Kurio Tab 2 opvolger Kurio Connect review: Telekids met Google Play

Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze voor het eerst een tablet in handen krijgen.

Als ouder is het dan ook belangrijk om het gedrag van je zoon of dochter in de gaten te houden, wanneer het apparaat gebruikt wordt.

Gelukkig zijn er tablets, specifiek gericht op de jonge gebruiker, die helpen bij het creëren van een veilige speelomgeving. De Kurio Tab 2 was zo’n kindertablet, die de ouder de touwtjes in handen geeft.

Kurio heeft zijn eigen kindvriendelijke systeem ontwikkeld en dat is met name de reden dat de Tab 2 zo enorm populair was.

Ondertussen zijn er nieuwere versies uitgebracht en heten ze niet de Kurio Tab 2 meer, maar hebben ze de keuze gegeven uit twee tablets voor verschillende budgetten:

Kurio versieKorte reviewMeer info
Kurio Tab ConnectDe volledige versie en de precieze visie van Kurio, de allerbeste kindertablet opleveren die er op de markt verkrijgbaar is. Je ziet dit terug in de features, in de performance van de tablet, maar met name ook in de kindvriendelijke instellingen en het eigen Kurio Genius systeem. Het is de duurdere variant voor op dit moment €119,-bekijk klant reviews
Kurio Tab LiteDe naam zegt het eigenlijk al, de Lite versie van Kurio. Er zit nog steeds alle kindvriendelijk slimmigheid in die ze eigenlijk voor de Connect en de eerdere Tab 2 hebben ontwikkeld met ook het Kurio Genius systeem, maar de performace en de binnenkant levert wat aan functionaliteit in waardoor hij met name wat minder snel is en minder apps tegelijk aan kan. Als budget optie een hele goede keuze voor op dit moment €89,95bekijk klant reviews

Ik heb zelf gekozen voor deze Kurio Tab Connect en hij was het goedkoopste hier bij Wehkamp. Met de specificaties weet ik zeker dat hij nog een aantal levensfases van mijn zoon mee zal gaan, en dat is voor mij de betere keuze voor als hij straks wat ouder is en er meer mee wil gaan doen.

Bekijk hier onze video review:

Lees verder voor onze beoordeling van deze Kurio Tablets en meer achtergrond informatie.

De Kurio Tab Connect

De Kurio Lite is een typisch budget-tablet, verheven door de goed doordachte software. Maar deze Connect is waar Kurio echt zijn volledige kracht uitrolt.

De speciale interface biedt ouders een hoog niveau van controle, terwijl ze eenvoudig genoeg blijven voor iedereen om in een paar minuten in te stellen.

Veiligheid voor je kind

Het kiezen van een tablet die veilig is voor je kind, kan een lastige zaak zijn. Ja, de meeste hebben beveiligingsinstellingen en filters, maar hoe kun je er zeker van zijn dat de apps en websites waar je kleintje toegang toe heeft geschikt zijn voor hun leeftijd?

De beste oplossing voor dit dilemma is om te kijken naar modellen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen.

Kurio is een bedrijf dat zoiets aanbiedt, met zijn nieuwe Tab Connect die internationaal de strijdt tegen de zwaargewichten van de Amazon Fire Kids Edition, Apple iPad Mini 4 of de verschillende opties aangeboden door Leapfrog.

Om je te helpen de meest geïnformeerde keuze te maken, moet je ook onze beste tablet voor kinderen-verzameling bekijken.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Kurio Tab Connect: de prijs

Je kunt de Kurio’s Tab Connect voor minder dan honderdtwintig euro ophalen bij een aantal offline- en online retailers.

Hij wordt geleverd in twee kleuren -Roze of blauw- met 16 GB aan opslagruimte, maar dit is uitbreidbaar met een extra 32 GB via zijn microSD-sleuf.

Ontwerp en bouw van de Connect

Net als veel van de tablets voor kinderen heeft de Kurio een display van 7 inch. Hij is verbetert na de eerdere tab 2 door een IPS-scherm te gebruiken in plaats van TN.

Dat betekent dat kleuren niet vreselijk veranderen als je het vanuit een hoek bekijkt.

Poorten zijn minimaal, met alleen een:

 • koptelefoonaansluiting
 • en Micro USB
 • maar zodra je de stevige rubberen beschermhoes verwijdert, vind je ook een verborgen gleuf voor een microSD-kaart

In de hand ligt de Connect comfortabel dankzij de slanke afmetingen van 189,2 x 107,6 x 9,15 mm en het gewicht van 250 gram betekent dat kleine kinderarmen niet te snel moe worden.

Het is de helft van het gewicht van de Tab 2.

De camera’s zijn niet geüpgraded, dus je krijgt een 2Mp camera aan de achterkant, vergezeld van 0.3Mp selfie camera aan de voorkant.

Aangedreven door

Het is een aangenaam pakket, met de felblauwe of roze, rubberen beschermhoes die er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook ouders gerust zal stellen die al eens een vervelende val-ervaring hebben meegemaakt.

Prestatie

Levensduur van de batterij is acceptabel in plaats van verbazingwekkend, met onze HD-streamin video-test laat hij het al afweten in iets meer dan vier uur en wat dat betreft zijn er wel wat betere alternatieven op de markt.

Meer sporadisch gebruik zal de zaken natuurlijk wat langer uitstrekken.

Hoewel het perfect mogelijk is om de Kurio te gebruiken als een standaard Android-tablet, ook voor jezelf, is het hele idee dat kinderen de speciale interface gebruiken die voor hen is ontworpen.

Wil je zelf ook een tablet gebruiken dan zou ik adviseren om voor hetzelfde geld een niet specifieke kindertablet aan te schaffen met betere specificaties met minder kindvriendelijke instellingen en apps.

Zodra een ouder een eigen account heeft aangemaakt, kunnen ze op het Kurio Genius Parental Controls-pictogram tikken om een ​​profiel voor hun kinder-account te maken.

Met de Connect kunnen maximaal acht profielen worden gebruikt, zodat de tablet door het hele gezin kan worden gedeeld.

Kurio Tab connect beoordeling

De apps die beschikbaar zijn voor de jongere worden bepaald door hun leeftijd, met de Genius-algoritmen die de ervaring behoorlijk goed afstemmen.

Natuurlijk kun je nog steeds toegang weigeren tot alles wat je liever niet gebruikt, dankzij het gedeelte App Management.

Kindvriendelijke Kurio Genius App

Hierin kun je alle apps bekijken die ook zijn beperkt en kiezen of je deze wilt toestaan ​​of niet.

Het is een eenvoudig te gebruiken systeem dat ouders een snelle manier geeft om de tablet in gebruik te krijgen en tegelijkertijd precies weet wat hun kleintje zal gebruiken.

Naast het kiezen van welke apps beschikbaar zijn, is er ook de mogelijkheid om te zeggen wanneer de tablet kan worden gebruikt en voor hoe lang.

Het gedeelte Tijdbesturing heeft een eenvoudige lay-out waarin je een algemene instelling voor de week kunt selecteren, of het elke dag kunt aanpassen. Dit is handig als je niet wilt dat je kleintjes voor de school op de tablet spelen, maar ze wel graag op een zaterdagochtend wilt laten ontspannen.

Kurio laat tijdslimieten flexibel instellen

Deze kunnen ook tijdelijk worden verlengd gedurende 5, 10, 15 of 20 minuten zonder de algemene instellingen te wijzigen. Handig als je in de auto zit of in de bus zit en je kind het huidige niveau van de Subway Surfer wil afmaken voordat ze thuiskomen.

Kurio heeft een browser, zoals je zou verwachten, maar implementeert een filtersysteem dat alle sites uitsluit die volwassen inhoud lijken te bevatten – dit zijn niet alleen grafische afbeeldingen, maar ook sociale media en taal voor volwassenen.

Elke nieuwe tab begint met de kindvriendelijke KidRex-zoekpagina en zelfs toen we naar de Google-zoekpagina gingen en naar ongepaste inhoud zochten. Heeft het filtersysteem vrijwel alles opgevangen.

Zoals bij elk product met een scherm dat verbinding maakt met internet, is ons advies dat je jouw kind niet alleen laat op internet, maar dat de Kurio op zijn minst een behoorlijk niveau van bescherming biedt.

De apps zelf zijn een goede mix van games, videostreaming, educatief gerichte en creativiteitsprogramma’s. Meer kan worden gedownload van de meegeleverde Kidoz-app store, die een grote selectie heeft, die alle in-app aankopen schuwen.

Als je niet alles kunt vinden wat je zoekt, is er de mogelijkheid om de Google Play Store in te schakelen. Je moet dit echter zelf  als ouder controleren.

Een unieke functie van het platform is de Kurio Premium Content-sectie, die wekelijks educatieve en STEM-gerelateerde apps biedt. Dit betekent dat kinderen iets nieuws hebben om ze om de paar dagen bezig te houden en hopelijk hun hersenen te stimuleren.

Voor het eerste jaar is de service gratis, maar daarna moet je je aanmelden voor een abonnement.

We konden geen prijs vinden voor Premium, maar omdat het een jaar is voordat je zou moeten gaan betalen, zou het een beter idee zijn om nog even te kijken voordat je het neemt.

De Kurio Tab Connect is op dit moment van schrijven verkrijgbaar voor €119,- rond (check de laatste prijs hier).

Hier is nog de promotie video van Kurio zelf:

De Kurio Tab Lite, een goedkoper alternatief

Nou, de Kurio Tab Lite is een geweldig goedkoper alternatief. Het heeft ook de Kids Genius Apps en de ouderlijke instellingen. Het enige waar je op in moet leveren zijn de specificaties van de tablet.

En hoewel dit voor de meeste jongere kinderen niet uit zal maken, raken wat oudere kinderen soms een beetje gefrustreerd van de langere laadtijden. Niets om je ervan af te schrikken, maar ik zou de Kurio Tab Lite adviseren voor iets jongere kinderen, en de Tab Connect als je kinderen al 7 zijn.

De specs zij namelijk wat minder en je moet het bijvoorbeeld ook met 8GB intern geheugen doen.

We hadden ook een paar probleempjes met de hardware zelf, met name de langzame aan / uit-knop, maar voor deze prijs levert het wat je redelijkerwijs zou verwachten.

Voor de meeste taken, met name games en het bekijken van YouTube Kids, is het een prima apparaat. Stel je gewoon niet te hoog in, en je zult niet teleurgesteld worden.

De Tab Lite is dan ook een stukje goedkoper en op het moment van schrijven €89,95 (check de laatste prijs hier).

Hoe zat het met de Kurio Tab 2 dan?

Hij wordt nu niet meer gemaakt, want hij is vervangen voor deze twee nieuwere versies. Maar hoe zat het precies met de Kurio Tab 2, en waarom was hij zo immens populair?

Kurio Genius Ouderapplicatie

De Kurio Tab 2 creëert al een veilige omgeving voor het kind vanaf het moment dat de tablet wordt opgestart. Het apparaat moet namelijk ingesteld worden door een van de ouders. Zo kun jij via de Kurio Genius Ouderapplicatie de gewenste taal, tijd en wifi-verbinding voor het hele apparaat installeren. Wanneer de tablet geconfigureerd is, kunnen er in totaal acht kinderprofielen worden aangemaakt. Het is belangrijk dat bij elk profiel de geboortedatum van het kind wordt ingevuld. De toegang tot verschillende websites, wordt namelijk bepaald aan de hand van de leeftijd van het kind.

Android Intel aangedreven Tablet met Google Play

Kurio Tab 2 is een actievolle gadget exclusief gemaakt voor kinderen en haar acties worden vergemakkelijkt door de krachtige Intel-processor. Deze tablet met Google play heeft Wi-Fi, 8GB intern geheugen, hoge resolutie voor en achter camera’s, luidsprekers en onbeperkt ouderlijke controle over de activiteiten van je kinderen door het Kurio Genius Internet Filtering systeem.

Het is de tablet die ik voor mijn kinderen heb, en ik heb hem destijds bij Wehkamp gekocht. Volgens mij is hij hier best in prijs verlaagd ondertussen (bekijk de deals hier).

Het is ook direct leuk en gezond voor kinderen met vooraf geïnstalleerde Kurio Motion single player spelletjes als voetbal, zwemmen en hardlopen. Deze functie maakt het mogelijk voor kinderen om te spelen, terwijl het tegelijk helpt om deze sporten ook daadwerkelijk na te bootsen. Ze zullen dus lekker actief aan de slag moeten!

Het ouderlijke controle paneel is gebruiksvriendelijk en ook beveiligd met een wachtwoord en je kunt termijnen stellen of de toegang tot bepaalde websites beperken. Daarnaast heeft de Kurio Tab 2 dus zijn eigen voorgedefinieerde internet filtersysteem met uiterste voorzichtigheid tijdens het surfen en het filteren van de apps die een kind kan installeren. Zo is het een van de meest praktische kindertablets met google play.

Kenmerken Kurio Tab 2

• Controleer de duur waarmee kinderen hem gebruiken
• interne opslagcapaciteit van 8 GB uitbreidbaar tot 32 GB met behulp van een micro SD-kaart
• Web-filter en de beperking tot geblokkeerde websites
• af te bakenen welke apps kunnen worden geopend zoals bijvoorbeeld vanuit Android en Google Play
• Stel meerdere profielen in voor meerdere kinderen in het huishouden

Aanpassen kinderprofielen

Met de applicatie Kurio Genius heb je als ouder toegang tot alle profielen. Via deze app kun je een kinderprofiel aanmaken of wijzigen. Naast de standaardinstellingen per leeftijdscategorie, kunnen de volgende dingen worden aangepast:

 • Tijd: In ons huidige digitale tijdperk groeien kinderen op met beeldschermen. Om een gezond gebruik van deze apparaten in de hand te houden, is het belangrijk een duidelijk tijdslimiet in te stellen. De Kurio Genius app geeft ouders de mogelijkheid om in te stellen hoelang er op de tablet gespeeld mag worden. Verder maakt de tijdbeheerfunctie het mogelijk het tabletgebruik van kinderen op verschillende manieren te controleren.
  • Gebruikstijd: De optie gebruikstijd, geeft ouders de mogelijkheid in te stellen wanneer de tablet gebruikt mag worden. Deze specifieke tijd kan eenvoudig worden aangegeven in een daarvoor bestemde tijdsbalk.
  • Speeltijd: Voor elk profiel is een maximale speeltijd in te stellen. Zo wordt aangeraden peuters niet langer dan 30 minuten per dag achter een beeldscherm te plaatsen, terwijl het advies voor achtjarigen op 1,5 uur ligt.
  • Sessiegebruik en pauzeduur: Naast het instellen van de speeltijd per dag, kan ook worden gecontroleerd hoelang er per sessie gebruik kan worden gemaakt van de tablet. Daarnaast geeft de pauzeduur aan hoeveel tijd er minimaal tussen twee gebruiksperioden moet zitten.
  • Educatieve apps: De apps die in de categorie educatie vallen, kunnen ook buiten de vaste speeltijd door het kind worden gebruikt. Tijdbeheer geeft ouders de optie om de leerzame apps van de Kurio Tab 2 te allen tijde beschikbaar te stellen voor het kind. Het tablet bevat tevens 30 vooraf geïnstalleerde educatieve apps en spelletjes. Meer apps met educatieve waarde kun je eenvoudig downloaden via de Google Play Store.
 • Applicatiebeheer: Het submenu applicatiebeheer geeft jou als ouder de controle over de apps die er door het kind gebruikt kunnen worden. Zo kun je aanvinken tot welke apps het kind toegang heeft of juist specifieke applicaties blokkeren. Dit is voor elk kinderprofiel in te stellen, waardoor je het appgebruik volledig aan de leeftijd van het kind kunt aanpassen. Ook kunnen de applicaties worden gecategoriseerd. Wil je dat het tablet op gezette tijden alleen gebruikt wordt voor educatieve doeleinden? Dan plaats je eenvoudig de leerzame apps in de categorie educatie. In het submenu tijdbeheer, kun je vervolgens deze categorie selecteren, zodat het kind op gezette tijden alleen toegang heeft tot de leerzame spellen.
 • Internettoegang: Het internetgebruik van jongeren is iets waar je als ouder soms weinig zicht op hebt. Er is dan ook de optie om de toegang tot het internet volledig te blokkeren. De Kurio Tab 2 is echter uitgerust met een internetfiltersysteem. Door dit geavanceerde systeem wordt het voor kinderen van elke leeftijd mogelijk om veilig gebruik te maken van het internet.

Ontwerp

Deze tablet heeft een 7 inch display en is bedekt met beschermend rubber om het te beschermen tegen beschadiging in het geval van een val. Het rubber geeft ook de tablet een slanke vorm.

Er is een micro-HDMI-uitgang, een achterste en voorste camera met 0,3 en 2,1 megapixels respectievelijk een mono speaker, Bluetooth, een hoofdtelefoonaansluiting en een micro SD-slot met het uitbreiden van het beschikbare geheugen van maximaal 32 GB. De micro-USB-poort kan worden gebruikt om de tablet op te laden en te lezen USB OTG (on-the-go) om bestanden op te halen op een passende flash drive.

Het scherm is ondermaats. Kids tablet staan ​​bekend om hun lage resolutie schermen, met minder spectaculaire kijkhoeken. Kurio tab 2 1024×600 resolutie heeft geen IPS-scherm en dus de kleuren zien er niet zo levendig uit, zeker niet vanaf de zijkant.

De Kurio Tab 2 prestaties zijn ook gemengd; uitgerust met een quad-core processor maakt haar activiteiten snel hoewel sommige toepassingen langer duren om te draaien. Het scherm heeft ook wel een wat steviger druk nodig om de actie die het moet uitvoeren te herkennen.

Audio

De kwaliteit van het geluid is boven het gemiddelde, maar niet zo heel erg geweldig. Hij kan niet zo hard worden gezet, maar dit is misschien voor jou als ouder eigenlijk meer een opluchting dan een beperking. Echter, de audio klinkt wel veel beter als de tablet in zijn hoesje zit en plat op tafel ligt. Zo is hij duidelijk vooral bedoeld om te gebruiken in laats van staand middels het uitschuifbare deel aan de achterkant van de hoes.

Toegang tot applicaties

Anders dan de vooraf geïnstalleerde apps, heb je met deze kinder tablet onbeperkte toegang tot de Google Play Store en Android OS Lollipop maakt nog meer toepassingen gemakkelijk toegankelijk. De pre-loaded e-books, apps en games kunnen worden gebruikt nadat je als ouder een account hebt gemaakt en het profiel van het kind hebt ingesteld.

Ook heeft het standaard een aantal Android features die je gelijk zelf ook kunt gebruiken zoals de Google-apps: Gmail, Maps, foto’s, You Tube, en anderen die automatisch in elk profiel zijn toegelaten.

Het is verbazingwekkend hoe Kurio gebruik maakt van de flexibiliteit van Android-profielen en niet zijn eigen systeem om de overgang tussen de profielen veel eenvoudiger te maken. Dit zie je niet vaak bij een tablet gemaakt voor kinderen, zeker niet met google play features.

Dit betekent ook dat als uw kind groeit, ze zich kunnen ontdoen van de bumper en zo langzaam aan een volwaardig tablet krijgen met steeds meer toegang tot het gebruik van het Android Lollipop systeem.

Dit is de aanbieding van de Kurio Tab 2 bij Wehkamp:

Kurio tab 2 aanbieding

 

Ouderlijk toezicht

Het systeem van ouderlijk toezicht op de Kurio Tab 2 Telekids was heel dicht bij het winnen van de best-in-class awards. Dat geeft wel aan hoe serieus ze zijn omgegaan met dit deel van het design in de software. Om toegang te krijgen tot het ouderlijk toezicht, open je de Kurio Genius-app op het startscherm van de moeder modus.

Hier kunt u maximaal acht profielen instellen voor iedereen in uw huishouden. De Kurio Genius app zal de geboortedatum die u invoert gebruiken om een eerste voorselectie te maken met vooraf gedefinieerde filters door het meten van wat wordt aanbevolen voor minderjarigen op die leeftijd en wat ze wel en niet mogen gebruiken.

Zo kun je daarnaast ook zelf nog een keuze maken uit internetpagina’s en apps uit de google play store die vaak niet alleen geschikt zijn voor een kindertablet.

Kurio Genius geeft ouders de controle over de programma’s waar kinderen mee kunnen werken en de tijd dat ze de tab mogen gebruiken. Toepassingen van Google, zoals Gmail, Chrome of YouTube kan ook worden beperkt. Het tablet kan worden ingesteld om onbevoegde USB-drives te weigeren uit te lezen. En als de tijd voor uw kinderen om te spelen met het tablet op is voor die dag, kunt u de sleutel invoeren om het eenvoudig (voor een keertje) te verhogen met twintig minuten.

Het systeem E-mail app geeft kinderen toegang tot hun eigen e-mailadressen. Ouders hoeven zich hier ook geen zorgen te maken, omdat ze ook het gebruik van deze app van hun kind kunnen controleren, goedkeuren welke berichten ze kunnen zien en ook nieuwe contacten toe te voegen aan de lijst met vertrouwde contacten om zo te kunnen monitoren dat er geen vreemde contacten worden gelegd.

Ontwikkeling

In de afgelopen 2-3 jaar zijn tabletten voor kinderen drastisch verbeterd van slechts simpele speeltjes naar echte goede en volwaardige tablets, en de Kurio Tab 2 is misschien wel de beste kindertablet. Volgens Kurio is het de veiligste tablet voor kinderen. Deze tablet is misschien niet perfect als standalone voor volwassenen, maar het is een veel betere keuze wanneer je je iPad niet direct wilt geven aan je kind. De Kurio Tab 2 is lekker groot en voorzien van een 7-inch scherm met Android 5.0 (Lollipop).

Hardware

Kurio Tab 2 is een heel fatsoenlijke Android-tablet die wordt geleverd met een rubberen bumper voor bescherming. Niet alleen voorkomt deze rubberen rand dat de hoeken van het tablet zullen beschadigingen, maar beschermt het tablet tegelijkertijd ook tegen schade door onvermijdelijke vallen tijdens het gebruik door jouw kids.

Er is ook een verwijderbaar plastic deksel aan de achterkant die door sleuven in de bumper te gebruiken op twee plaatsen is in te stellen en zo twee verschillende kijkhoeken biedt, maar het is wel moeilijk om te bevestigen. Dan de camera, de Kurio Tab 2 heeft aan de voor- en achterkant een camera van 0,3 MP en 2.1 MP respectievelijk. Hij heeft ook Wi-Fi, Bluetooth, en een micro-HDMI-uitgang.

Hij beschikt ook over een hoofdtelefoonaansluiting, mono luidspreker en een microSD-kaartslot voor het toevoegen van maximaal 32 GB, samen met de interne 8GB. Uit deze 8GB is echter slechts 1 GB is beschikbaar voor de gebruiker, de rest voor het besturingssysteem en voor geïnstalleerde apps. De micro-USB-poort wordt gebruikt voor het opladen en synchroniseren, het ondersteunt ook USB-on-the-go (OTG) voor toegang tot externe harde schijven die je bij je kunt dragen zoals USB sticks.

Geheugenkaart

De Kurio Tab 2 heeft zoals gezegd een beperkt geheugen van 8 GB. Wanneer je veel apps, videos of muziek wil downloaden, raakt het geheugen dan ook snel vol. Gelukkig is dit eenvoudig uit te breiden door een micro SD-kaart te gebruiken.  Deze kaart, met een maximaal geheugen van 32 GB, plaats je eenvoudig in de hiervoor bestemde kaartlezer aan de zijkant van de tablet. Hoewel het niet mogelijk is om apps van het interne geheugen naar de geheugenkaart te verplaatsen, kun je wel tal van films, afbeeldingen en muziek op de SD-kaart zetten.

De hardware van de tablet is goed gebouwd, maar het ontbreekt aan het hebben van goede schermresolutie. 1024 × 600 resolutie van Kurio Tab 2 is hetzelfde als de nieuwe Amazon Fire. We moeten nog een tablet met een betere resolutie bij het kinderen segment zien.

Beoordeling van de prestaties

Dan de prestaties, de Kurio Tab 2 is voorzien van een 1,3 GHz quad-core processor (MediaTek MTK8127), die is snel genoeg voor apps die er beschikbaar zijn voor kinderen zodat hij altijd een vloeiende transitie zal hebben zonder lange wachttijden. De aanwezigheid van micro HDMI poort betekent dat je jouw tablet kunt aansluiten op een televisie en zo foto’s kunt bekijken en bijvoorbeeld multiplayer games kunt spelen op een groter scherm (voor de wat oudere kinderen).

Software

Kurio Tab 2 beoordeling

De software is net zo belangrijk als de hardware op een kids tablet. Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk nog wel belangrijker is dan hardware. Het wordt geleverd met enkele vooraf geïnstalleerde apps zoals een aantal die je kunt instellen in het kind profiel van de tab-instellingen, het is dus klaar om gelijk te starten met uren plezier voordat je ook maar aan nieuwe apps installeren hoeft te denken. Helemaal ingesteld op de dingen die kinderen leuk vinden zoals Telekids.

De tablet heeft ook een Kidoz TV app die geselecteerde content van YouTube speciaal voor kinderen laat zien. Op dezelfde manier laat ook een andere app, genaamd Kidoz Buzz, grappige homevideo’s van dieren die grappige dingen doen zien, maar ook deskundigen uit films of tv-shows. Verder geeft de Kurio Tab 2 ouders volledige toegang tot het Android Lollipop-besturingssysteem, in tegenstelling tot veel van dergelijke tabletten beschikbaar voor kinderen.

Google Apps zijn er natuurlijk ook zoals in de Play Store, Gmail, YouTube, Google Maps, en foto’s. Zo wordt de Foto app als enige standaard geautoriseerd in elk kid’s profiel en kun je de rest naar inzicht toevoegen. Een ander belangrijk ding om op te merken is dat de Kurio Tab 2 gebruik maakt van Android-profielen in plaats van zijn eigen. Deze functie maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen en beheren van content, je profielen zijn namelijk niet aan de tablet gebonden zoals vaak wel het geval is. Zo kun je de profielen meeverhuizen naar een nieuwe tablet en het profiel op één plek bijhouden voor als je meerdere tablets in huis hebt.

Een voor voordeel van deze functie is dat zodra het kind opgroeit, je hem of haar toegang kunt uitbreiden tot uiteindelijk het volledige besturingssysteem. Zo hoef je later niet gelijk een nieuwe tablet te kopen wanneer je kind deze fase is ontgroeid.

Als je een app in Kurio Tab 2 van Play Store wilt downloaden, wordt je gevraagd om een ​​categorie te zoals Ebooks, Games, Media enz. toe te wijzen. Je moet elke afzonderlijk app een ​​categorie geven, zodat deze op de juiste plaats op het profiel verschijnt in de management interface. Hier kun je dan weer gemakkelijk de toegang van het kind instellen. In Kurio Tab 2 kun je ook geautoriseerde uren instellen waartussen je kind toegang tot de tablet heeft en een dagelijkse play time limiet instellen. Dat is het aantal uren dat jouw kind kan spelen op de tablet.

Hoewel meerdere perioden in één dag niet kan worden ingesteld, kun je wel verschillende tijden op verschillende dagen inregelen, handig voor bijvoorbeeld doordeweeks en het weekend. Ook wordt een waarschuwing weergegeven als het tijdstip van gebruik bijna op is en de ouders kunnen een paar minuten toe voegen door het invoeren van een ingestelde pincode om het soms iets op te rekken voor het kind.

Kurio Tab 2 maakt het ook mogelijk voor een ouder om te beperken hoe lang het kind de tablet continu kan gebruiken en hoe lang ze moeten wachten om deze opnieuw te mogen gebruiken. Samen met de tijd controle, app management en het profiel van de instellingen heeft de ouder ook toegang tot het web panel in haar Kurio Genius-interface waar je ook nog eens web filtering en web-lijsten kunt samenstellen om de toegang tot het internet te beperken, zonder helemaal te hoeven blokkeren.

Internetfiltersysteem

Met het Kurio Genius internetfiltersysteem heb jij als ouder de controle over het surfgedrag van je kind. Het systeem bevat een database van ruim 450 miljoen websites, die dagelijks worden gefilterd en geüpdatet. De Kurio Genius app bevat standaard filterprofielen die zijn aangepast aan de leeftijd van het kind. Ook heb je als ouder de mogelijkheid zelf filters toe te voegen of bepaalde websites te blokkeren.

Specificaties

Afmetingen: 240 x 170 x 60 mm.
Gewicht: 581 g.
Garantie: 1 jaar.
Besturingssysteem: Android 5.0 (Lollipop).
Interne opslag: 8GB.
Processor: 1,3 GHz quad-core processor (Mediatek MTK8127).
Camera: Front [2.1 MP], en lees [0.3 MP].
Wi-Fi (802.11b / g / n).
Bluetooth 4.0.

Google play op Android
5 mm koptelefoonaansluiting, microUSB-poort, microSD-slot (tot 32GB).

Bescherming en garantie

De Kurio Tab 2 is uitgerust met de juiste software om een veilige speelomgeving voor kinderen te creëren. Ook bij het ontwerp van het apparaat is rekening gehouden met de jonge gebruikers. De tablets zijn uitgerust met een rubberen stootrand en zijn tevens spatwaterdicht. De beschermrand, in de kleur blauw of roze, zorgt ervoor dat het apparaat wel tegen een stootje kan. Voor extra bescherming is het echter slim om de tablet te voorzien van een beschermhoes of -tas. Hoewel er twee jaar fabrieksgarantie op de Kurio Tab 2 zit, valt schade aan het scherm niet onder deze garantie.

De Kurio tablet sleeve is een zachte beschermhoes gemaakt van neopreen. De universele hoes van Kurio is beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Het geeft de tablet net dat beetje extra bescherming tegen kras- en stootschade. Neem je de tablet echter vaak ergens mee naartoe? Dan is de blauwe of roze Kurio beschermtas de beste optie. Deze tassen zijn stevig en hebben een handvat waardoor de tablet ook voor de kleintjes makkelijk te dragen is. Daarnaast kan de beschermtas dienen als standaard. De Kurio Tab 2 kan rechtop in de tas worden geplaatst, waardoor het kind de handen vrij heeft.

Conclusie van deze Kurio Tab 2 Telekids beoordeling

Samenvattend kunnen we zeggen dat kinderen op steeds jongere leeftijd in aanraking komen met de digitale wereld. Het lijkt dan ook de normaalste zaak van de wereld, om een baby of peuter achter een tablet te plaatsen. Deze ontwikkelingen maken het echter moeilijk om het beeldschermgebruik van kinderen te controleren.

Gelukkig zijn er apparaten die een veilige speelomgeving juist stimuleren. Afgezien van de camera en de resolutie, is verder alles gewoon geweldig. De Kurio Tab 2 is een tablet die met name uitblinkt door de kindvriendelijke software. Naast dat het apparaat is uitgerust met tal van educatieve apps, zorgt de Kurio Genius Ouderapplicatie ervoor dat je als ouder alle controle hebt. Het geeft volledige toegang voor de ouders om het besturingssysteem in te regelen en maakt het downloaden van apps uit de Play Store mogelijk, die niet beschikbaar zijn in veel kindertablets.

Op deze tablet kan je eenvoudig de maximale speeltijd instellen, worden onveilige websites automatisch geblokkeerd en kan voor ieder kind een geschikt kinderprofiel worden aangemaakt. Zo kun je als ouder zorgeloos het kind kennis laten maken met de digitale wereld. Het laat het kind bovendien meegroeien met functionaliteiten en hij is krachtig genoeg om anders voor elke fase een nieuwe te hoeven kopen.

Dus als je op zoek naar iets wat je geld waard is, dan is de Kurio Tab 2 de juiste keuze wanneer je een kindertablet overweegt met een volwaardig Android systeem en toegang tot de google play apps en features.

Lees meer meer klantreviews hier bij Wehkamp

Lees meer: waarom de Kurio Connect beter is dan Kurio XL

Leave a Reply