LEGO vliegtuig | Leukste LEGO vliegtuigen beoordeeld, bekijk de top 5

Ready for take off!

Met de LEGO vliegtuigen beleef je de meest spannende avonturen hoog in de lucht. LEGO heeft diverse bouwvliegtuigen ontwikkeld, die niet alleen erg populair zijn onder kleine kinderen, maar ook onder de wat oudere jongens en meisjes.

Met de producten van LEGO kunnen kinderen urenlang spelen. Goed voor ouders, maar ook goed voor de kinderen want LEGO is niet zomaar speelgoed. LEGO speelgoed is namelijk gericht op de ontwikkeling van kleine kinderen. Ontwikkeling op bijvoorbeeld motorisch gebied of om rollenspellen te ontwikkelen.

Toch nog iets jongere kinderen? Bekijk ook ons artikel over de beste Duplo vliegtuigen

Ook leert een kind met het bouwen van LEGO vliegtuigen of andere producten van LEGO zich te concentreren op een taak die een bepaalde volgorde van stappen vereist. Logisch nadenken en doorzettingsvermogen worden op deze manier spelenderwijs aangeleerd. Soms moet er nu eenmaal wat moeite gestopt worden in een taakje, maar dan heb je ook wel wat!

De leukste LEGO vliegtuigen

Welk LEGO vliegtuig vinden wij nu helemaal te gek en zetten wij met stip op nummer één? Dat is het LEGO City Vliegveld Vrachtvliegtuig en daar hebben wij zo onze redenen voor. Deze set bestaat namelijk uit maar liefst 157 bouwstenen en is qua prijs erg goed betaalbaar. Het pakket bevat ook twee minifiguurtjes en een airport service auto. Een zeer compleet pakket waar lange tijd plezier aan kan worden beleefd!

Hier is een video snel afgespeeld hoe hij in elkaar wordt gezet:

Het product dat wij op een mooie nummer twee plaatsen is de LEGO Creator Twinblade Avonturen.  Deze set bestaat uit wel 216 (!) LEGO stukken en is bijna de helft goedkoper dan de nummer één. Een wat ingewikkelder bouwpakket dan de nummer één en komt niet inclusief personages of andere accessoires. Desalniettemin een mooi pakket om in elkaar te bouwen en vliegavonturen mee te beleven.

Superleuk om ook te combineren met deze mooie vliegvelden van LEGO voor extra fantasiespel.

LEGO biedt diverse vliegtuigen of vliegtuig pakketten aan. Afhankelijk van waar je precies naar op zoek bent, de prijsklasse en de leeftijd van het kind, zijn er verschillende goede opties verkrijgbaar. LEGO houdt graag rekening met verschillende budgetten, zodat dit soort speelgoed voor iedereen beschikbaar is.

Dit is onze LEGO vliegtuigen top 5

Wij hebben de LEGO vliegtuigen even naast elkaar gelegd en deze top 5 voor je samengesteld:

Naam product

Inhoud / Specificaties

Afbeelding

LEGO City Vliegveld Vrachtvliegtuig

Leukste om met LEGO City te combineren: Het vliegtuig heeft een openend achterluik voor laden en bezorgen, grote motoren en toegankelijke cockpit, plus een auto met luchthavendiensten. Omvat als minifiguurtjes een piloot en een luchthavenarbeider.

lego vliegveld

(bekijk meer afbeeldingen)

LEGO Creator Twinblade Avonturen

Leukste realistische vliegtuig: Vliegtuig met draaiende motoren, grote draaiende rotorbladen, een dubbele staartvin, motoruitlaat, laadruimte en een hellingbaan.

Lego creator twinblade avonturen vliegtuig

(bekijk mee r afbeeldingen)

LEGO Star Wars X-wing starfighter

Voor kinderen (of ouders) die van Star Wars houden: Rebel X-Wing Starfighter die gebouwd moet worden met hefboom-geactiveerde vleugels en intrekbaar landingsgestel. Inclusief Luke Skywalker en Biggs Darklighter pilootminiatuurfiguren, plus R2-D2 en r2-q2 Droids. Bevat 731 bouwstenen.

Lego star wars x-wing starfighter vliegtuig

(bekijk meer afbeeldingen)

LEGO Batman Movie de Batwing

Voor superheld fanaten: Met dit pakket bouw je de jet van Batman met multi-mode vleugels, een geheime mini-auto en schijfschieters. Heeft als minifiguurtjes Batman, Robin en Harley Quinn met een bebouwbaar snelvuurkanon en een hamer.

Lego batwing superhelden vliegtuig

(bekijk meer afbeeldingen)

LEGO City Luchtpolitie vliegtuigpatrouille

Leukste in een fantasie-verhaal: Bouw een Sky Police-straalvliegtuig met open cockpit. Het vliegtuig heeft een draaiend zoeklicht en een speciale ‘Starter Brick’ basis om snel je kind te laten bouwen en spelen in een wereld van alledaagse helden. Inclusief 2 minifiguren: een boef en een Sky Police-officier.
LEGO City Luchtpolitie

(bekijk meer afbeeldingen)

Onze nummer één (en twee en complementaire producten ter uitbreiding)

Zoals hierboven vermeld, krijgt onze voorkeur de LEGO City Vliegveld Vrachtvliegtuig. Waarom nu juist dit product? Het pakket telt maar liefst 157 bouwblokken, waardoor je toch wel een tijdje bezig zult zijn om het vliegtuig op te bouwen.

Het speelgoed is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en is dus niet geschikt voor jongere kinderen. Daar is dit pakket te ingewikkeld en gedetailleerd voor. Het bouwpakket valt onder de ‘City’ serie van LEGO (hieronder kun je meer lezen over de verschillende series/thema’s van LEGO), en is compatibel met alle LEGO bouwsets.

(bekijk meer afbeeldingen)

Met dit vliegtuigpakket kunnen diverse scenario’s en rollenspellen worden nagebootst. Het pakket bevat als personages een piloot en een luchthavenmedewerker. Gebruik je creativiteit en help beide personages bij het afleveren van belangrijke pakketten!

De servicewagen kun je gebruiken om de pakketten mee te vervoeren, en de steekwagen is handig om de pakketten op de wagen te laden. Zo kunnen de pakketten naar het vliegtuig worden vervoerd, om vervolgens naar de juiste bestemming gevolgen te worden. Weer een tevreden klant!

Dit is een hartstikke mooi pakket waar elk kind blij mee zal zijn. Ben je op zoek naar een bouw set die perfect combineert met dit vliegveld van LEGO? In dat geval zijn er bijpassende artikelen beschikbaar zoals:

Beide producten zijn van de ‘City’ serie van LEGO en passen dus perfect bij het LEGO City Vliegveld Vrachtvliegtuig pakket.

Combi #1: LEGO City Luchtpolitie vliegtuigpatrouille

Het LEGO City Luchtpolitie vliegtuigpatrouille pakket is een eenvoudig doch leuk bouwpakket voor kinderen met een leeftijd vanaf vier jaar. Het pakket functioneert als een soort van starterspakket voor kinderen, en bevat 54 LEGO blokjes om mee te bouwen.

Met de piloot en het vliegtuig en de boef en de kluis kunnen spannende verhalen worden nagespeeld.

Combi #2: LEGO City Racevliegtuig

Het Racevliegtuig van LEGO, het tweede pakket dat goed kan functioneren ter uitbreiding van het Vrachtvliegtuig, kost slechts €21, bestaat uit 89 onderdelen en bevat één minifiguurtje.

Heb je een echte vliegtuig liefhebber in huis, dan is een combinatie van deze twee of drie pakketten ideaal, waarbij je natuurlijk kan beginnen met ééntje en langzamerhand de collectie kan uitbreiden.

Het Lego City vrachtvliegtuig is hier verkrijgbaar bij bol.com

Onze nummer twee: LEGO Creator Twinblade Avonturen

Onze nummer twee is de LEGO Creator Twinblade Avonturen. Dit pakket bevat een stuk meer onderdelen dan onze nummer één, namelijk 216 bouwblokjes. Dit Twinblade-vliegtuig is revolutionair! De motor is groot en gedetailleerd met pijpen en cilinders, een grote propeller en landingsgestel.

Schiet door de lucht met deze mega snelle Twinblade! Als je de rotorbladen draait kun je verticaal omhoog bewegen net als een helikopter. Draai vervolgens de motoren 90 graden en vlieg recht vooruit als een vliegtuig, terwijl de dubbele staartvin zorgt voor een stabiele vlucht.

Lego creator twinblade avonturen vliegtuig
(bekijk meer afbeeldingen)

Omdat dit vliegtuig opvallende kleuren heeft, namelijk rood, wit blauw en geel, is de Twinblade goed te herkennen in de lucht. Het mooie aan dit product is dat het in drie diverse items kan worden omgebouwd.

Naast de Twinblade, kunnen de bouwsteentjes ook gebruikt worden om een straalvliegtuig te bouwen of een krachtige helikopter! Je koopt dus slechts één pakket maar krijgt er drie bouwbare producten voor terug.

Ideaal als verjaardagscadeau voor een kind dat van bouwen en creativiteit houdt.

Wil je graag weten welke pakketten mooi passen bij deze Twinblade, en die elkaar goed aanvullen?

Deze pakketten kunnen perfect in combinatie worden gekocht met de Twinblade.

Combi #1: LEGO Creator Spaceshuttle-verkenner

Het eerste pakket, de Spaceshuttle-verkenner, is wederom een 3-in-1 pakket, waarbij de spaceshuttle kan worden omgebouwd tot een Maanbasis of een Rover. Het pakket komt met een astronaut als mini figuur.

LEGO Batman Movie de Batwing

De andere set, LEGO Batman Movie de Batwing, bestaat uit 1053 bouwblokjes, en is bedoeld voor kinderen met een leeftijd tussen de 9 en 14 jaar. Met de Batwing kun je Batman en Robin laten vechten tegen Harley Quinn.

De Batwing heeft een aantal mooie details, zoals verstelbare vleugels, schijfschieters, boordwapens en de set komt ook met Batmans’ auto en andere accessoires herkenbaar uit de Batman film.

Met deze drie pakketten creëer je eindeloos veel speelplezier, voor een jongetje dat van uitdagingen houdt en dol is op vliegtuigen en auto’s. Een mooiere combinatie aan pakketten kan eigenlijk niet voor de echte LEGO liefhebber!

Check de meest actuele prijzen van de Twinblade hier

LEGO: ontwikkelingsgericht en aantrekkelijk speelgoed

LEGO staat bekend om zijn fraaie speelgoed, dat de ontwikkeling van alle kinderen bevordert en onbeperkte speelmogelijkheden biedt. Zoals je hebt kunt lezen, bestaan er wat betreft het onderwerp speelgoed vliegtuigen ontzettend veel opties voor kinderen. Vliegtuigjes die gemakkelijk in elkaar te zetten zijn met grappige minifiguurtjes of wat ingewikkeldere vliegtuigen die wat aandacht en tijd vergen om gebouwd te worden. Voor jongere, of iets oudere kinderen: LEGO biedt mogelijkheden voor veel leeftijden en voor zowel jongens als meisjes.

Daarnaast zijn alle producten van LEGO voorzien van bijzonder leuke en realistische details en accessoires, waardoor er een link met de werkelijkheid wordt gelegd, en kinderen diverse verhaaltjes of scenes kunnen naspelen. Kinderen worden op creatieve wijze uitgedaagd, en zullen niet snel uitgekeken raken op LEGO speelgoed. Mochten kinderen toch op een gegeven moment toe zijn aan iets nieuws, wat ook niet meer dan normaal is, dan zijn er altijd pakketten die je kunt kopen die een mooie combinatie vormen met eerder gekocht speelgoed van LEGO.

LEGO series

City

LEGO heeft tientallen series of thema’s ontwikkeld, met ieder zijn kenmerken. Zo bestaat er bijvoorbeeld de LEGO City serie, waarover we het hierboven ook al hebben gehad, waarin het stadsleven centraal staat. Met de producten van LEGO City kun je realistische gebouwen creëren, treinen in elkaar zetten, een ziekenhuis bouwen, een vliegveld bouwen (zie hierboven) en ga zo maar door.

Je zoontje of dochter kan met deze serie kennismaken met het drukke leven van een stad en wat voor voorzieningen een stad wel allemaal niet nodig heeft om de inwoners tevreden te stellen. Of ze kunnen het natuurlijk combineren met hun Disney favorieten uit LEGO Cars.

Een ander voorbeeld uit deze serie is de LEGO City Politiebureau. Dit is wel een ontzettend groot pakket, en bestaat maar liefst uit 894 onderdelen en zeven minifiguurtjes! Het politiebureau bestaat uit wel drie etages, een cel met exploderende muren en een uitkijktoren.

Daarnaast biedt het pakket ook nog een helikopter, politiewagen, politiemotor en een vrachtwagen die dieven vervoert. Ontzettend realistisch ontworpen en herkenbaar voor kinderen.

LEGO DC – Batman

Een ander voorbeeld van een spannend en herkenbaar LEGO thema is de Batman serie. Dit thema hoort bij de LEGO DC serie en is voor de kinderen die dol zijn op superhelden zoals Batman. LEGO DC is een serie die een universum aan personages includeert waaronder Wonder Woman, Superman, the Joker, en natuurlijk Batman.

De superhelden van LEGO DC vormen een collectie van de meest wonderbaarlijke verhalen op aarde. De sets komen helemaal compleet, dus inclusief helden en schurken en alle soorten superkrachten, ongelooflijke voertuigen en verbluffende gadgets die bij elk personages horen.

Superhelden zijn net zo gewoon als wij allemaal, alleen hebben zij nét iets extra’s. Wil je een echte superheld zijn, dan moet je bepaalde eigenschappen bevatten. Denk maar aan dapperheid, snel kunnen denken, vindingrijkheid en je moet natuurlijk niet snel bang zijn. Het vereist kracht en moed en het vermogen om anderen hoop te geven. Leer een superheld te worden met DC serie van LEGO!

Starwars

LEGO heeft nog een ander interessant thema, namelijk de Starwars serie. Ook een erg bekend thema onder de meeste kinderen, en natuurlijk ook volwassenen. Starwars is voor alle leeftijden!

De producten uit deze serie bieden een universum met rijke verhalen dat naast creatief bouwen, ook interessant rollenspel stimuleert. Het Starwars thema is speciaal ontwikkeld voor kinderen die van avontuur en vechtsport houden. Vind al je favoriete personages van deze serie, zoals Darthvader , Luke Skywalker, of misschien wel Han Solo, en laat de sterke Luke Skywalker vechten tegen het Rijk!

Creator 3-in-1

De LEGO Creator 3-in-1 sets bieden, zoals de naam al doet vermoeden, sets waarbij drie verschillende items kunnen worden opgebouwd. De producten uit deze serie bestaan uit gedetailleerde voertuigen (zoals vliegtuigen en auto’s) of gekleurde gebouwen en bijzondere wezens. Dit soort pakketten zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden, waarin ze zichzelf kunnen laten meenemen in een wereld van creativiteit en waar ze urenlang geamuseerd mee blijven.

Zelfs voor papa en mama is het leuk om mee te helpen met dit soort bouwpakketten, ze vergen namelijk wat denkwerk en tijd. Het stimuleert daarmee ook echt teamwork en kan een gezellige middag bouwen bieden met het hele gezin.

In het geval van de Twinblade die hierboven werd uitgelicht, is het pakket dus naast het Twinblade vliegtuig, ook om te toveren in twee andere producten, namelijk een straalvliegtuig of helikopter.

Een ander voorbeeld uit deze serie is de LEGO Creator Avonturen in de Wildernis. De auto, in dit geval een off-roader, kan worden omgebouwd tot een wilderniskampeerplaats met boot of een takelhelikopter. Wederom dus ontzettend veel en divers speelplezier met de aankoopt van slechts één LEGO pakket. 3-in-1 pakketten zorgen ervoor dat kinderen lange tijd zoet zullen zijn met spelen en niet snel zullen uitkijken op het speelgoed.

Leave a Reply