5 Lego Ferrari auto’s: verzamelitems of voor je kind om mee te spelen?

Eén van de meest iconische racewagens aller tijden is nu ook in LEGO vorm te verkrijgen. Vaders en zoons glunderen bij het zien van de racewagens in het echte leven en nu kan je er zelf eentje in huis halen, ook al is het dan wel een modelversie, gemaakt van LEGO.

Welke LEGO Ferrari-pakketten zijn het leukst voor jouw kind? Wij hebben ze allemaal voor je bekeken en er een selectie van gemaakt. Lees verder om te zien welk pakket op nummer 1 staat en wat LEGO nog meer te bieden heeft.

Met stip op 1 staat voor ons het LEGO Ferrari F1 1:9 pakket. Met dit pakket bouw je je favoriete racewagen na op een schaal 1:9. Met de afmetingen van 52 cm lang bij 18 cm breed haal je hiermee echt wat in huis! Het pakket haal je via bol.com binnen 2-5 dagen in huis.

Op een goede tweede plaats komt het LEGO Speed Champions Ultieme Ferrari Garage pakket. Dit pakket is een wat traditioneler LEGO pakket, met minifiguren, racewagens en bouwstenen om de bijbehorende gebouwen te bouwen. Dit is een zeer goed basispakket voor kinderen die houden van LEGO en racewagens. Ook dit pakket haal je gemakkelijk via bol.com in huis. Wegens de populariteit is het product soms snel uitverkocht – zeker rond de feestdagen. Dit pakket is ook te verkrijgen via Wehkamp.

Hieronder de mooiste LEGO Ferrari pakketten op een rij:

Naam van het pakketInhoud van het pakketLeeftijdPrijs bol.com
LEGO Ferrari F1 1:9Met 995 onderdelen bouw je een Ferrari F1 van 52x18cm met werkend stuurhuis en wielen van 6cm omtrek.9-14 jaar€ 449,95
LEGO Speed Champions Ultieme Ferrari GarageMet 841 onderdelen bouw je o.a. drie racewagens (Ferrari 250 GTO, 488 GTE en 312 T4), werkplaats/museum en een aankoppelbaar racebaangedeelte.8-14 jaar€ 81,50
LEGO Speed Champions Ferrari 488 GT3 Scuderia CorsaMet 179 onderdelen bouw je een Ferrari 488 GT3 Scuderia Corsa. Incl. coureur met helm en trofee. Verkrijgbaar in 4 kleuren.7-14 jaar€ 14,95
LEGO Creator Ferrari F40Met 1158 onderdelen bouw je je eigen Ferrari F40 met diverse realistische details en beweegbare onderdelen.14-99 jaar€ 200
LEGO Racers Ferrari TruckMet 534 onderdelen bouw je een Ferrari F1 wagen van 17,1×6,4 cm en een Ferrari truck (waar de auto in past) van 27.9×7,6 cm. Incl. 5 minifiguren, bakken voor gereedschap en accessoires.8-14 jaar€ 199,95

Waarom zijn nou juist deze pakketten zo leuk en waar kan je ze mee combineren?

 • Het eerste pakket, Ferrari F1 1:9, is het ultieme pakket van LEGO als het gaat om je eigen auto’s bouwen. Dit is het grootste officiële Ferrari-model dat je met LEGO-stenen kan bouwen. En het is dan ook een fantastische wagen om in elkaar te zetten met iets minder dan 1.000 bouwstenen.
  De features die erop en eraan zitten zorgen voor een uitdagende klus (het is misschien wel noodzakelijk dat het kind hulp krijgt bij het in elkaar zetten van het pakket) en de wagen blijft geweldig om mee te spelen als het eenmaal in elkaar zit.
  Het stuurhuis werkt echt en de wielen bewegen dus mee als je stuurt. De voorste spoiler kan afgenomen worden en de details van de wagen zijn zo goed uitgewerkt dat je met recht kan spreken van een schaalmodel.

   

Het grootste officiële LEGO schaalmodel van de Ferrari F1
Het grootste officiële LEGO schaalmodel van de Ferrari F1

De prijsklasse is wel van een hogere categorie en we beseffen ons wel dat dit niet voor iedereen of voor elk moment is weggelegd. Een optie om een ander pakket te kopen waarbij je ook een auto in elkaar zet, is het Creator Ferrari F40-pakket. Dit pakket kost €200 en is dus weliswaar kostbaar, maar ook bij dit pakket krijg je echt waar voor je geld. In plaats van de Ferrari F1 bouw je met dit pakket je eigen Ferrari F40 – een gestroomlijnde sportwagen met allerlei beweegbare onderdelen, zoals kantelbare koplampen, een scharnierende achterklep, deuren die open kunnen en een klep aan de voorkant met daaronder een bagageruimte en gereedschap. Daarnaast is de auto voorzien van een gedetailleerde V8-motor, deurhandvatten, voorruit met opdruk, stuur met Ferrari logo, twee rode racestoelen en speciale velgdecoraties. De auto wordt uiteindelijk 8 cm hoog, 27 cm lang en 14 cm breed.

 • De grote Ferrari F1 is een fantastisch schaalmodel van 52 cm lang en 18 cm breed. Wil je een combinatie maken met een ander pakket, denk dan na over andere schaalmodellen van LEGO, zoals bijvoorbeeld de Technic Mack Anthem. De vrachtwagen met aanhanger zet je in elkaar met 2.595 onderdelen, maar kan je ook weer ombouwen tot een Mack LR-vuiliniswagen. Dit zogenaamde 2 modellen in 1 pakket heeft dus de mogelijkheid om na het opbouwen alles af te breken en er totaal iets anders van te maken. De vrachtwagen met aanhanger wordt 83 cm lang, 27 cm hoog en 18 cm breed. De Mack LR is ruim 58 cm lang, 19 cm hoog en 17 cm breed, en ruim 33 cm hoog met de vorken en container omhoog. Qua maten past het dus uitstekend bij de Ferrari F1.
  Omdat het een 2 modellen in 1 pakket betreft heeft je kind met dit pakket oneindig veel speelplezier. Je haalt het voor € 119 via bol.com in huis en het is geschikt voor kinderen van 11 tot 16 jaar.
 • Houd je het liever bij schaalmodellen van racewagens? Dan kan je altijd het Racers Lamborghini Gallardo-pakket overwegen. Met dit pakket bouw je een gele Lamborghini Gallardo LP560-4 na op een schaal 1:17. Je hebt de optie deze wagen te bouwen met dak of het dak te laten verdwijnen in de bagageruimte; de ‘spyder’-versie.
 • Het tweede pakket, de Speed Champions Ultieme Ferrari Garage, is een pakket waar je een iets ‘traditioneler’ LEGO pakket mee aanschaft. Het is een pakket met drie autootjes, die je zelf in elkaar moet zetten, drie racecoureurs, een monteur, een raceleider en twee bezoekers. Daarnaast heeft het pakket ook een werkplaats/museum en een racebaangedeelte met een grote boog. Je kind kan na het bouwen van de auto’s en aanverwante onderdelen, waar er in het pakket 841 bouwstenen voor zijn, oneindig veel spelplezier halen uit het racen met de auto’s.
  • Een leuke combinatie maak je met het pakket Racers Ferrari Truck. Dit pakket heeft een Ferrari F1 wagen, een Ferrari truck, waar die wagen in kan, vijf minifiguren en accessoires. De auto’s die je bouwt met het Garage-pakket passen ook in deze Ferrari truck en dus kan je met deze uitbreiding verschillende raceauto’s door de truck laten vervoeren.
  • Een andere mogelijkheid om een uitbreiding te krijgen, is om LEGO City aan te schaffen. Met bijvoorbeeld City Rechte Wegenplaten en Kruising van € 17,99 of City T-Kruising en Bocht (die helaas op het moment van publicatie van dit artikel niet leverbaar is) geef je je kind de mogelijkheid over een weg te racen met de net gebouwde racewagens. Je kan ook gaan voor de Lego City: Speelmat wegen van € 29,99 voor hetzelfde effect.
  • Een andere leuke toevoeging op de garage is het LEGO pakket met de Speed Champions 1968 Ford Mustang Fastback. Dit pakket koop je al voor € 14,95 en is geschikt voor kinderen van 7 tot 14 jaar. De auto bouw je met de 183 onderdelen die in het pakket zitten. De wagen is voorzien van een cockpit met plaats voor de coureur die ook in het pakket zit, wielen met rubberen banden en goudkleurige velgen, transparante lampelementen, racekleuren, racestickers en authentieke details. Deze racewagen past overigens ook in de Ferrari truck!
Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Met de opbergboxen Brick van LEGO, die in verschillende kleuren voor € 28,99 te verkrijgen zijn, kunnen rondslingerende LEGO blokjes netjes worden opgeborgen en omdat deze Brick boxen stapelbaar zijn, als echte LEGO-blokken, kan je veel steentjes opbergen. En dat is wel nodig als je ziet hoeveel steentjes er in de pakketten zitten. Schaalmodellen haal je misschien niet vaak uit elkaar, maar het is wel raadzaam een opbergmogelijkheid achter de hand te hebben. Rondslingerende LEGO-blokjes doen veel pijn als je per ongeluk op gaat staan!

 

Waarom is spelen met LEGO naast leuk ook goed voor je kind?

LEGO biedt je kind de mogelijkheid heel veel vaardigheden te ontwikkelen. Vaardigheden die hij/zij later goed kan gebruiken. Naast fijne motoriek worden ook concentratievermogen, creativiteit en ruimtelijk inzicht ontwikkeld. Maar ook wordt je kind, naarmate het langer speelt met LEGO, beter in het oplossen van problemen – mede door de ontwikkeling van een wiskundige benadering van problemen.

Al met al, het zijn allemaal zaken die ouders graag ontwikkeld willen zien bij hun kind. LEGO is daarom echt leuk speelgoed dat niet voor niets al generaties tot het meest populaire speelgoed ter wereld mag worden gerekend.

De Ferrari-pakketten zijn groot en daarom wellicht overdonderend voor je kind bij het uitpakken. Ga er maar aan staan, een pakket van meer dan 1.000 onderdelen in elkaar te zetten. Daar schrikken de meeste volwassenen ook van. Door samen een systeem te verzinnen, de stukjes te ordenen en samen de gebruiksaanwijzing te gebruiken, spendeer je tijd met elkaar en kan je zoon of dochter leren hoe systematisch denken werkt. Dit zal helpen bij allerlei klussen in de toekomst. Ouders moeten zich wellicht wel een beetje inhouden – ga niet te snel, heb geduld en ga al helemaal niet ‘stiekem’ verder als je kind al op bed ligt..!

En LEGO is natuurlijk heel slim om schaalmodellen van racewagens te creëren. Niet alleen wil elke raceliefhebber zo’n auto wel hebben, het houdt kinderen ook langer geïnteresseerd in het bouwen en spelen met LEGO. Daar worden ouders en kinderen heel gelukkig van!

Mocht je zoon of dochter nou liever spelen met de racewagen Bliksem McQueen uit de film Cars, lees dan onze artikelen over Duplo Cars en Lego Cars.

Leave a Reply