Denver TAQ-90033K beoordeling

Kindertablet Denver Beoordeling (TAQ-90033K)

De Denver tablet voor kinderen is er eentje die niet al te veel kost. We willen wel eerlijk zijn in onze beoordeling. Sommige features blijven hierdoor een beetje achter, maar de prijs kwaliteit verhouding is super. Daarnaast heb je toegang tot de KIDO’z software die het leren en spelen voor kinderen erg gemakkelijk maakt.

De tablet is al voor onder de honderd euro te koop bij Wehkamp en maakt het daardoor een betaalbaar alternatief. Ze hebben op dit moment een aanbieding wat het vrij aantrekkelijk maakt de meeste uitgebreide te nemen. En Wehkamp heeft ook een goed retouren beleid mocht je er thuis eerst naar willen kijken.

Bekijk hier aanvullende foto’s van de Denver Tab.

 

Over Denver

Denver is een Noors bedrijf dus dat is wel weer eens een leuke afwisseling van al die van origine Japanse en Chinese bedrijven of de Amerikanen. De tablets worden wel in China gemaakt overigens. Design en ontwikkeling helemaal in Noorwegen. Tegenwoordig maken overigens alle grote fabrikanten hun producten in ofwel China of India dus op zich hoeft dat geen issue te zijn. Ze hanteren hoge kwaliteitseisen geven ze aan.

Denver: gemaakt voor kinderen

De tablet is helemaal ontwikkeld met het oog op de kids. Hij heeft daardoor een uitermate simpel menu en felle kleuren. Ook is hij wat betreft functionaliteit helemaal uitgekleed tot die features die een kind nodig zal hebben. Dit kan een groot voordeel zijn aangezien je niet altijd mee kijkt over de schouder van je kind. Je kunt je kleine hierdoor veilig laten verkennen en ontdekken.

Het is voor velen echter ook wel een nadeel. Je moet deze niet nemen als je er ook eentje wilt die je tegelijk voor jezelf gaat gebruiken. Dan kun je beter voor een kindvriendelijke volledige tablet gaan. Maar als je er eentje voor naast je huidige wilt, specifiek voor je kinderen, dan is het wellicht een goed alternatief.

KIDO’z platform voor kindvriendelijke content

Dan komen we op het grote voordeel en van gespecialiseerd product. Wat je misschien inlevert op overall functionaliteit krijg je terug in de vorm van het KIDO’z platform.

Het is een content ontdekkingsplatform speciaal voor kinderen waar ze veilig op zoek kunnen gaan naar dingen die ze leuk vinden, zonder dat ze per ongeluk op het (echte) internet dingen ontdekken die helemaal niet geschikt voor ze zijn.

Het is niet alleen een platform waar ze zelf kunnen zoeken, maar ook eentje die op basis van slimme technologieën weet te leren van de voorkeuren van het kind en zo met hem mee kan groeien. De juiste content op het juiste tijdstip, daar staan ze voor.

Op KIDO’z kunnen ze zowel leren als genieten van leuke filmpjes en boekjes. Verder heb je nog heel maar dan ook heel veel spelletjes in verschillende leeftijdscategorieën. Ook deze zijn weer te onderscheiden in vooral leuke spelletjes, en games die tegelijk ook educatief van aard zijn. Zo heb je altijd zicht op de speeltijd die je kind heeft op het tablet en of deze ook wel educatief gezien het beste wordt besteed.

De features van de Denver TAQ-90033K

Een kindvriendelijke tablet beoordeling is niet compleet zonder het ook over de technische features te hebben, dus daar willen we bij deze Denver TAQ-90033K toch ook even bij stilstaan.

Hij heeft is klein en handzaam met een  inch touch screen. Het scherm heeft een resolutie van 800×480 (16:9). Dat is niet optimaal vergeleken met bijvoorbeeld de 1024×600 resolutie van de Kurio Tab 2.

  • Een 1.2 ghz quad-core CPU chip en 1GB DDR3 ram werkgeheugen zorgen voor een vloeiende werking van het besturingssysteem en de KIDO’z software. Meer heb je ook niet nodig aan processorkracht
  • Met 16GB intern geheugen zou je nog wel een tekort kunnen komen. Zeker wanneer je ook je eigen apps en spelletjes wilt downloaden of ze ook lekker aan de slag laat gaan met de camera. en SD kaart kan dan helpen
  • Een camera aan de voorzijde van 0.3 megapixel is niet heel goed, maar wordt toch voornamelijk gebruikt voor spelletjes waarbij de ruimte om het kind heen wordt bewerkt
  • Ingebouwde batterij (3500mAh). Die gaat een aantal uren mee zonder op te hoeven laden. Voldoende voor de speeltijd van de kinderen dus.

Beoordeling: Conclusie

Kindertablet Denver beoordelingDan komen we op het eindoordeel. Is het de beste tablet die je ooit in je handen hebt gehad? Nee, dat zeker niet. Moet hij dat zijn? Nee, lijkt me ook niet. Het is er eentje om er extra bij te hebben in het gezin en waar je alleen de kinderen op laat spelen en leren. In dat opzicht voldoet hij zeker aan deze behoefte.

Hij heeft gelijk een stevig hoes zodat je zoiets er ook niet nog extra bij hoeft te kopen zoals bijvoorbeeld voor je iPad. En hij heeft voldoende leuke content om de kids jarenlang mee te vermaken. Hij draait de applicaties snel en zonder schokken, en dat zijn toch eigenlijk de dingen waarnaar je op zoek bent.

Hier staat hij bij Wehkamp voor meer informatie en prijzen.

 

Leave a Reply