educatieve knikkerbaan: Learning Resources Tumble Trax Magnetische knikkerbaan

Aanbevolen voor kinderen van 3 tot 12 jaar oud

Dit is een set voor een knikkerbaan die uniek is en heel anders dan de vorige sets omdat de stukken magnetisch zijn. In plaats van de gebruikelijke hoogbouw, kunnen jij en je kind een knikkerbaan maken met behulp van de stukken magnetisch schuim in verschillende lengten en maten.

Het wordt geleverd met 14 magnetische trackstukken, een doel, vier knikkers en 10 uitdagende activiteitskaarten. Met die activiteitskaarten wordt het leuk om verschillende opdrachten te volbrengen en te leren terwijl je bouwt.

Door de verscheidenheid aan lange, korte, kronkelende, rechte en gebogen stukken kunnen kinderen onbeperkte combinaties van ontwerpen maken op magnetische oppervlakken, zoals een koelkast of een whiteboard.

Je zult versteld staan ​​hoe de kinderen de tracks bouwen met hun kritische denkvaardigheden. Ze kunnen ook de activiteitenkaarten gebruiken die in het pakket zijn opgenomen voor het geval ze inspiratie nodig hebben om het balletje te laten rollen.

Lees ook: het beste educatieve speelgoed voor je kind

Zodra de baan is gebouwd, zal er meer plezier zijn wanneer de knikker op het hoogste punt wordt neergelaten en jij en je kind kijken hoe het rolt, valt en versnelt totdat het op het doel landt.

Wat er leuk aan is: dit is een uitzonderlijke reeks knikkerbanen die de ontwikkeling van je kind van fijne motoriek, kritisch denken en een vroeg begrip en waardering van de natuurkunde kan stimuleren.

De stukken hebben ook een kwalitatief ontwerp en materialen die jaren meegaan. Het heeft ook een transparante baanrand zodat je kind de knikkers op koers kan houden.

Deze magnetische knikkerbaan is hier verkrijgbaar bij Amazon

Beste Budget Houten Knikkerbaan: Hape Quadrilla Race To The Finish

Aanbevolen voor kinderen van 4 tot 100 jaar oud

Het wordt aanbevolen voor zowel kinderen als volwassenen, omdat er eindeloze mogelijkheden zijn met deze set met alle uitbreidingen die ervoor verkrijgbaar zijn.

De set bevat rechte rails, een spiraalvormige trechter en een finish. De stukken hebben een niet-giftige afwerking en de hardhouten blokken hebben een kleurcode om de verschillende functies van elk te onderscheiden.

Het kan helpen de logica en ruimtelijke redeneervaardigheden van je kind te ontwikkelen, dus speelgoed van dit type moet zeker worden aangemoedigd. Het bevat een handleiding die als referentie kan worden gebruikt, maar je kind kan ook banen bouwen door alleen zijn creativiteit en technische vaardigheden te gebruiken.

Wat er leuk aan is: Het algemene ontwerp van dit speelgoed is geïnspireerd door de Da Vinci-kringen en stimuleert de creativiteit van de gebruikers. Het ontving ook de “Spiel Gut” (Good Toy) Award en is een Oppenheim Toy Portfolio Platinum Award Winnaar.

Deze Quadrilla Race to the Finish is hier verkrijgbaar

Meest duurzame knikkerbaan: Bamboo Planet

Aanbevolen voor kinderen van 4 tot 8 jaar oud

Deze knikkerbaan-set biedt urenlang plezier, niet alleen voor kinderen, maar ook voor het hele gezin. Het bestaat uit 138 onderdelen die kunnen worden gebruikt om doolhoven van verschillende ontwerpen te bouwen, waarbij de knikkers kunnen draaien door trechters voordat het naar de onderkant van de structuur valt.

De 138-delige set bevat onder andere 30 knikkers en vele buizen en rechte en gebogen bamboe rails waar ze langs kunnen rollen.

Wat is er geweldig aan: het goede aan de Bamoo Planet knikkerbaan is dat de fabrikant ervoor zorgt dat al zijn speelgoed aan kwaliteitscontrole voldoet en tevens voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

Als je toch nog een beetje twijfelde over een houten speelset en plastic ook maar niks vindt, dan is deze bamboe knikkerbaan een milieu-vriendelijke oplossing voor je.

Check de laatste prijzen hier

Beste Houten Knikkerbaan: Hape kogelbaan basisset

Aanbevolen voor kinderen van minstens 3 jaar oud

Deze knikkerbaan-set is een verbeterde versie van de Hape Quadrilla Race To The Finish, want het is ook gemaakt van natuurlijke houten stukken, maar bevat meer, want het komt met 176 stukjes.

Eigenlijk is de Race To The Finish set te zien als een uitbreiding van deze basisset, net als dat er meerdere uitbreidingen verkrijgbaar zijn.

Dat maakt het gelijk ook leuk om eindeloos mee te kunnen spelen.

Terwijl de meeste sets knikkerbanen van plastic zijn, is deze van Hape gemaakt van natuurlijk hout en dat maakt het op zichzelf uniek. Hoewel het in principe werkt als andere kogelbanen, is het geweldig dat de houten stukken schuine gaten en kanalen hebben waar de knikkers gemakkelijk doorheen kunnen bewegen.

De set bestaat uit 176 onderdelen waarvan 84 houten stukken en 50 knikkers voor urenlang bouwen en ontdekken. Het bevat ook een handleiding voor basisbouwers voor het geval je kind wat hulp nodig heeft bij het opbouwen van zijn eerste structuur.

Lees ook: beoordeling van het beste houten speelgoed

Eén ding is zeker: zodra je kind eenmaal is begonnen, zul je versteld staan ​​hoe hij de basisprincipes van kunst, techniek en architectuur al op 5-jarige leeftijd kan ontdekken.

Wat is er geweldig aan: Speelgoed gemaakt van hout is veiliger en duurzamer, dus je kunt er zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Check de meest actuele prijzen van deze set hier

Wat zijn de educatieve voordelen van een knikkerbaan?

Spelen met een set knikkers en een baan die ze kunnen bouwen kan veel educatieve voordelen voor kinderen hebben. Voor jongere kinderen kan dit speelgoed kleuren en vormherkenning leren, terwijl ze ook driedimensionale ontwerpen kunnen ontdekken.

Het helpt kinderen ook hun hand-oogcoördinatie en fijne motoriek te verbeteren.

Al op zeer jonge leeftijd kan je kind interesse tonen in wetenschap en technologie, evenals in bouwkunde. Je kind kan ook een beter begrip krijgen van fysica, zwaartekracht en oorzaak en gevolg.

Als het gaat om het oplossen van problemen, zal je kind vroeg worden opgeleid, omdat hij de stukken correct moet opstellen zodat de baan kan werken en de knikkers helemaal naar de onderkant van de structuur kunnen komen.

Conclusie

Er zijn veel geweldige sets knikkerbanen die je kunt kopen voor je kind, en zelfs je hele gezin, om van te genieten. Je keuze kan afhankelijk zijn van het gebruikte materiaal en het aantal stukken in de set, of je nu een inleidende set wilt die uit 60 stukjes of minder bestaat, of een geavanceerdere set met meer dan 100 stukjes.

Ongeacht wat je kiest, het zal zeker een leuke en leerzame activiteit zijn waar je kind met jou en andere leden van de familie van kan genieten.

Lees meer: het leukste elektronische speelgoed voor je kids

Leave a Reply