Is de kindertablet Dragon Touch er eentje voor mijn kind?

In de huidige markt van kindertablets kun je af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Wanneer je op zoek bent naar een kindertablet wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Hierbij let je bijvoorbeeld op schokbestendigheid, parental control, WiFi, een camera en nog veel meer andere opties die jij belangrijk vindt.

 

Als je al die aspecten naloopt en uitkomt bij de Dragon Touch kun je met dit artikel in de hand voor de zekerheid checken of je er goed aan doet. Wij gaan in op de vraag: is de kindertablet Dragon Touch er eentje voor mijn kind? Lees het antwoord hieronder en leer meer over de voordelen van een kindertablet en over de functies van de Dragon Touch kindertablet!

De Dragon Touch is een uitstekende keuze. Niet te duur, maar als je kijkt in deze prijsklasse zou ik toch eerder kiezen voor de Kurio Tab die je hier vindt. Een uitgebreider tablet met meer kindvriendelijke functies.

Waarom een kindertablet?

De huidige markt kent een ongelooflijk groot aanbod van zowel kindertablets, maar ook van “normale” tablets. Veel ouders zullen zich dan ook afvragen waarom zij eigenlijk niet gewoon een normale tablet voor hun kind moeten aanschaffen, of misschien iets als de Nintendo Switch. Bovendien, als je zelf al een tablet hebt, bespaart het ook nog eens kosten om die gewoon met je kind te delen.

Maar er zijn wel degelijk voordelen van kindertablets ten opzichte van de standaardmodellen. Met een normale tablet is het lastiger om je kind te beschermen van apps, filmpjes, websites of advertenties die niet voor kinderen geschikt zijn.

Daarnaast heeft je kind misschien wel binnen no time toegang tot je e-mail en stuurt hij zonder het door te hebben berichtjes. Je kunt je allerlei scenario’s indenken.

De voordelen van kindertablets op een rij:

 • Bescherming van je kind tegen kind-onvriendelijke content.
 • Bescherming van jouw eigen apps.
 • Kindertablets zijn een stuk steviger.
 • Standaard parent control functies.
 • Instellen van tijdslimieten.

Als je denkt “ach mijn peuter begrijpt dat toch allemaal niet”, of “ik ben er toch bij”…vergis je dan niet in de snelheid waarmee kinderen zich technologie eigen maken. Dat gaat razendsnel en spelenderwijs.

Naast de bescherming die je je kind kunt bieden wanneer ze met een kindertablet mogen omgaan, beschikken kindertablets natuurlijk ook over functies die andere tablets hebben. Denk hierbij aan een camera, WiFi en een intern geheugen om al die apps, foto’s en video’s op te slaan.

Dragon Touch

Hieronder worden de eigenschappen van de Dragon Touch kindertablet besproken. Voor meer keuze kun je uiteraard verder kijken naar andere merken en ze met elkaar vergelijken.

De belangrijkste functies van de Dragon Touch kindertablet om te bepalen of dit de toekomstige tablet van jouw kind is, lees je hieronder.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Kenmerken Dragon Touch kindertablet

De belangrijkste functie van een kindertablet is misschien wel de parent control. Daarnaast bestaan echter nog vele andere functies om rekening mee te houden. Bekijk de kenmerken van de Dragon Touch kindertablet hieronder en ga na wat jij belangrijk vindt voor de kindertablet van jouw kind.

Parental control

Op de kindertablet zit een vooraf geïnstalleerde parental control software. Deze maakt het makkelijk voor de ouders om te controleren waar een kind allemaal toegang tot heeft. Zo kunnen de ouders zelf instellen welke apps, websites, video’s of andere content de kindertablet kan laten zien. Ter aanvulling kun je een app installeren uit de Google Play Store die je tijdslimieten laat instellen voor bepaalde apps of websites.

Operating system

De Dragon Touch kindertablet draait op Android 5.1. Dit is een van de oudere besturingssystemen van Android. Sommige apps kunnen niet compatibel zijn om te draaien op een verouderd besturingssysteem. Maar de kinderapps en spellen die je op de tablet zal installeren, zullen daar waarschijnlijk niet onder vallen.

WiFi

De Dragon Touch is gemakkelijk met WiFi-netwerken te verbinden. Let er wel op dat sommige applications WiFi nodig hebben om te werken en als je onderweg bent, is WiFi niet (altijd) beschikbaar. Er zijn tientallen apps beschikbaar voor offline spellen, die leuk en leerzaam zijn.

Beschikbare apps

Omdat de Dragon Touch kindertablet op Android 5.1 draait, heeft de kindertablet toegang tot de Google Play Store en daarmee dus tot oneindig veel apps. Door de parent control functie kunnen ouders precies instellen welke apps beschikbaar zijn voor het kind en blijf je als ouder dus in controle. Er zijn een aantal vooraf geïnstalleerde apps beschikbaar die ideaal zijn voor een peuter om spelenderwijs dingen te leren. De play store heeft naast deze vooraf geïnstalleerde applicaties nog veel meer leuke en leerzame apps ter beschikking.

Camera

Zoals elke moderne telefoon of tablet, beschikt ook de Dragon Touch kindertablet over niet één, maar zelfs twee camera’s. Eentje op de voor- en eentje op de achterkant van het apparaat. De camera’s maken foto’s van 2 megapixels en is daarmee niet een van de beste, maar goed genoeg voor het plezier van een kind met een kindertablet.

Grootte van de Dragon Touch

Het scherm van de tablet is 7 inch. Dit houdt in dat het diagonaal 17,78 centimeter groot is. De Dragon Touch weegt 2,59 kg en de totale afmetingen zijn 18 bij 12,2 bij 0,8 centimeter. Hiermee is de tablet voor kinderen de ideale grootte om op te spelen én mee op vakantie te nemen.

Lees meer: welke laptop kies ik voor school?

Schokbestendigheid

De Dragon Touch kindertablet wordt geleverd met een bijbehorende hoes. Deze hoes is van siliconen en beschermt de tablet dus als hij valt. De hoes is leuke kleuren te verkrijgen.

Opslag

Het apparaat heeft een intern geheugen van 8 GB. Hier kan je dus aardig wat apps in opslaan, maar het is wel van belang het geheugen in de gaten te houden. De camera neemt foto’s van 2 megapixels en dus zal een foto niet erg veel geheugen in beslag nemen. Maar wanneer je de kindertablet vol stopt met foto’s, video’s én apps, dan zal hij snel traag worden of melden dat het geheugen vol zit.

Prijs

De prijsklasse waar de Dragon Touch invalt is gemiddeld. De tablet kost tussen de 55 en 65 euro. Check online om te zien waar de Dragon Touch verkrijgbaar is.

Genoeg functies om elk kind blij mee te maken dus. De Dragon Touch kindertablet biedt een mogelijkheid aan apps, foto’s, video’s en toegang tot websites en YouTube. Daarbij kun je gebruik maken van de vooraf geïnstalleerde parent control software om je kind te beschermen tegen websites of apps die niet voor zijn of haar ogen bedoeld zijn.

Is de Dragon Touch geschikt voor mijn kind?

Nu staan de meest belangrijke kenmerken van de Dragon Touch kindertablet hierboven op een rijtje. Maar toch zijn er nog meer dingen om over na te denken voor je besluit of dit de juiste tablet is voor jouw kind.

Hoe maak je de afweging om deze of toch een andere kindertablet te kiezen? Of laat je jouw kind toch op jouw eigen tablet spelen? Om je met deze vragen te helpen hebben staan hieronder nog een aantal belangrijke factoren op een rij.

Leeftijd van je kind

De Dragon Touch kindertablet is met zijn vele functies ideaal voor peuters en kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Voor baby’s zijn speciale tablets verkrijgbaar die iets minder geavanceerd en ook goedkoper zijn. Dit zijn tablets die bijvoorbeeld alleen een aantal vooraf geïnstalleerde apps beschikbaar hebben en geen camera.

Doel van het hebben van de tablet

Vraag jezelf af wat het doel is van de kindertablet. Gaat de kindertablet mee op vakantie, naar vriendjes en vriendinnetjes en misschien zelfs naar school, of wil je jouw kind er gewoon af en toe op naar YouTube filmpjes laten kijken?

 

Wanneer de tablet een- of tweemaal per week een half uurtje wordt gebruikt door jouw kind, kun je hem of haar ook jouw eigen tablet laten gebruiken. Wordt de kindertablet echter vaker ingezet, dan is het aangeraden om een speciale kindertablet te kopen. Op die manier wordt jouw kind tegen ongeschikte content beschermd en worden ook jouw apps beschermd tegen jouw kind.

 

De parent control mogelijkheden van de Dragon Touch kindertablet zijn uitstekend en met zijn siliconenhoes is hij uiterst geschikt om overal en door iedereen gebruikt te worden.

Leeromgeving voor je kind

Wil jij dat de tablet een leeromgeving vormt voor jouw kind? Dan is het zeker aan te raden om een kindertablet aan te schaffen met alleen dat doel. Op die manier kun je de gehele tablet hierop aanpassen en allerlei interessante apps en spellen installeren die jouw kind helpen in zijn of haar ontwikkeling.

 

Zo zijn er spellen die helpen bij het leren van getallen, cijfers, kleuren, dieren en vormen. Er zijn apps gericht op het leren van liedjes zingen. En voor de grotere kinderen zijn er natuurlijk meer geavanceerde apps en spellen, bijvoorbeeld om Engels te leren of goed te leren rekenen.

Beschikbaarheid van de tablet

De Dragon Touch kindertablet wordt niet bij veel winkels verkocht. Wil je er eentje aanschaffen, dan is het aan te raden om hem online te bestellen of de winkels in de gaten te houden.

Aan jou de keuze…

…maar wat ons betreft is het aan te raden om een kindertablet te kopen voor jouw kind indien hij of zij hier regelmatig gebruik van mag maken. Op die manier zitten jullie elkaar niet in de weg en weet je zeker dat je de controle hebt over welke apps en websites beschikbaar zijn door de speciale parent control software.

Qua functies biedt de Dragon Touch het allemaal:

 • een camera,
 • grote hoeveelheid applicaties,
 • parent control,
 • intern geheugen,
 • WiFi en
 • een fatsoenlijke prijs.

Kortom, de Dragon Touch is een een ideale kindertablet voor kinderen van 4-12 jaar. Maar hij kan niet tippen aan de Kurio Tablet met Telekids.

Leave a Reply