Kinder tablet aanbiedingen

Lees onze top lijst om een goede kinder tablet uit te kiezen. Ook altijd belangrijk is natuurlijk de kostprijs. Onze top lijst bevat de top tablets, en hoewel er bij zitten met een fijne prijs, is het nog beter om ook de aanbiedingen in de gaten te houden.

Zeker bol.com en Mediamarkt zijn twee giganten die bekend staan om hun prijsvriendelijkheid en goede aanbiedingen. Hou hun aanbod dan ook goed in de gaten. En hoewel bol.com alles online aanbiedt, kan de website van Mediamarkt soms een doolhof zijn, dus kijk hier voor sommige van de beste tablets bij Mediamarkt. En wij zullen hier wat aanbiedingen en tips bespreken!

Bol.com

Bol.com heeft jaarlijks terugkerende speciale acties, naast de maandelijks wisselende aanbiedingen.
Bol.com heeft elke maand weer nieuwe aanbiedingen. Naast deze wisselende aanbiedingen heeft bol.com ook elk jaar terugkerende acties, waarbij mooie kortingen worden gegeven. Een overzicht van de speciale jaarlijkse acties vind je terug op de website. Bestel dus niet vlak voordat zo’n actie van start gaat! Rond elke grote feestdag vindt er wel weer een actie plaats, zoals natuurlijk Sinterklaas en Kerst, maar ook Vaderdag en Moederdag.

Bovendien zijn er ook speciale seizoensacties en zelfs dan houdt de lijst nog niet op. In de lijst vind je ook permanente acties waarbij de artikelen altijd veranderen, zoals de Koopjeshoek en de Weekendsale. Bol.com heeft altijd wel een paar goede acties lopen, dus controleer regelmatig of er ook een leuke kinder tablet tussen de aanbiedingen staat zodat je deze voor de beste prijs kunt aanschaffen!

Mediamarkt 

Mediamarkt heeft een geweldige actie met BTW weg ermee, en heeft wekelijks wisselende aanbiedingen met fijne kortingen op diverse artikelen.
Mediamarkt heeft een hele bekende terugkerende actie, namelijk BTW weg ermee. Een paar dagen lang wordt de BTW van je aankoop afgetrokken, dus je kunt hier een mooi bedrag mee besparen. De BTW op elektronica is 21%. De 21% komt bovenop de prijs die winkels vragen voor een artikelen, dus de weergegeven verkoopprijs is eigenlijk 121%.

Wil je berekenen hoe duur je gekozen kinder tablet is tijdens de actie, is de berekening simpel: ‘de prijs * 100 / 121’ geeft de juiste prijs zonder BTW die je zult moeten betalen! Welke producten en merken er meedoen aan deze actie, wil nog wel eens wisselen. Vlak voor de actie wordt altijd bekendgemaakt welke producten en merken meedoen. Let dus goed op dat jouw gekozen kinder tablet ook meedoet met de actie!

Het aanbod geldt in de winkels van Mediamarkt en in de webshop, dus als jouw kinder tablet meedoet met de actie hoef je nog niet eens de deur uit om de kinder tablet met een mooie korting in huis te halen.

Naast de mooie BTW weg ermee-actie heeft ook Mediamarkt natuurlijk het hele jaar door aanbiedingen lopen, die elke week weer veranderen. Je kunt de folder ook online bekijken, voor als je hem niet thuis krijgt. Hou deze ook goed in de gaten, want misschien staat jouw kinder tablet er wel tussen. Hoeveel korting je krijgt, wisselt sterk. Toch zijn er vaak wel goede aanbiedingen waarbij je een mooie korting krijgt.

En dan hoef je niet eens te wachten op de btw weg ermee actie, en kun je de tablet nog eerder in huis halen.

Deze moderne tijd vraagt om de juiste producten, die ook qua leeftijd geschikt zijn voor de kinderen. Veel (groot)ouders twijfelen of dit een goed idee is en zoja, welke tablet dan? Een kindertablet is de juiste oplossing. Zo kunnen kinderen op een veilige wijze leren over de moderne technieken van deze tijd. Een kindertablet is een leuk cadeau met een verjaardag, kerstmis of Sinterklaas, of als beloning na een goed prestatie.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Een kindertablet is bij vele winkels verkrijgbaar, uiteraard van diverse merken. De speelgoedwinkel Intertoys verkoopt deze, maar ook speciaalzaken in electronica, zoals Mediamarkt. Daarom is het goed om de mogelijk heden eens op een rijtje te zetten, zodat de juiste keuze voor de juiste kindertablet kan worden gedaan. Een tablet voor ontspanning, of als hulpje bij het huiswerk en/of de sociale contacten.

Verschil met volwassen tablets

Een kindertablet is uiteraard anders dan die voor een volwassene. Daarom is het belangrijk om te kijken en te vergelijken. Als de kinderen op een volwassen tablet mogen, is de kans groot dat ze allerlei zaken onder hun ogen krijgen die niet bij hun leeftijd passen. Als ze op de tablet van hun ouders mogen, kunnen ze zelfs privé zaken ontdekken, het is niet raadzaam om dit te doen.

Een kindertablet geeft geen toegang tot bijvoorbeeld you-tube filmpjes die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Ouders kunnen namelijk aangeven wat wel en wat niet wordt toegelaten op de tablet van hun kind(eren), op de meeste kindertablets is hier een functie voor. Deze functie kan ook gelden voor de maximale tijd dat kinderen op hun tablet mogen werken.

Andere voordelen van de tablet speciaal voor kinderen is dat deze uitermate stevig zijn. Dit is natuurlijk van groot belang, dit maakt de tablet veel minder kwetsbaar, ook bij ruw gebruik. De tablet is bijna onverwoestbaar.

Op zoek naar de juiste kindertablets

Het zoeken naar de juiste tablet, die innerlijk en uiterlijk precies heeft wat je zoekt, kan gemakkelijk wordene gemaakt met https://beste-kindertablet.nl/kindertablet-bol-com-kopen/ . Alles keurig op een rijtje, de diverse merken en tevens de diverse mogelijkheden. Dit is een uitstekende wijze om een goede vergelijking te maken. De besturingssystemen kunnen ook verschillend zijn, namelijk met Android, of met Windows.

In eerste instantie gaat het om de leeftijd van het kind. Een tablet voor een 5 jarige moet weer anders zijn dan die voor een kind van 10 jaar. Vooral als er meestal spelletjes op worden gespeeld, kijk dan goed naar het niveau ervan. Dit geldt tevens voor het maken van huiswerk, bij een 5 jarig kind is dit nog niet aan de orde.

Enkele voorbeelden

Kurio Tab Advance Telekids tablet Blauw – kindertablet heeft inderdaad een blauwe omlijsting, maar is tevens in het rose verkrijgbaar. Ouders kunnen veilige apps en websites vermijden met behulp van het speciale filtersysteem van deze tablet. Deze kan ook door meerdere kinderen worden gebruikt, er kunnen maar liefst 8 profielen worden opgeslagen. Qua prijs is deze goed betaalbaar.

Lees ook: een nieuwe laptop voor komend school jaar

Denver TAQ-70283K Kindertablet – 7 inch – WiFi – 16 GB – Blauw/Roze; deze is inderdaad eveneens met een blauwe of rose hoes te koop. Deze is licht met ongeveer 300 gram, dit is ook belangrijk voor kinderen. Wat aan deze tablet uniek is, is dat het geluid van bijzondere kwaliteit is, daarom is muziek luisteren bijzonder leuk! Buiten deze twee zijn er nog meer voorbeelden, surf daarom naar de site van bol.com, kijk en vergelijk.

Bij het kiezen, let goed op de reviews, deze kunnen veel informatie bevatten en hebben tevens een beoordeling. Een andere geschikte pagina is deze over kerstspeelgoed als het voor de feestdagen is. Zo weet je zeker dat je niet het duurste hoeft te hebben voor de beste kindertablet.

Tips voor het kopen van een tablet voor je kind

Hoewel we ouders vermanen om alleen tablets te gebruiken die gemaakt zijn voor kinderen, zijn wij in feite een educatieve website.

Daarom willen wij in ieder geval dat ouders tenminste kennis van zaken hebben als het aankomt op wat voor een merk te kopen, kenmerken te kiezen en hoeveel geld men zou moeten uitgeven voor iets dat soms handig, maar tegelijkertijd ook triviaal kan zijn.

Het geheim tot de juiste aankoop heeft niet speciaal een cursus in IT (informatie technologie) nodig, maar meer de basiskennis en genoeg informatie om te begrijpen hoe de vitale onderdelen van een tablet werken.

Of je nu op zoek bent naar een tablet of naar andere electronische hulpmiddelen, je wilt goed geïnformeerd beginnen aan je zoektocht. Daarom hebben we deze website ingericht om je van het beste advies te voorzien.

8 behulpzame tips voor het kopen van een tablet voor je kind

Tablets werken, net zoals vele smartphones, net zoals de grote lompe desktop computers, behalve dan dat ze lichtgewicht en ongeveer zo’n 30 keer kleiner zijn vergeleken met die dingen die je op kantoor ziet staan.

Ze hebben allen de basis componenten aan de binnenkant zoals de core processor (verantwoordelijk voor alle berekeningen dat je apparaat maakt, zoals het openen van een browser, afspelen van video’s, muziek, spelletjes etc.), RAM oftewel Random Access Memory (verantwoordelijk voor het sneller maken van je computer bij het laden van programma’s – des te meer RAM, des te sneller je computer/tablet/smartphone zal werken), GPU oftewel Graphics Processing Unit (te vergelijken met de core processor, behalve dat deze speciaal is ontwikkeld om grafische zaken op je scherm van het apparaat te kunnen tonen), Moederbord (huisvest alle andere essentiële onderdelen zoals de core processor, GPU, RAM, etc.), HDD oftewel Hard Disc Drive/intern geheugen (binnen veel desktop pc’s en laptops zitten HDDs; in kleinere apparaten zitten echter solid state drives of SSD om data in op te slaan).

Al deze onderdelen werken harmonieus samen om je de beste beleving te geven in het gebruikt van je tablet of smartphone. Om je de beste geïnformeerde keuze te kunnen laten maken voor de aankoop van een tablet of smartphone, zijn hier 8 tips die je kan gebruiken om er achter te komen wat de kwaliteit is van het apparaat en of het de prijs wel waard is die eraan is gegeven.

Stand-alone of converteerbare tablet?

Het eerste wat je moet weten van tablets is dat er 2 verschillende types worden verkocht. Aan de ene kant is er de standalone type welke zeer lichtgewicht is, compact en geen afneembaar keyboard maar in plaats daarvan een volledige touchscreen UI heeft (user interface).

De ander is een converteerbare tablet die of kan buigen of een afneembaar keyboard heeft. Ze lijken erg op netbooks, behalve dat ze dan veel lichter en kleiner zijn en zullen net zoveel wegen als de standalone tablets. Beiden zijn zeer goed en je zult alleen maar moeten beslissen of je een aparte keyboard wilt voor je tablet, of dat je het gebruik van een virtueel keyboard ook genoeg vindt.

Opmetingen

De grote van het display van de tablet die je gaat kiezen hangt het meeste af waar je de tablet voor nodig gaat hebben. Ga je het puur gebruiken voor multimedia? Of heb je het ook nodig als je veel op reis bent voor werk of vakantie?

Heb je een tablet nodig die zowel handig is om te vervoeren maar ook degelijk genoeg is om een video op te kijken en spelletjes mee te spelen? Als je iemand bent die ervan houd om erg veel te tekenen en te bewerken dan raden wij toch aan om te kiezen voor de tablets met een schermgrote van 10 – 18+ inches.

Als je echter iemand bent om wat meer discreter te werk te gaan dan zouden de tablets met de wat kleinere 10 – 7- inches beter bij je passen.

Het kiezen van het OS (operating system)

Naast de beter bekende operating systems zoals iOS (Apple), Windows (Microsoft) en Android (Google) zijn er echter ook andere OS’ die je voor je tablet kunt kiezen.

Linux, Ubuntu, Chrome, ReactOS en SkyOS zijn allemaal voorbeelden van betaalde en open-source (gratis) software pakketten; Android en iOS hebben echter het grootste marktaandeel gebaseerd op het aantal gebruikers.

De meeste tablets hebben ook gewoon een standaard OS reeds ingebouwd en dat betekent dat je meestal met Android of Windows 10 te werk gaat op niet Apple producten, en met iOS op de Apple producten. Daar komt nog eens bij dat elk van deze technologische reuzen reeds hun eigen versie van Play Store hebben waar andere OS ontwikkelaars simpelweg geen concurrentie mee aan kunnen gaan.

Maar als je echter nog steeds wat unieker wilt zijn en zelf wilt rommelen met het OS, dan houdt niemand je ervan om een andere OS te installeren.

Voor welk doel?

Hoe je je tablet gaat gebruiken is ook weer een overweging waar je rekening mee dient te houden. Als je het alleen maar gaat gebruiken voor wat eenvoudige zaken zoals internet browsen, email en het luisteren naar muziek enzovoort, dan zijn er genoeg tablets van zo’n 7 inch die deze zaken aankunnen.

Als je het dan voor werk gaat gebruiken dan raden wij de tablets met 9 – 13 inch schermen en een veel efficiëntere rekenkracht aan dan het gemiddelde. En sommige mensen willen graag online of één-speler spelletjes kunnen spelen op hun tablet, en hebben dus het beste van het beste nodig van alle specificaties.

Voor dit gebruik heb je de tablets nodig die quad-cores (4) of octa-cores (8) processoren hebben om zo hun tablet van supersterke rekenkracht te kunnen voorzien. Ook het RAM en GPU geheugen (zoals eerder besproken) moet kunnen bijbenen met de processorsnelheid.

En als je een groter-dan-groot scherm wilt hebben, koop dan de Samsung Galaxy View tablet welke een gigantisch 18,4 inch scherm heeft!

Als kinderen de reden zijn voor de aankoop van een tablet, dan zijn er enkele die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen zoals de LeapFrop LeapPad Platinum, Amazon Fire HD 8 en Verizon GizmoTab.

Overwegen van het gebruik van Apps en Inhoud

Alle grote OS ontwikkelaars, welke iOS, Android en Windows zijn, hebben hun eigen app-stores waar je verschillende apps en programma’s gratis of betaald kunt downloaden.

Windows heeft de Windows Store, hoewel je ook gewoon apps en programma’s van andere stores kunt downloaden. Android heeft Google Play welke miljoenen apps en programma’s heeft.

iOS heeft zijn store simpelweg App Store genaamd en is voor exclusief gebruik voor Apple gebruikers en alleen Amazon gebruikers hebben dan ook nog de Amazon Prime Store, maar het bedrijf vereist van zijn klanten om dan een Amazon Prime lid te worden voordat je van die store gebruikt kunt maken.

We hebben al eerder de basispunten besproken en nu gaan we in detail en merk specifieke kenmerken van de hardware op uw tablet bekijken. Als het gaat om processoren dan gebruikt Apple de zelfontwikkelde A-series chips voor hun iPads, en dan hebben we het over de A7, A8, A8X en de A9X en de snelheden liggen tussen de 1.3 – 1.85Ghz dual-core processoren.

Wat dit in feite betekent is dat er letterlijk 2 processoren in 1 enkele chip zitten verwerkt en in realiteit maakt dit je rekenkracht dan 1.85 GHz x 2!

Aan de andere kant hebben we de Android tablets, die gebruik maken van de Qualcomm’s Snapdragon processoren (zoals de Snapdragon 400, 600 en de 800 series). De Snapdragon 430 en 435 zijn allemaal octa-core processoren (8 x 1.4 GHz snelheid) terwijl de 427 series een tandje lager licht met 4 cores (quad) op dezelfde processorsnelheid.

De Snapdragon 652 en 653 hebben ook beiden een octa-core processor die 1.8 GHz bereiken, terwijl de 650 een unieke hexe-core heeft(6 x 1.8 GHz).

En dan uiteindelijk zijn er dan nog de Snapdragon 820 en 821 die respectievelijk 2.2 en 2.4 GHz klokken met een quad-core processor, maar de 835 is dan waarschijnlijk toch de sterkste van allen, want deze heeft een octa-core processor die snelheden van 2.45 GHz kan bereiken!

Android heeft duidelijk een grote voorsprong op de producten van Apple. En als de consumenten dit nu eenmaal uitvogelen dan zullen de Apple producten voorgoed aan de kant gegooid worden!

Windows vertrouwd volledig op hun Intel processoren, en als je deze vergelijkt dan zou ik zeggen dat deze op de tweede plaats komen achter de Android Qualcomm processoren omdat ze blijven steken op hun Core m3, i5 en i7 series die een dual of een quad-core processor hebben. Ze worden nochtans geklokt op 1 – 3 GHz.

Een andere zaak om te overwegen is genoeg aanwezig RAM en opslag. Normaal hebben tablets 1 – 4 GB geheugen ingebouwd; er zijn echter tablets met een zeer hoog RAM geheugen op de markt die zover kunnen gaan als 16GB! Opslag gaat normaal gesproken tot zo’n 8 – 16 GB ruimte, maar er zijn ook versies met 32 – 64 GB en er zijn tegenwoordig zelfs versies die uitbreidbare sloten hebben voor geheugenchips tot 256 GB. 7.

Levensduur van de batterij

Wat is er belangrijker dan het hebben van geweldige kenmerken op je tablet? Batterijduur! Jawel, want als je batterij niet genoeg kracht heeft om bij te kunnen benen met al die hoge prestaties, dan zal je tablet lang niet zo leuk zijn als je in gedachte had.

Wij hebben recentelijk verschillende soorten tablets getest en daar zijn 3 uitgekomen met de langste batterijduur. De Lenovo Yoga Tab 3 kwam als beste uit de bus met 15.09 uren levensduur van de batterij op één enkele oplaadbeurt! Daarna kwam de iPad Mini 2 die het 11.06 uren volhield na het krijgen van een oplaadbeurt.

En als laatste was er de Dell Venue 8 7000 welke een magere 9.74 uren aan batterij verbruikte voordat het helemaal leeg was. Het probleem met hoge kwaliteit specificaties is dat deze dan ook veel te veel batterij verbruiken en snel leeg zullen zijn, maar je kunt heus wel goede middenmoters vinden die zowel goede specificaties hebben als een goede batterij die het lang genoeg vol kan houden.

De prijs

Omdat tablets worden ontwikkeld door verschillende merken met verschillende maten, specificaties en kenmerken, kan je er zeker van zijn dat de prijs dan ook flink kan variëren van het laagste prijssegment (beginnend vanaf €50) tot aan de hogere segmenten (€400 – €1000 of meer).De uiteindelijke keuze licht natuurlijk echter bij uzelf en zal grotendeels afhangen van uw doel voor de tablet.

tips bij het kopen van een kindertablet

Uw gebruik en noodzaak is wat uw beslissing bepaald. Meer rekenkracht betekent dat je meer moet gaan multi-tasken op je tablet, terwijl het bekijken van video’s en andere multimedia doeleinden slechts low-end specificaties nodig zal hebben.

Maak een keuze op basis van je behoefte en doel voor je tablet. Conclusie Wat je reden dan ook is voor het aanschaffen van een tablet, moge dat een Apple, Android of op Windows gebaseerd platform zijn, hopen wij dat je veel plezier mag gaan beleven en tevreden zult zijn met het gebruik ervan in je dagelijks leven.

Daarnaast zijn er nog vele andere tablets die een minder kosten maar nog steeds met goede kenmerken komen die een keuze kunnen zijn naast de hoge kosten die een tablet van een bekend merk met zich mee kan brengen.

Blijf op de hoogte voor meer nieuwtjes en informatie van tablets en apparaten zolang je geabonneerd blijft en ons volgt op social media. En vergeet niet een hieronder een reactie te schrijven als je graag je mening wilt delen.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Conclusie

Een kinder tablet aanschaffen kan redelijk prijzig zijn, maar dat hoeft niet. Als je maar de aanbiedingen in de gaten houdt en wacht op het juiste moment! Bol.com heeft jaarlijks terugkerende actieweken met veel verschillende kortingen, en Mediamarkt heeft de welbekende BTW weg ermee actie. Daarnaast hebben beide winkels constant wisselende aanbiedingen, die je ook in de gaten kunt houden voor goed afgeprijsde kinder tablets.

Als je het fijner vindt dat je kinderen af en toe buiten komen is er ook nog een leuke oxboard beoordeling om eens een kijkje te nemen.