Ouderlijk toezicht op een android tablet

5 tips: Hoe gebruik je ouderlijk toezicht op een Android tablet?

Je moet het minstens een keer in je leven hebben meegemaakt, je kinderen vliegen door de apps van je tablet, smartphone of ipad, veel beter dan je het zelf zou kunnen.

Maar het meest tragische is (voor volwassenen die minder leervermogen hebben dan kinderen) dat ze slechts 3 jaar oud zijn en dat het net is alsof ze al deskundige technici zijn die gemakkelijk je tablet kunnen openen, surfen op internet en videogames kunnen spelen.

Als dit een normale scène in uw huis wordt en u denkt dat uw kind per ongeluk toegang heeft tot inhoud voor volwassenen of ongepaste inhoud die hen intellectueel en emotioneel zou kunnen schaden, is het misschien tijd om uzelf de ouderlijk toezicht op uw Android-tablet te leren gebruiken.

Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding voor het instellen van de functie ouderlijk toezicht in de meeste Android-tablets.

Lees ook: de 7 beste kindertablets.

Maak alternatieve accounts

De eerste stap in het beveiligingsprotocol voor ouderlijk toezicht is het instellen van een tweede of meerdere gebruikersaccounts (voor het geval u meer dan één kind heeft) op uw tablet. Dit is alleen mogelijk als uw Android-tablet een Jelly Bean (Android 4.2) of hoger besturingssysteem heeft.

Maak het primaire account alleen toegankelijk voor u met een met een wachtwoord beveiligd slot en laat uw kinderen de andere accounts gebruiken. Als veiligheidsmaatregel moet u echter die gebruikersaccounts beperken om de toegang tot apps, games en functies te blokkeren die mogelijk niet geschikt zijn voor uw kinderen.

Maak een apart android account voor je kindHier is hoe je dat kunt doen:

Schakel het apparaat in en ga naar Instellingen. Eenmaal naar beneden scrollen totdat je het tabblad Gebruikers vindt en erop tikt. Een andere manier om toegang tot de instellingen te krijgen, is door op het tabblad Algemeen te tikken met een vervolgkeuzemenu bovenaan het scherm.

Tik op de knop Gebruiker toevoegen om nieuwe profielen te maken. Er verschijnt een nieuw bericht waarin u wordt gevraagd om door te gaan met het maken van een nieuwe account of deze te annuleren. Druk op OK om te bevestigen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je elke gebruiker een eigen omgeving laat hebben waarin ze kunnen werken, dus pas deze aan om hun eigen profielinstellingen te hebben (profielfoto, apps en wifi-instellingen).
Nu heeft u de mogelijkheid om van account te veranderen wanneer dat nodig is en uw kinderen te beschermen naar eigen goeddunken.

De Android-tablet zal u automatisch afmelden van het huidige gebruikersaccount dat u gebruikt en zal u een welkomstscherm tonen. Dit betekent dat het nieuwe gebruikersprofiel met succes is gemaakt, in feite is het vergelijkbaar met het moment waarop u voor het eerst uw persoonlijke gebruikersaccount aanmaakte.
U kunt ook de Wi-Fi-instellingen voor nieuwe profielen kiezen en beslissen of ze toegang tot internet moeten hebben of niet.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Het systeem wordt een paar minuten bijgewerkt, waarna u klaar bent om te beginnen! Plaats uw vinger op de bovenkant van het scherm en sleep deze naar beneden om algemene instellingen weer te geven. Tik vervolgens op de knop Gebruikers om tussen gebruikersaccounts te schakelen.

U moet uw primaire account (Eigenaar) en de alternatieve accounts die u heeft toegevoegd, te zien krijgen. Tik op het gebruikersaccount dat u wilt gebruiken en wacht vervolgens een paar seconden zodat de tablet / telefoon u kan aanmelden.

Ouderlijk toezicht Functie voor Android-tablets en smartphones

Handmatig instellen van ouderlijk toezicht via het tabblad Instellingen op uw Android-tablet of telefoon is slechts een van de vele manieren om uw apparaat kindveilig te maken. Sommige fabrikanten van consumentenelektronica, zoals Samsung, HTC, Asus en een paar anderen, nemen proactief kinderbeveiligingssoftware op in hun producten om ouderlijk toezicht naadloos en gemakkelijk te gebruiken te maken.

Toch zijn er mensen die dat niet doen, dus je moet leren hoe je ouderlijk toezicht handmatig kunt instellen. Nu u heeft geleerd hoe u extra accounts kunt maken die met een wachtwoord kunnen worden beveiligd en ervoor kunt zorgen dat uw kinderen geen online toegang tot ongewenste materialen hebben, kunt u meer informatie vinden over wat u kunt doen om het internet voor hen verder te filteren.

Ouderlijk toezicht features op een tablet

Beperk App Store en In-App aankopen

U moet begrijpen dat de Google Play Store zowel gratis als betaalde apps heeft en afhankelijk van het type apps dat uw kinderen hebben gedownload, kunt u zien dat uw creditcard (die is gekoppeld aan uw Google-account) heel veel kosten krijgt voor apps die u nooit heeft gemaakt wist zelfs van. Dus vanaf het moment dat u uw tablet of smartphone heeft, plaatst u een wachtwoord in de Play Store om te voorkomen dat uw kinderen er toegang toe krijgen zonder uw toestemming. Hier is hoe het te doen:

Ga naar apps en open Play Store

Zodra Play Store is geopend, tikt u op de menuknop die eruit ziet als 3 identieke horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van uw scherm. Het staat naast het zoekvak. U ziet een vervolgkeuzemenu. Blader naar beneden en tik op Instellingen. Tik op de selectie met de tekst: ‘Verificatie voor aankopen vereisen’.

Kies uit deze 2 opties: a) laat Play Store je om je Google-wachtwoord vragen telkens wanneer jij of de kinderen een app downloaden, of b) instellen dat ze elke 30 minuten je wachtwoord vragen.

Schakel Apps van derden uit

Het volstaat niet om alleen een wachtwoord in de Play Store in te voeren, omdat apps van derden ook andere gebruikers toestaan ​​uw wachtwoord te omzeilen en alles te downloaden wat zij aanbieden. Zo is het in het belang van uw kinderen om ze uit te schakelen:

Ga naar apps en open nogmaals het tabblad Instellingen. Blader naar beneden tot je Beveiliging ziet en tik erop.
Normaal gesproken is de optie om de installatie van apps van onbekende bronnen toe te staan ​​standaard uitgeschakeld, maar let er wel op dat het vakje geen vinkjes bevat.Inhoudsfiltering

U kunt ook de inhoud van Play Store filteren waartoe uw kinderen toegang hebben door de onderstaande stappen te volgen:

Content filteren

Ga naar Play Store en tik nogmaals op het menu. Tik op Instellingen. Blader naar beneden en zoek User Controls Heading en tik op Parental Controls. Voer de pincode in en bevestig deze voor verificatiedoeleinden om te voorkomen dat andere gebruikers ermee knoeien.

Zodra de ouderlijk toezichtfuncties zijn ingeschakeld, stelt u ook de juiste leeftijdsclassificatie voor uw kinderen in op het tabblad Categorie, zodat ze bij het gebruik alle vooraf ingestelde standaardwaarden zullen gebruiken.
Categorieën kunnen tv, films, muziek, nieuws enz.

Bevatten en u kunt ze instellen op de manier waarop hun inhoud geschikt is voor uw kinderen. Beperk die die ongepast zijn en keur de toegang goed die goed zijn. Vergeet niet om alle apps en tabbladen te sluiten wanneer u klaar bent.

Wat te doen als je kind verslaafd is geraakt aan zijn tablet | 4 tips

“Je kind een smartphone of tablet geven is hetzelfde als een gram cocaïne geven.”
– Mandy Saligari, Harley Street Clinic Director en Verslavings Therapeut

Dit is nogal een zeer verontrustend nieuws van iemand die al jaren drugsverslaafden behandelt! Wie wist dat technologie kan leiden tot bepaalde verslaving? Ik bedoel, dit is niet hetzelfde als cafeïne in je koffie dat een klein potentieel heeft om je een koffie-verslaafde te maken of gewoon gewoon verslaafd bent aan videogames. Dit is gelijkgesteld aan “zo verslavend als” 1 gram cocaïne! En jij geeft dat aan je kinderen. Laat dat even inzinken, zodat je de implicaties van deze studie kunt begrijpen.

Tablets kunnen verslavend zijn

Gadgets behandelen als onschadelijk

Dokter Saligari zei dat het probleem met verslaving aan smartphone of tablet is dat ouders vaak over het hoofd zien dat deze dingen zo veel aanspreken op het menselijk brein als chemische drugs dat doen. Dat wil niet zeggen dat ouders de schuld hebben, maar het gebrek aan informatie over de schadelijke effecten van gadgets op mensen is de belangrijkste reden voor dergelijke verwaarlozing. Fabrikanten van deze elektronische apparaten hebben maar één motief en dat is winst. Dus mogen ze hun marketingafdeling niet proactief instrueren om campagnes te maken om mensen bewust te maken van dit soort verslaving, dat, helaas, steeds meer tierend wordt tegenwoordig.

Met alle miljarden dollars die in de zakken van deze elektronische reuzen komen, kunnen ze zelfs overwegen de informatie over gadgetverslaving te onderdrukken in plaats van te helpen het te verspreiden in het voordeel van hun consumenten. Aangezien dat het geval is en het feit dat je dit artikel leest (of je nu een ouder bent of nog niet), heb je de morele plicht om het gebruik van smartphones en tablets door je kinderen te controleren. Veiligheid staat voorop, zoals ik altijd zeg!

De triggers identificeren

Er zijn manieren om erachter te komen of uw kind verslaafd begint te raken aan zijn of haar smartphone of tablet. Zodra u deze triggers hebt geïdentificeerd, kunt u methoden bedenken om de verslavende effecten van de gadgets tegen te gaan. Ik zou kunnen zeggen dat het verschil tussen de opvoeding van de kinderen van mijn generatie haaks staat op de opvoeding van vandaag, en dat maakt het moeilijk om je in te leven in de dingen die nu op een kind afkomen. De ontwikkeling van het merendeel van de kinderen in bijna elke samenleving is tegenwoordig in zekere zin dichter bij degeneratie. Hoewel er enkele kinderen zijn die erg goed zijn geworden in het aanpassen aan de informatietechnologie die tegenwoordig de manier van leven is geworden in elke moderne samenleving.

uren staren naar het scherm

Hier zijn enkele tekenen en symptomen van verslaving aan smartphone / tablet:

Brengt veel tijd op hun smartphone of tablet
Stemt steeds minder in met hun omgeving en geeft de voorkeur aan isolatie
Slaapt te laat vanwege het gebruik van hun smartphone / tablet op het web, rondhangen op sociale mediasites en live streaming video's en muziek
Wordt pas laat wakker en eet geen ontbijt
Verslechterde gezondheidstoestand als gevolg van onjuist dieet
Wordt ofwel zwaarlijvig of ondervoed
Weigeren spelen met hun vrienden of ze spelen alleen met vrienden die ook gadgetverslaafden zijn
Maakt zelden nieuwe vrienden of bezoekt openbare bijeenkomsten om een ​​sociaal leven op te bouwen
Begrijpt niet wat buitenspelen is of vindt het saai
Heeft vrijwel geen lichaamsbeweging om de gezondheid en het welzijn te verbeteren
Is enigszins depressief of heeft al een depressie
Faalt op school of is betrapt door vals spelen door hun leraren met de boosdoener zijnde hun smartphone
Heeft problemen met het doen van hun klusjes, omdat ze liever hun tijd doorbrengen met hun smartphones of hun klusjes niet efficiënt doen vanwege, nogmaals, hun tablets of smartphones
Misschien hebben ze zichzelf minstens een keer in levensgevaar gebracht, omdat ze zo gefocust zijn op hun gadgets in plaats van zorgvuldig het straatverkeer te observeren terwijl ze de straat oversteken, van een open put of een greppel vallen

Als je hebt gemerkt dat je kind zich op een bepaalde manier gedraagt ​​die resulteert in de helft van wat hierboven werd genoemd, zoek dan onmiddellijk professionele hulp! Een verslavingstherapeut in jouw omgeving is de beste persoon om naar toe te gaan en om hulp te vragen.

tekenen dat je kind verslaafd is

Manieren om Smartphone- / Tabletverslaving te voorkomen

Verslaving van smartphones of tablets gaat niet te ver, je kunt het zelfs voorkomen als je je kinderen op het goede pad brengt. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de liefde van ouders hun kinderen door iets zal heen helpen, zelfs een bepaalde verslaving. Ja, je liefde en band met je familieleden is sterker dan elke verslaving of elk probleem dat je in het leven tegenkomt en je zult het allemaal samen overwinnen. Hier zijn enkele manieren die u kunt afraden

Uw kinderen om de hele tijd niet op hun smartphones / tablets laten

Houd de communicatie open, praat vaak met ze en probeer hun beste vriend te zijn, meer dan alleen een familielid, zodat je op de hoogte blijft van alles wat er in hun leven gebeurt. Op deze manier kunt u rode vlaggen herkennen en deze onmiddellijk verwijderen uit hun dagelijkse routine of hun aandacht er van afleiden naar meer constructieve manieren van leven.

Ga regelmatig op familiepicknicks en laat hen de schoonheid van familiebanden zien via kamperen, wandelen, vissen, kajakken of andere opwindende buitenactiviteiten. Dit helpt om stress te verminderen en moedigt hen aan meer dingen te willen doen dan alleen hun gezicht op de schermen van hun smartphones of tablets te laten plakken. Na verloop van tijd kunnen ze zelfs hun vrienden beïnvloeden om uit te proberen wat je als gezin hebt gedaan en, wie weet, helpen hun vrienden ook hun gadgetverslaving te laten verdwijnen!

Moedig hen aan om deel te nemen aan sportactiviteiten - op school of elders waar de nadruk ligt op sportiviteit en kameraadschap, neem ze mee en laat ze meedoen aan die sport. Dit zal helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen, nieuwe vrienden te maken, hun sociale netwerk buiten Facebook of Instagram te bouwen en betere individuen in de gemeenschap te worden.

Doe af en toe tussendoor andere activiteiten

Verleid ze tot gezondheid verborgen in uw heerlijke maaltijden - oke, misschien zijn ze niet zo geïnteresseerd in gezonde voeding of vitaminen, mineralen, essentiële aminozuren, groene thee en ander voedsel dat gunstig is voor hun gezondheid. Maar als je slim genoeg bent, kun je ze gezond eten zonder dat ze het zelfs maar opmerken!

Probeer ook weer eens avondjes bordspellen te organiseren om wel entertainment te brengen, maar in een ander, gezinsvriendelijk format.

Gezonde voeding helpt ook

Kinderen geven vaak de voorkeur aan junkfood en fastfood boven echt gezond voedsel, omdat ze het doelwit zijn van advertenties van tv, radio en zelfs internet waar ze dagelijks toegang toe hebben via hun telefoons. Dus je kunt niet zomaar zeggen dat ze moeten stoppen met het eten van junkfood, anders zou je gebrandmerkt willen worden als Hitler of als een communistische dictator van het huis dat dat wel is. Je moet hen langzaam en op een vriendelijkere manier overtuigen dat wat ze eten niet gezond is en waarom ze echt voedsel moeten eten.

Van een eenvoudige mango-havermoutontbijt-smoothie tot de lekkerste veganistische recepten die je kunt vinden! Het is nog steeds in orde om ze hun smartphones / tablets te laten gebruiken, maar u wilt misschien een aantal zachte beperkingen opleggen aan het gebruik ervan, zodat ze niet verder gaan dan de aanbevolen limiet die hen mogelijk verslaafd zou kunnen maken aan het apparaat.

Stel misschien een limiet van 2 uur per dag in voor het gebruik van hun gadgets en leer ze vervolgens de rest van de dag verantwoordelijke kinderen te zijn, maar vergeet niet om het leuk te maken. Discipline hoeft niet saai te zijn of plaatst je in een stijve situatie waarin je de slechterik wordt.

Conclusie

Het lijkt erop dat we een ongekend stigma hebben van de smartphone-industrie die nog steeds de mainstream media ontwijkt, nietwaar? Informatie is cruciaal om mensen bewust te maken van het gevaar dat gadgetverslaving met zich meebrengt voor mensen, vooral voor onze kinderen. Of het zal zo erg worden dat we op een dag wakker worden met tech-verslaafden die rondlopen als zombies. Of erger nog, wat als we allemaal zombies zijn geworden en nooit meer ontwaakt uit deze nachtmerrie van virtual reality, die de realiteit had vervangen?

Gelukkig kunnen we er nog steeds iets aan doen en dat is om er één persoon tegelijk bewust van te worden. Ik geef toe dat hoewel ik schrijf over het voorkomen van verslaving aan smartphone / tablet, ik toch niet kan ontkomen aan het feit dat sommigen van jullie (of de meesten van jullie) dit blogbericht nog steeds lezen op hun tablets of smartphones. Maar volledig uitbannen is ook niet goed. Een kind moet toch mee kunnen komen in de wereld van de toekomst. Maar hoe je dit doet, daar heb je zeker invloed op.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Conclusie

Nu je weet hoe je de ouderlijk toezicht in te stellen op je Android-tablet of smartphone, kunt u er zeker van zijn dat uw kinderen zullen worden beschermd tegen schadelijke inhoud op het internet. Wij van Best Tablets for Kids houden u op de hoogte als er wijzigingen optreden in de instellingen voor ouderlijk toezicht en / of de software die fabrikanten introduceren.

Als u echter problemen ondervindt bij het instellen van ouderlijk toezicht op uw tablet, stuur dan hier een opmerking of neem contact met ons op en we zullen ons best doen om u zo snel en grondig mogelijk te helpen.