Kurio Tab 2 Telekids met Google Play

Kinderen zijn steeds jonger wanneer ze voor het eerst een tablet in handen krijgen. Als ouder is het dan ook belangrijk om het gedrag van je zoon of dochter in de gaten te houden, wanneer het apparaat gebruikt wordt. Gelukkig zijn er tablets, specifiek gericht op de jonge gebruiker, die helpen bij het creëren van een veilige speelomgeving. De Kurio Tab 2 is zo’n kindertablet, die de ouder de touwtjes in handen geeft.

 

Wij hebben hem zelf bij Wehkamp gekocht, click hier voor de laatste prijs

 

Dan komen we nu verder in de review:

 

Kurio 2 Kids:

Kurio Genius Ouderapplicatie

De Kurio Tab 2 creëert al een veilige omgeving voor het kind vanaf het moment dat de tablet wordt opgestart. Het apparaat moet namelijk ingesteld worden door een van de ouders. Zo kun jij via de Kurio Genius Ouderapplicatie de gewenste taal, tijd en wifi-verbinding voor het hele apparaat installeren. Wanneer de tablet geconfigureerd is, kunnen er in totaal acht kinderprofielen worden aangemaakt. Het is belangrijk dat bij elk profiel de geboortedatum van het kind wordt ingevuld. De toegang tot verschillende websites, wordt namelijk bepaald aan de hand van de leeftijd van het kind.

Android Intel aangedreven Tablet met Google Play

Kurio Tab 2 is een actievolle gadget exclusief gemaakt voor kinderen en haar acties worden vergemakkelijkt door de krachtige Intel-processor. Deze tablet met Google play heeft Wi-Fi, 8GB intern geheugen, hoge resolutie voor en achter camera’s, luidsprekers en onbeperkt ouderlijke controle over de activiteiten van je kinderen door het Kurio Genius Internet Filtering systeem.

Het is de tablet die ik voor mijn kinderen heb, en ik heb hem destijds bij Wehkamp gekocht. Volgens mij is hij hier best in prijs verlaagd ondertussen (bekijk de deals hier).

Het is ook direct leuk en gezond voor kinderen met vooraf geïnstalleerde Kurio Motion single player spelletjes als voetbal, zwemmen en hardlopen. Deze functie maakt het mogelijk voor kinderen om te spelen, terwijl het tegelijk helpt om deze sporten ook daadwerkelijk na te bootsen. Ze zullen dus lekker actief aan de slag moeten!

Het ouderlijke controle paneel is gebruiksvriendelijk en ook beveiligd met een wachtwoord en je kunt termijnen stellen of de toegang tot bepaalde websites beperken. Daarnaast heeft de Kurio Tab 2 dus zijn eigen voorgedefinieerde internet filtersysteem met uiterste voorzichtigheid tijdens het surfen en het filteren van de apps die een kind kan installeren. Zo is het een van de meest praktische kindertablets met google play.

Kenmerken Kurio Tab 2

• Controleer de duur waarmee kinderen hem gebruiken
• interne opslagcapaciteit van 8 GB uitbreidbaar tot 32 GB met behulp van een micro SD-kaart
• Web-filter en de beperking tot geblokkeerde websites
• af te bakenen welke apps kunnen worden geopend zoals bijvoorbeeld vanuit Android en Google Play
• Stel meerdere profielen in voor meerdere kinderen in het huishouden

Aanpassen kinderprofielen

Met de applicatie Kurio Genius heb je als ouder toegang tot alle profielen. Via deze app kun je een kinderprofiel aanmaken of wijzigen. Naast de standaardinstellingen per leeftijdscategorie, kunnen de volgende dingen worden aangepast:

 • Tijd: In ons huidige digitale tijdperk groeien kinderen op met beeldschermen. Om een gezond gebruik van deze apparaten in de hand te houden, is het belangrijk een duidelijk tijdslimiet in te stellen. De Kurio Genius app geeft ouders de mogelijkheid om in te stellen hoelang er op de tablet gespeeld mag worden. Verder maakt de tijdbeheerfunctie het mogelijk het tabletgebruik van kinderen op verschillende manieren te controleren.
  • Gebruikstijd: De optie gebruikstijd, geeft ouders de mogelijkheid in te stellen wanneer de tablet gebruikt mag worden. Deze specifieke tijd kan eenvoudig worden aangegeven in een daarvoor bestemde tijdsbalk.
  • Speeltijd: Voor elk profiel is een maximale speeltijd in te stellen. Zo wordt aangeraden peuters niet langer dan 30 minuten per dag achter een beeldscherm te plaatsen, terwijl het advies voor achtjarigen op 1,5 uur ligt.
  • Sessiegebruik en pauzeduur: Naast het instellen van de speeltijd per dag, kan ook worden gecontroleerd hoelang er per sessie gebruik kan worden gemaakt van de tablet. Daarnaast geeft de pauzeduur aan hoeveel tijd er minimaal tussen twee gebruiksperioden moet zitten.
  • Educatieve apps: De apps die in de categorie educatie vallen, kunnen ook buiten de vaste speeltijd door het kind worden gebruikt. Tijdbeheer geeft ouders de optie om de leerzame apps van de Kurio Tab 2 te allen tijde beschikbaar te stellen voor het kind. Het tablet bevat tevens 30 vooraf geïnstalleerde educatieve apps en spelletjes. Meer apps met educatieve waarde kun je eenvoudig downloaden via de Google Play Store.
 • Applicatiebeheer: Het submenu applicatiebeheer geeft jou als ouder de controle over de apps die er door het kind gebruikt kunnen worden. Zo kun je aanvinken tot welke apps het kind toegang heeft of juist specifieke applicaties blokkeren. Dit is voor elk kinderprofiel in te stellen, waardoor je het appgebruik volledig aan de leeftijd van het kind kunt aanpassen. Ook kunnen de applicaties worden gecategoriseerd. Wil je dat het tablet op gezette tijden alleen gebruikt wordt voor educatieve doeleinden? Dan plaats je eenvoudig de leerzame apps in de categorie educatie. In het submenu tijdbeheer, kun je vervolgens deze categorie selecteren, zodat het kind op gezette tijden alleen toegang heeft tot de leerzame spellen.
 • Internettoegang: Het internetgebruik van jongeren is iets waar je als ouder soms weinig zicht op hebt. Er is dan ook de optie om de toegang tot het internet volledig te blokkeren. De Kurio Tab 2 is echter uitgerust met een internetfiltersysteem. Door dit geavanceerde systeem wordt het voor kinderen van elke leeftijd mogelijk om veilig gebruik te maken van het internet.

Ontwerp

Deze tablet heeft een 7 inch display en is bedekt met beschermend rubber om het te beschermen tegen beschadiging in het geval van een val. Het rubber geeft ook de tablet een slanke vorm.

Er is een micro-HDMI-uitgang, een achterste en voorste camera met 0,3 en 2,1 megapixels respectievelijk een mono speaker, Bluetooth, een hoofdtelefoonaansluiting en een micro SD-slot met het uitbreiden van het beschikbare geheugen van maximaal 32 GB. De micro-USB-poort kan worden gebruikt om de tablet op te laden en te lezen USB OTG (on-the-go) om bestanden op te halen op een passende flash drive.

Het scherm is ondermaats. Kids tablet staan ​​bekend om hun lage resolutie schermen, met minder spectaculaire kijkhoeken. Kurio tab 2 1024×600 resolutie heeft geen IPS-scherm en dus de kleuren zien er niet zo levendig uit, zeker niet vanaf de zijkant.

De Kurio Tab 2 prestaties zijn ook gemengd; uitgerust met een quad-core processor maakt haar activiteiten snel hoewel sommige toepassingen langer duren om te draaien. Het scherm heeft ook wel een wat steviger druk nodig om de actie die het moet uitvoeren te herkennen.

Audio

De kwaliteit van het geluid is boven het gemiddelde, maar niet zo heel erg geweldig. Hij kan niet zo hard worden gezet, maar dit is misschien voor jou als ouder eigenlijk meer een opluchting dan een beperking. Echter, de audio klinkt wel veel beter als de tablet in zijn hoesje zit en plat op tafel ligt. Zo is hij duidelijk vooral bedoeld om te gebruiken in laats van staand middels het uitschuifbare deel aan de achterkant van de hoes.

Toegang tot applicaties

Anders dan de vooraf geïnstalleerde apps, heb je met deze kinder tablet onbeperkte toegang tot de Google Play Store en Android OS Lollipop maakt nog meer toepassingen gemakkelijk toegankelijk. De pre-loaded e-books, apps en games kunnen worden gebruikt nadat je als ouder een account hebt gemaakt en het profiel van het kind hebt ingesteld.

Ook heeft het standaard een aantal Android features die je gelijk zelf ook kunt gebruiken zoals de Google-apps: Gmail, Maps, foto’s, You Tube, en anderen die automatisch in elk profiel zijn toegelaten.

Het is verbazingwekkend hoe Kurio gebruik maakt van de flexibiliteit van Android-profielen en niet zijn eigen systeem om de overgang tussen de profielen veel eenvoudiger te maken. Dit zie je niet vaak bij een tablet gemaakt voor kinderen, zeker niet met google play features.

Dit betekent ook dat als uw kind groeit, ze zich kunnen ontdoen van de bumper en zo langzaam aan een volwaardig tablet krijgen met steeds meer toegang tot het gebruik van het Android Lollipop systeem.

 

Dit is de aanbieding van de Kurio Tab 2 bij Wehkamp:

Kurio tab 2 aanbieding

Ouderlijk toezicht

Het systeem van ouderlijk toezicht op de Kurio Tab 2 Telekids was heel dicht bij het winnen van de best-in-class awards. Dat geeft wel aan hoe serieus ze zijn omgegaan met dit deel van het design in de software. Om toegang te krijgen tot het ouderlijk toezicht, open je de Kurio Genius-app op het startscherm van de moeder modus.

Hier kunt u maximaal acht profielen instellen voor iedereen in uw huishouden. De Kurio Genius app zal de geboortedatum die u invoert gebruiken om een eerste voorselectie te maken met vooraf gedefinieerde filters door het meten van wat wordt aanbevolen voor minderjarigen op die leeftijd en wat ze wel en niet mogen gebruiken.

Zo kun je daarnaast ook zelf nog een keuze maken uit internetpagina’s en apps uit de google play store die vaak niet alleen geschikt zijn voor een kindertablet.

Kurio Genius geeft ouders de controle over de programma’s waar kinderen mee kunnen werken en de tijd dat ze de tab mogen gebruiken. Toepassingen van Google, zoals Gmail, Chrome of YouTube kan ook worden beperkt. Het tablet kan worden ingesteld om onbevoegde USB-drives te weigeren uit te lezen. En als de tijd voor uw kinderen om te spelen met het tablet op is voor die dag, kunt u de sleutel invoeren om het eenvoudig (voor een keertje) te verhogen met twintig minuten.

Het systeem E-mail app geeft kinderen toegang tot hun eigen e-mailadressen. Ouders hoeven zich hier ook geen zorgen te maken, omdat ze ook het gebruik van deze app van hun kind kunnen controleren, goedkeuren welke berichten ze kunnen zien en ook nieuwe contacten toe te voegen aan de lijst met vertrouwde contacten om zo te kunnen monitoren dat er geen vreemde contacten worden gelegd.

Ontwikkeling

In de afgelopen 2-3 jaar zijn tabletten voor kinderen drastisch verbeterd van slechts simpele speeltjes naar echte goede en volwaardige tablets, en de Kurio Tab 2 is misschien wel de beste kindertablet. Volgens Kurio is het de veiligste tablet voor kinderen. Deze tablet is misschien niet perfect als standalone voor volwassenen, maar het is een veel betere keuze wanneer je je iPad niet direct wilt geven aan je kind. De Kurio Tab 2 is lekker groot en voorzien van een 7-inch scherm met Android 5.0 (Lollipop).

Hardware

Kurio Tab 2 is een heel fatsoenlijke Android-tablet die wordt geleverd met een rubberen bumper voor bescherming. Niet alleen voorkomt deze rubberen rand dat de hoeken van het tablet zullen beschadigingen, maar beschermt het tablet tegelijkertijd ook tegen schade door onvermijdelijke vallen tijdens het gebruik door jouw kids.

Er is ook een verwijderbaar plastic deksel aan de achterkant die door sleuven in de bumper te gebruiken op twee plaatsen is in te stellen en zo twee verschillende kijkhoeken biedt, maar het is wel moeilijk om te bevestigen. Dan de camera, de Kurio Tab 2 heeft aan de voor- en achterkant een camera van 0,3 MP en 2.1 MP respectievelijk. Hij heeft ook Wi-Fi, Bluetooth, en een micro-HDMI-uitgang.

Hij beschikt ook over een hoofdtelefoonaansluiting, mono luidspreker en een microSD-kaartslot voor het toevoegen van maximaal 32 GB, samen met de interne 8GB. Uit deze 8GB is echter slechts 1 GB is beschikbaar voor de gebruiker, de rest voor het besturingssysteem en voor geïnstalleerde apps. De micro-USB-poort wordt gebruikt voor het opladen en synchroniseren, het ondersteunt ook USB-on-the-go (OTG) voor toegang tot externe harde schijven die je bij je kunt dragen zoals USB sticks.

Geheugenkaart

De Kurio Tab 2 heeft zoals gezegd een beperkt geheugen van 8 GB. Wanneer je veel apps, videos of muziek wil downloaden, raakt het geheugen dan ook snel vol. Gelukkig is dit eenvoudig uit te breiden door een micro SD-kaart te gebruiken.  Deze kaart, met een maximaal geheugen van 32 GB, plaats je eenvoudig in de hiervoor bestemde kaartlezer aan de zijkant van de tablet. Hoewel het niet mogelijk is om apps van het interne geheugen naar de geheugenkaart te verplaatsen, kun je wel tal van films, afbeeldingen en muziek op de SD-kaart zetten.

De hardware van de tablet is goed gebouwd, maar het ontbreekt aan het hebben van goede schermresolutie. 1024 × 600 resolutie van Kurio Tab 2 is hetzelfde als de nieuwe Amazon Fire. We moeten nog een tablet met een betere resolutie bij het kinderen segment zien.

Beoordeling van de prestaties

Dan de prestaties, de Kurio Tab 2 is voorzien van een 1,3 GHz quad-core processor (MediaTek MTK8127), die is snel genoeg voor apps die er beschikbaar zijn voor kinderen zodat hij altijd een vloeiende transitie zal hebben zonder lange wachttijden. De aanwezigheid van micro HDMI poort betekent dat je jouw tablet kunt aansluiten op een televisie en zo foto’s kunt bekijken en bijvoorbeeld multiplayer games kunt spelen op een groter scherm (voor de wat oudere kinderen).

Software

Kurio Tab 2 beoordelingDe software is net zo belangrijk als de hardware op een kids tablet. Ik zou zeggen dat het waarschijnlijk nog wel belangrijker is dan hardware. Het wordt geleverd met enkele vooraf geïnstalleerde apps zoals een aantal die je kunt instellen in het kind profiel van de tab-instellingen, het is dus klaar om gelijk te starten met uren plezier voordat je ook maar aan nieuwe apps installeren hoeft te denken. Helemaal ingesteld op de dingen die kinderen leuk vinden zoals Telekids.

De tablet heeft ook een Kidoz TV app die geselecteerde content van YouTube speciaal voor kinderen laat zien. Op dezelfde manier laat ook een andere app, genaamd Kidoz Buzz, grappige homevideo’s van dieren die grappige dingen doen zien, maar ook deskundigen uit films of tv-shows. Verder geeft de Kurio Tab 2 ouders volledige toegang tot het Android Lollipop-besturingssysteem, in tegenstelling tot veel van dergelijke tabletten beschikbaar voor kinderen.

Google Apps zijn er natuurlijk ook zoals in de Play Store, Gmail, YouTube, Google Maps, en foto’s. Zo wordt de Foto app als enige standaard geautoriseerd in elk kid’s profiel en kun je de rest naar inzicht toevoegen. Een ander belangrijk ding om op te merken is dat de Kurio Tab 2 gebruik maakt van Android-profielen in plaats van zijn eigen. Deze functie maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen en beheren van content, je profielen zijn namelijk niet aan de tablet gebonden zoals vaak wel het geval is. Zo kun je de profielen meeverhuizen naar een nieuwe tablet en het profiel op één plek bijhouden voor als je meerdere tablets in huis hebt.

Een voor voordeel van deze functie is dat zodra het kind opgroeit, je hem of haar toegang kunt uitbreiden tot uiteindelijk het volledige besturingssysteem. Zo hoef je later niet gelijk een nieuwe tablet te kopen wanneer je kind deze fase is ontgroeid.

Als je een app in Kurio Tab 2 van Play Store wilt downloaden, wordt je gevraagd om een ​​categorie te zoals Ebooks, Games, Media enz. toe te wijzen. Je moet elke afzonderlijk app een ​​categorie geven, zodat deze op de juiste plaats op het profiel verschijnt in de management interface. Hier kun je dan weer gemakkelijk de toegang van het kind instellen. In Kurio Tab 2 kun je ook geautoriseerde uren instellen waartussen je kind toegang tot de tablet heeft en een dagelijkse play time limiet instellen. Dat is het aantal uren dat jouw kind kan spelen op de tablet.

Hoewel meerdere perioden in één dag niet kan worden ingesteld, kun je wel verschillende tijden op verschillende dagen inregelen, handig voor bijvoorbeeld doordeweeks en het weekend. Ook wordt een waarschuwing weergegeven als het tijdstip van gebruik bijna op is en de ouders kunnen een paar minuten toe voegen door het invoeren van een ingestelde pincode om het soms iets op te rekken voor het kind.

Kurio Tab 2 maakt het ook mogelijk voor een ouder om te beperken hoe lang het kind de tablet continu kan gebruiken en hoe lang ze moeten wachten om deze opnieuw te mogen gebruiken. Samen met de tijd controle, app management en het profiel van de instellingen heeft de ouder ook toegang tot het web panel in haar Kurio Genius-interface waar je ook nog eens web filtering en web-lijsten kunt samenstellen om de toegang tot het internet te beperken, zonder helemaal te hoeven blokkeren.

Internetfiltersysteem

Met het Kurio Genius internetfiltersysteem heb jij als ouder de controle over het surfgedrag van je kind. Het systeem bevat een database van ruim 450 miljoen websites, die dagelijks worden gefilterd en geüpdatet. De Kurio Genius app bevat standaard filterprofielen die zijn aangepast aan de leeftijd van het kind. Ook heb je als ouder de mogelijkheid zelf filters toe te voegen of bepaalde websites te blokkeren.

Specificaties

Afmetingen: 240 x 170 x 60 mm.
Gewicht: 581 g.
Garantie: 1 jaar.
Besturingssysteem: Android 5.0 (Lollipop).
Interne opslag: 8GB.
Processor: 1,3 GHz quad-core processor (Mediatek MTK8127).
Camera: Front [2.1 MP], en lees [0.3 MP].
Wi-Fi (802.11b / g / n).
Bluetooth 4.0.

Google play op Android
5 mm koptelefoonaansluiting, microUSB-poort, microSD-slot (tot 32GB).

Bescherming en garantie

De Kurio Tab 2 is uitgerust met de juiste software om een veilige speelomgeving voor kinderen te creëren. Ook bij het ontwerp van het apparaat is rekening gehouden met de jonge gebruikers. De tablets zijn uitgerust met een rubberen stootrand en zijn tevens spatwaterdicht. De beschermrand, in de kleur blauw of roze, zorgt ervoor dat het apparaat wel tegen een stootje kan. Voor extra bescherming is het echter slim om de tablet te voorzien van een beschermhoes of -tas. Hoewel er twee jaar fabrieksgarantie op de Kurio Tab 2 zit, valt schade aan het scherm niet onder deze garantie.

De Kurio tablet sleeve is een zachte beschermhoes gemaakt van neopreen. De universele hoes van Kurio is beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Het geeft de tablet net dat beetje extra bescherming tegen kras- en stootschade. Neem je de tablet echter vaak ergens mee naartoe? Dan is de blauwe of roze Kurio beschermtas de beste optie. Deze tassen zijn stevig en hebben een handvat waardoor de tablet ook voor de kleintjes makkelijk te dragen is. Daarnaast kan de beschermtas dienen als standaard. De Kurio Tab 2 kan rechtop in de tas worden geplaatst, waardoor het kind de handen vrij heeft.

Conclusie van deze Kurio Tab 2 Telekids beoordeling

Samenvattend kunnen we zeggen dat kinderen op steeds jongere leeftijd in aanraking komen met de digitale wereld. Het lijkt dan ook de normaalste zaak van de wereld, om een baby of peuter achter een tablet te plaatsen. Deze ontwikkelingen maken het echter moeilijk om het beeldschermgebruik van kinderen te controleren.

Gelukkig zijn er apparaten die een veilige speelomgeving juist stimuleren. Afgezien van de camera en de resolutie, is verder alles gewoon geweldig. De Kurio Tab 2 is een tablet die met name uitblinkt door de kindvriendelijke software. Naast dat het apparaat is uitgerust met tal van educatieve apps, zorgt de Kurio Genius Ouderapplicatie ervoor dat je als ouder alle controle hebt. Het geeft volledige toegang voor de ouders om het besturingssysteem in te regelen en maakt het downloaden van apps uit de Play Store mogelijk, die niet beschikbaar zijn in veel kindertablets.

Op deze tablet kan je eenvoudig de maximale speeltijd instellen, worden onveilige websites automatisch geblokkeerd en kan voor ieder kind een geschikt kinderprofiel worden aangemaakt. Zo kun je als ouder zorgeloos het kind kennis laten maken met de digitale wereld. Het laat het kind bovendien meegroeien met functionaliteiten en hij is krachtig genoeg om anders voor elke fase een nieuwe te hoeven kopen.

Dus als je op zoek naar iets wat je geld waard is, dan is de Kurio Tab 2 de juiste keuze wanneer je een kindertablet overweegt met een volwaardig Android systeem en toegang tot de google play apps en features.

Lees meer meer klantreviews hier bij Wehkamp

Leave a Reply