Kurio Smart tablet review

Kurio Smart Beoordeling, een tablet voor het hele gezin

We kochten de Kurio tablet-computer voor onze kleinkinderen, voor hun verjaardag. De computer was eenvoudig te gebruiken en de aanwijzingen waren probleemloos en vrij eenvoudig te volgen, zelfs voor ons als grootouder.

Ik weet niet veel over de instellingen van deze dingen, maar genoeg om er gemakkelijk uit te komen.

Update: ondertussen ben ik overgestapt op de nieuwe Kurio Tab Connect voor mijn zoon en hij vind hem helemaal prachtig! Hier is hij in de aanbieding bij Wehkamp.

Hij is onlangs als beste getest bij de consumentenbond en heeft een uitgebreid webfiltering systeem zodat je kind niet op websites terecht komt die je niet wilt.

Ik vond het ouderlijk toezicht het handigste en hun ouders vonden dat natuurlijk ook. De gratis apps waren eenvoudig te installeren en er zit iets voor iedereen bij. Dit is een geweldig eerste tablet voor een kind.

Het is ook robuust en goed gebouwd, dus ik zal me geen zorgen hoeven te maken over een eventuele val (die zeer zeker zal plaatsvinden).

Ik was blij met het gebruiksgemak en de vele dingen die de Kurio Smart kan doen. Het is een win win, computer en tablet met het toegevoegde toetsenbord. Dit is een uitstekende tablet voor het hele gezin en voor een geweldige prijs.

Kurio Smart Beoordeling

Dit is slechts een van de vele verhalen van tevreden klanten die er zijn. Mensen met een gezin kunnen echt profiteren van gadgets als deze. Net als veel andere ouders, kunnen we soms de bomen niet meer door het bos zien in de technologische keuzes die er zijn voor gezinnen en dan is een smart keuze erg belangrijk.

De tech apparaten die je je gezin in brengt zullen zowat elk onderdeel van het gezinsleven beïnvloeden, zoals foto’s en muziek, familie video’s, entertainment en communicatie. Deze tech apparaten zullen ook het internet beschikbaar maken voor alle familieleden en het is belangrijk om hier verstandig mee om te gaan.

Tegenwoordig is de belangrijkste beslissing voor ouders van jonge kinderen het uitzoeken van de beste manier om hun kinderen veilig kennis te laten maken met technologie. Technologie is niet alleen meer voor spelen en leren in een offline wereld. Het gaat om het verbinden met het internet en de enorme hoeveelheid informatie die jij, en je kind, daar kunt vinden.

Het is belangrijk om samen met je kind te leren en te begrijpen waar ze in staat zijn om te komen en wat ze kunnen zien. De Kurio Smart, 8.9″ windows tablet is een apparaat dat iedereen kan helpen deze stappen te zetten.

Kurio smart voor kinderen

De Kurio Smart, 8.9″ Windows Tablet met specs die ideaal zijn voor het hele gezin. De tablet heeft een 8,9-inch scherm met een Rear Webcam resolutie van 2 MP, Windows 8.1 besturingssysteem (zodat je kunt begrijpen hoe het werkt, net als je Windows-computer of laptop), een zeer lange batterijduur tot 9 uur en een quad-core 1,33 GHz Atom Z3735G. Hiermee kun je moeiteloos elke app die er op dit moment voor kinderen beschikbaar is draaien zonder vertragingen.

Kurio Smart beoordeling tablet

Hij beschikt ook over 1 GB RAM en 32 GB intern geheugen voor foto’s, video’s, en de echt grotere apps. En verder ook een camera aan de voorkant om te gebruiken voor videochat (zoals bijvoorbeeld met de grootouders, ze zullen dat wel leuk vinden), Bluetooth-connectiviteit, 2 stereo luidsprekers in de achterkant, een ingebouwde microfoon en toegang tot internet met Wi-Fi.

Kijk naar video’s die op de tablet staan via de HD video speler, of zelfs op de TV via de micro-HDMI-aansluiting, iets wat lang niet elke tablet voor kinderen op de markt heeft. En ook nog eens handig voor jezelf, je hebt het gemakkelijk aan te sluiten toetsenbord: schrijf e-mails, surf op het web, foto’s en video’s, muziek afspelen en nog veel meer!

Het is ook nog gevuld met veel voor geïnstalleerde content, zoals games, e-boeken, video’s en apps om mee te beginnen. Het is veel meer dan alleen maar een elektronische oppas voor de kinderen. Een goede tablet kan hen helpen bij het vergaren van kennis en kan ze fundamentele hand-oog coördinatie leren. Verder kan het helpen bij het ontwikkelen van leesvaardigheid en ze al vroeg laten inzien dat leren ook leuk kan zijn.

Het is ook beoordeeld als de beste kindertablet met toetsenbord.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

De Kurio Smart is gemaakt met kinderen in het achterhoofd

De Kurio Smart is helemaal gemaakt voor kinderen, en de parental control op de unit helpt ouders te observeren wat het kind doet en laat je vooral ook beperkingen instellen in hoe ze gebruik kunnen maken van de gadget, wat ideaal is in hun steeds veranderende omgeving.

Het ouderlijk toezicht kan worden samengesteld vanuit de tablet, en is erg eenvoudig voor ouders om te begrijpen en in te stellen. Deze controles voorkomen dat kinderen ongewild surfen naar sites waarvan de ouders niet willen dat ze deze zien. En omdat de makers bij Kurio weten dat ouders het instellen van controles vaak verwarrend vinden, hebben ze deze met eenvoudig te gebruiken controles voorzien die niet ongedaan gemaakt kunnen worden door kinderen.

Het is ook gemaakt om veel steviger te zijn dan normale tablets, gemaakt met de wetenschap dat kleine kinderen waarschijnlijk af en toe smijten met het ding en er dan misschien zelfs overheen lopen. En het leuke is, dat hij niet uitsluitend voor leren hoeft te worden gebruikt. Lange autoreizen kunnen veel leuker (en rustiger) worden gemaakt door een film te spelen op een tablet.

Dit maakt de Kurio Smart tablet een ideaal hulpmiddel voor zowel leren en spelen, en vanwege het gemakkelijk te gebruiken Windows-besturingssysteem kunnen ook wat oudere kinderen het gebruiken voor zowel thuis als op school, met behulp van Microsoft-compatibele software, zoals Excel, Word en PowerPoint.

Het Kurio Smart tablet afneembare toetsenbord laat jou en de kinderen gemakkelijk switchen van laptop naar tablet in slechts enkele seconden. Zo zullen ze gemakkelijk kunnen wisselen om hem thuis te gebruikenof voor schoolwerk of gewoon lekker surfen op Youtube. En ook kun jij het zelf gebruiken voor je eigen werk, doormiddel van de verschillende in te stellen profielen kun jij dan wel bij alle content waar je de kinderen voor afschermt.

Kurio smart kaders

Door middel van wachtwoord beveiligde Microsoft Family Safety controls is het mogelijk om de toegang voor je kind in te stellen. Zo kun je de gebruikstijd instellen en aangeven welke sites ze mogen bezoeken. Het heeft een ingebouwde functie die het internet in één klap instelt in overeenstemming met de leeftijd die je voor elk kind hebt ingevoerd, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat een kind bezig is met het downloaden van ongeschikte apps.

In de prijsklasse is het een matig krachtige tablet met als beste eigenschap dat hij een veilige omgeving voor kinderen biedt om het online landschap te leren verkennen. Op dagelijkse basis kun je de tijd instellen voor hoelang ze er gebruik van mogen maken, dit weerhoudt kinderen van het te gehecht raken, en jij als ouder kan je kinderen rustig laten surfen en te spelen zonder dat je er continu bij hoeft te zijn.

Lees ook: waarom je geen grote XL kindertablet zou moeten kopen

Conclusie van de Kurio Smart Beoordeling

Dus in het kort, de Kurio Smart is ideaal voor kinderen. Het is onlangs ontwikkeld met dit in het achterhoofd en in relatie tot andere kind georiënteerd tablets heeft hij veel unieke eigenschappen. Voor de jongeren kunnen zij de Kid Zone gebruiken met apps en games uitgekozen door hun ouders. Voor ouders kun je er zeker van zijn dat de kinderen alleen spelen met de apps en games die je hebt gecontroleerd op hun geschiktheid.

Er zijn krachtiger tablets op de markt in deze prijsklasse, maar het is zeer veelzijdig en veilig en met het toegevoegde toetsenbord kun je het blijven gebruiken, zelfs als je kinderen een beetje ouder zijn geworden en er meer mee moeten kunnen doen.

Bekijk de afbeeldingen van de Kurio Smart

Gelukkig is er niet vaak wat aan de hand met de Kurio Tablets, maar lees hier de meest voorkomende problemen

Leave a Reply