Lego Duplo prinsessen - princess collection

Lego Duplo Princess: dit zijn de 3 beste keuzes voor jouw prinses

Duplo Princess is een assortiment kleurrijk speelgoed van Lego, gebaseerd op de prinsessen van Walt Disney.

In 2012 werd voor het eerst al het kasteel van Assepoester op de markt gebracht, en de jaren erna volgden:

 • het onderwater kasteel van de Kleine Zeemeermin Ariël
 • het kasteel van Doornroosje
 • het kasteel van Assepoester
 • en de meest recente zijn Belle’s kasteel en Rapunzels toren.

De speelgoedkastelen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en geschikt voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar.

Ik heb onderzoek gedaan en gekeken naar de meest geschikte Duplo op prinsessen-gebied, en dit zijn de top keuzes:

 Product

Meest geschikt voor de volgende situatie:

Afbeelding

Duplo Doornroosje

Deze wordt vaak in het begin aangeschaft, omdat het een kleine collectie betreft van alles over doornroosje met bijbehorende accessoires.

Duplo doornroosje prinsessen kasteel

meer afbeeldingen

Assepoesters kasteel (kleine versie)

Assepoesters kasteel (grote versie)

In het geval u op zoek bent naar een cadeautje voor een kleine Disney prinsessen fan met een duidelijk favoriete Disney prinses, bijvoorbeeld Assepoester, dan is dit een betere keuze.

Assepoester pincess duplo klein kasteel


meer afbeeldingen

Lees verder voor meer informatie over deze keuzes en over Duplo Princess in het algemeen. Of het nu is als kerstcadeau, of als verjaardagsgeschenk: prinsessen doen het altijd goed bij je kleine meid.

Lees voor je zoon ook ons artikel over Duplo Cars

De aantrekkingskracht van Duplo Princess

Wat maakt het speelgoed van Duplo Princess nu zo leuk voor je kinderen?

Met de producten van Duplo Princess zijn jouw kinderen in staat om hun favoriete sprookjes van Disney te bouwen en na te spelen.

Op deze manier leren kinderen van jongs af aan rollenspel vaardigheden, belangrijk voor de gezonde ontwikkeling van elk kind.

Bij ieder kasteel zitten:

 • prinsessen
 • meerdere bijpassende accessoires
 • uiteraard Lego Duplo stenen
 • en een handige, stapsgewijze gebruiksaanwijzing.

Grotere stenen zijn veiliger voor kleinere kinderen

De Lego stenen worden ervaren als veilig voor gebruik door kleine kinderen: ze zijn te groot om in de mond te stoppen, en van een prima formaat voor kinderhandjes om mee te spelen.

Daarnaast maakt het formaat van de steentjes het mogelijk om de beheersing van fijne motoriek te oefenen.

Omdat de verschillende, decoratieve Lego steentjes op gemakkelijke wijze in elkaar gezet kunnen worden, trekt het de aandacht van kleine kinderen en zullen ze er ook gemakkelijk mee gaan spelen.

De stenen zijn van duurzaam materiaal en gaan daarom niet snel stuk. De prijzen van de producten uit het Duplo Princess assortiment worden hier en daar ervaren als ietwat aan de hoge kant, desalniettemin worden deze producten veel aangeschaft en spelen kinderen graag met dit speelgoed.

Daarnaast raken ze er moeilijk op uit gekeken. Er zijn meerdere opties om de sprookjes uit te breiden en andere kastelen bij te kopen, zodat uw kinderen de mogelijkheid hebben om alle magische Disney sprookjes na te spelen en thuis te beleven.

Is je dochter al iets ouder? Bekijk deze LEGO Frozen collectie

Duplo Princess collection

De favoriet is bij de eerste aankoop van dit type speelgoed vaak deze Duplo Doornroosje , waarbij je kind kan spelen met haar favoriete Disney prinses.

Als jouw dochtertje of nichtje, of welke prinsessen fan dan ook uit de familie een favoriete prinses heeft waar ze het liefst al haar speelgoed van heeft, dan kun je naast Doornroosje nog veel meer Duplo prinsessen vinden en kan er ook gekozen worden voor één artikel van een favoriete Disney prinses, waaronder:

Verderop in dit artikel lees je meer over de aanschaf van slechts één prinsessenkasteel.

Omdat bij de Duplo Princess collection drie verschillende sprookjes bij elkaar komen, zijn er qua spelmogelijkheden ontelbare speelmogelijkheden voor je kind:

 • neem bijvoorbeeld Assepoester mee naar het bal voor een dans
 • pluk appels uit de boom met Sneeuwwitje
 • en speel onder water met Arïel op de waterglijbaan!

De kasteeltjes zijn wat kleiner en minder gedetailleerd dan wanneer er slechts één groot kasteel wordt aangeschaft.

Desalniettemin worden deze producten veel gekocht omdat met één aankoop er meteen drie verschillende sprookjes kunnen worden nagespeeld. Voor als je kind niet kan kiezen en het liefst alle Disneyprinsessen wil verzamelen!

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Wat zit er allemaal in de Duplo Princess collection?

Bij elk sprookje komen met de bijbehorende Disney prinses en haar kasteel, ook andere typische accessoires bekend uit de Disney films.

Zo komt bij het sprookje van de Kleine Zeemeermin het onderwater kasteel van Ariël en een waterglijbaan, bij Sneeuwwitjes kasteel komt een appelboom, en bij Assepoesters kasteel zit een klok en het welbekende glazen muiltje.

Ook is er de mogelijkheid om de prinsjes een rokje aan te geven, zodat ze van outfit kunnen veranderen.

Dit is een aspect wat vaker wordt genoemd in de reviews van kopers van dit product , kinderen blijken het namelijk interessant te vinden dat ze de figuurtjes verschillende kleding kunnen aangeven.

De Duplo Princess collection wordt regelmatig aangeschaft samen met een klassieke basisplaat speciaal ontworpen voor Lego bouwstenen, alsook de Lego Duplo “All-in-One-Pink-Box-of-Fun”.

De basisplaat kan worden gebruikt om de kastelen op te bouwen, maar ook andere Lego constructies. Deze plaat is compatibel met alle A-merken van grote bouwstenen en verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder roze, blauw, paars, geel en groen.

De “All-in-One-Pink-Box-of-Fun” is een roze collectie Lego Duplo stenen en personages, die verpakt is in een grote doos in de vorm van een Lego bouwsteen. Het bouwpakket telt 65 Lego stenen om mee te bouwen en te spelen.

Reviews van de prinsessen collectie

Voordat je overgaat tot de aankoop van een product, is het altijd handig om eerst reviews te lezen van kopers op verschillende websites.

Zo vond ik allemaal leuke en goede reviews over de Disney Princess Collection op de officiële pagina van Lego, namelijk https://shop.Lego.com/en-PT/Disney-Princess-Collection-10596.

Ook op Amazon worden er positieve en handige reviews gegeven door onder andere moeders die voor hun kinderen dit product hebben aangeschaft.

Het is zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen op deze sites met reviews, om goed na te gaan welk product uw voorkeur heeft en het beste bij uw kind past.

Assepoesters kasteel

Wat de aankoop van slechts één Disney prinses kasteel, in dit geval Assepoesters kasteel, zo leuk maakt is dat het product gedetailleerd is, en ook weer meerdere bijpassende accessoires omvat.

Ondank de details, kan het kasteel makkelijk worden opgebouwd. Diverse scenario’s kunnen met de bijkomende accessoires worden nagespeeld.

Assepoester is een mooie prinses dat in een kasteel woont samen met haar stiefmoeder en haar gemene stiefzusjes. Er vindt een feest plaats, maar om haar weer eens te pesten laten ze Assepoester niet gaan.

Gelukkig komt er een fee die haar door middel van magie een beeldschone jurk en glazenmuiltjes aangeeft, en een gouden koets om toch naar het feest te gaan.

Er is alleen één voorwaarde: om middernacht moet Assepoester weer terugkeren naar huis, omdat de betovering zal uitwerken.

Door middel van de toren met de klok die bij dit speelgoedpakket komt, kan de romantische dans tussen Assepoester en de prins worden nagebootst, waarbij Assepoester om precies twaalf uur vlucht en haar glazen muiltje verliest.

Lees ook: De leukste Duplo kastelen beoordeeld

In het geval van Assepoester en haar kasteel, zijn er twee mogelijkheden:

 • je kunt kiezen tussen een kleinere en een grotere versie. De klLego Duplo Princess: dit zijn de 3 beste keuzes voor jouw prinseseine versie omvat 56 Lego stukken, waarvan drie blauwe torens, een dansvloer met wieltjes, trappen en een slaapkamer met bed en Assepoesters make-up kastje. Onmisbaar zijn natuurlijk Assepoester zelf en haar prins.
Assepoester pincess duplo klein kasteel


meer afbeeldingen

 • De grotere versie telt wel 77 Lego stukken die in elkaar moeten worden gezet, is gedetailleerder dan de kleinere versie en komt onder andere met vier torens, een openhaard, tafel en twee stoeltjes, een klok, een poort met toren, en natuurlijk ook weer de mooie Assepoester zelf en haar charmante prins. Het kasteel heeft 2 etages.
Assepoester duplo groot kasteel


meer afbeeldingen

Assepoesters kasteel (kleine versie) wordt volgens Amazon vaak aangeschaft in combinatie met Lego Duplo Disney Sofia “De eerste magische koets” en het Lego Duplo Disney “Minnie Mouse Bow-Tique” bouwpakket.

“De eerste magische Koets” van Sofia omvat Sofia en haar koets, een boom en haar dierenvriendjes. Het “Minnie Mouse Bow-Tique” bouwpakket bestaat onder meer uit een huisje met twee verdiepingen, met op de onder verdieping Minnie’s boutique.

Komt inclusief Minnie Mouse en Daisy Duck figuurtjes. Het grote kasteel van Assepoester wordt vaak gekocht samen met de Lego Duplo Princess Schone Slaapsters sprookje” (inclusief de toren van de Schone slaapster, een konijntje, een bed, en andere vrolijke accessoires).

Voor beoordelingen en recensies van eerdere kopers, raad ik u aan de volgende link te bekijken voor het kleine kasteel van Assepoester:

reviews bij Amazon

 Voor reviews over het grote kasteel kunt u terecht op:

lees meer reviews

Daarnaast, zoals eerder beschreven, biedt de officiële Lego site ook handige reviews over de producten.

Conclusie

De Lego Duplo Princess producten zijn prettig speelgoed voor kinderen die dol zijn op de prinsessen van Disney. Er zijn talrijke opties, alle Disney prinsessen en hun kastelen zijn verkrijgbaar.

Het speelgoed is van goede kwaliteit en kinderen raken er nauwelijks op uitgekeken. De Lego Duplo Princess collection is een favoriet product omdat bij slechts één aankoop er drie Disneyprinsessen worden aangeboden met bijbehorend kasteeltje en accessoires.

Mocht je liever gaan voor één kasteel waarbij alle accessoires draaien om slechts één Disney prinses, dan is dat ook mogelijk. 

Als je kleine dochter een roze tablet heeft uitgezocht, misschien wel na ons advies over roze tablets op de site, dan is ze waarschijnlijk ook wel toe aan een leuke prinsessenkasteel!

Lees ook: de leukste Duplo Treinen beoordeeld

Leave a Reply