De top 6 leukste prinsessen speelgoed voor jouw kleine prinsesje

Elk klein meisje droomt ervan om ooit eens een prinses te zijn. Het thema prinses speelt daarom ook in speelgoed een grote rol. Wij hebben eens gekeken naar het leukste prinsessen speelgoed dat er te veroveren is.

De prinsessen in ons leven

Het sprookje van een prinses die in een kasteel woont en vecht tegen het kwade, is een wereld waarover menigeen klein meisje van fantaseert. Vooral toen Disney met zijn tekenfilms uitkwam over brave en stoere prinsessen.

Niet alleen kleine meisjes, maar ook volwassen vrouwen kunnen zich identificeren in de prinsessen. De prinsessen staan voor dapperheid, zelfstandigheid, geduld en liefde. De positieve eigenschappen die we onze kinderen allemaal moeten bijbrengen.

Prinsessen speelgoed voor jouw kleintje

Als ouder is het fijn om te weten dat er goede voorbeeldfiguren zijn voor jouw kind om naar op te kijken. Een prinses hebben als idool is zeker niet verkeerd.

En als jouw kind een favoriete prinses heeft, dan is het helemaal perfect. Want zo weet je altijd het juiste en beste speelgoed aan te schaffen voor haar verjaardag of wanneer zij heel goed haar best heeft gedaan op school.

Alle soorten en maten prinsessen

Tegenwoordig kan je heel veel leuk speelgoed vinden met prinsessen. Er zijn verschillende variaties speelgoed zoals kostuums, poppenhuizen en zelfs ook puzzels.

Je kan voor elke prinses wel iets leuks vinden. Het assortiment voor prinsessen speelgoed is vrij groot. Keuze zat, zou ik zeggen! Soms zie je door de bomen wellicht het sprookjesbos niet meer.

Maak de juiste speelgoed keuze

Omdat de keus heel groot is, is het zeker belangrijk dat je even de tijd neemt om het juiste prinsessen speelgoed voor je kind uit te zoeken.

Je kind moet er veel plezier aan hebben en het moet niet na een paar keer spelen in de vergeet hoek verdwijnen. Dat is zonde van je geld en zonde van het mooie speelgoed.

Wij hebben wat onderzoek gedaan naar het leukste prinsessen speelgoed dat er te verkrijgen is. We hebben in verschillende categorieën gedoken en ook gekeken naar wat andere kopers van de producten vinden. Hieronder hebben we voor jouw het leukste prinsessen speelgoed op een rijtje gezet.

Ons favoriete prinsessen speelgoed

Heel wat mensen zijn dol op puzzelen en dat is zeker een bezigheid die je ook mag stimuleren bij kleine kinderen. Puzzelen heeft enorm veel voordelen en daarom vinden we de Ravensburger puzzel Disney Princess het beste prinsessen speelgoed dat je kan geven aan een kind.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Onze 2e beste keuze is de Prinessia Knuffelpop Linde. Deze snoezige pop wordt absoluut de beste vriend van jouw eigen kleine prinses. De pop is gemaakt van zachte pluche en gekleed in een prinsessenjurk. Ze heeft zelfs een heus kroontje op haar hoofd. Het is een fijne pop die veilig is voor jouw kind om mee te knuffelen en zelfs mee te slapen.

Prinsessen speelgoed opties voor elk kind

Omdat prinsessen nou eenmaal soms prinsessengedrag vertonen en zo nu en dan niet genoeg hebben aan een puzzel of een knuffel, hebben we gelijk uitgekeken naar andere alternatieven voor leuk prinsessen speelgoed om aan de koninklijke wensen te voldoen.

Onze top 6 prinsessen speelgoed

Hieronder vind je onze voorkeurslijst aan prinsessen speelgoed voor kinderen.

Naam productSpecificatiesAfbeelding
De Ravensburger puzzel Disney PrincessPuzzel met 300 stukjes, geschikt voor 9+ jaar, met bijna alle Disney prinsessen op het plaatje. Heeft extra grote stukjes, zodat het kind er goed mee uit de voeten kan. Ravensburger puzzel Disney Prinsessen verzameling speelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)
Prinsessia knuffelpop Linde Prinsessen speelgoedExtra zachte prinsessen pop. De pop is 30cm groot en perfect om mee naar bed te nemen. Geschikt voor 3-10 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
SES Beedz strijkkralen prinsesEen basissetje strijkkralen waarmee je verschillende prinsessen kunt maken. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, toezicht door volwassenen wordt voor dit product aanbevolen.SES Beedz strijkkralen prinsessen speelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)
Kidkraft Prinsessenkasteel PoppenhuisEen compleet prinsessen kasteel van 60cm hoog. Bevat een 14-delige accessoire set met paarden, tronen, meubels en vier poppetjes van 12cm hoog. Geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar. KidKraft Prinsessenkasteel Poppenhuis prinsessen speelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)
Playmobil Koninklijk slotMet maar liefst 247 onderdeeltjes bouw je dit koninklijke slot van de PLAYMOBIL Prinsessen serie. Afmetingen: 57 x 26 x 54cm, geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar. PLAYMOBIL Koninklijk slot prinsessen speelgoed
(bekijk meer afbeeldingen)
Magische prinsessen kaptafelKaptafel met accessoires: ketting, 2 armbandjes, 3 nagellakflesjes, 2 lippenstiften, 2 haaraccessoires, 2 ringen, kam, haardroger. Heeft 4 x AA batterijen nodig (niet inbegrepen), geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Afmetingen: 31,5 x 43,5 x 73cm.Magische prinsessen speelgoed kaptafel
(bekijk meer afbeeldingen)

Waarom wij voor de Ravensburger Disney Prinses puzzel als favoriet kozen

Wij vinden deze mooie Ravensburger Disney Princess legpuzzel met 300 stukjes erg leuk om verschillende redenen.

Aanrader omdat: …het helpt visueel en probleem-oplossend denken te ontwikkelen

Prachtige prinsessen afbeelding

Ten eerste natuurlijk omdat vrijwel alle favoriete Disney prinsessen op het plaatje vertegenwoordigd zijn. Jouw kindje van deze puzzel maar al te graag afmaken om te zien wie daar allemaal zijn.

Het plaatje is zo mooi dat deze na het leggen ingelijst zeker niet zal misstaan aan de muur van een kinderkamer. Zo kan jouw kindje nog fijn nagenieten en met trots naar de puzzel en de prinsessen daarop kijken.

We hebben al eerder geschreven over de magie van Disney prinsessen, maar dan van LEGO DUPLO, zie hier.

Puzzelen is goed voor de ontwikkeling van het kind

Puzzelen stimuleert de hersenen van kleine kinderen, waardoor ze beter kunnen onthouden en makkelijker problemen leren oplossen. Een kind laten ‘stoeien’ met een puzzel is in ons optiek altijd een goed idee, omdat dit de hersenen stimuleert.

Stukjes zeer hanteerbaar voor kinderen

De educatieve waarde van deze prinsessen speelgoed puzzel is niet de enige reden waarvoor we deze op de nummer 1 hebben gezet.

Deze puzzel bestaat namelijk uit 300 stukjes. Je zal wel denken dat dat superveel is voor een kind, maar juist het tegendeel is waar. Deze puzzelstukken hebben een XXL formaat, waardoor het makkelijker voor kinderen vanaf 9 jaar is om ze in elkaar te leggen.

De moeilijkheidsgraad van deze puzzel wordt met het formaat van de stukjes hierdoor zeer toegankelijk. Als jouw kind van 6 jaar vrij vlot is, zou dit ook een geschikte speelgoed zijn.

Stevige stukjes voor jarenlang plezier

Daarnaast is de puzzel van goede kwaliteit gemaakt, wat heel belangrijk is. In ons perspectief mag een puzzel niet scheuren bij het eerste gebruik. Je moet een puzzel keer op keer uit elkaar kunnen halen en in elkaar kunnen leggen, zonder dat de puzzel schade ondervindt.

Gelukkig is deze puzzel van zeer stevig karton gemaakt, waardoor hij niet al te makkelijk buigt. Je kind zal hiermee eindeloos speelplezier hebben.

Een zeer mooi product voor een goede prijs

Als we kijken naar de prijs van deze prinsessen puzzel, dan zien we dat het al voor onder de twintig euro te koop is. Het is een duurzaam spel en bovendien niet te duur. Dit is helemaal geschikt voor ouders met een kleiner budget. De kwaliteit prijsverhouding zit goed.

Bovendien zijn er vele varianten van prinses puzzels van Ravensburger te vinden op Bol.com. Er zijn puzzels die vele malen eenvoudiger zijn dan die hierboven genoemd is maar ook prinsessen puzzels met juist meer uitdaging.

Het ligt natuurlijk aan jou als ouder of aan het kind welke die het leukste zou vinden. De puzzels zijn te vinden van minimaal 100 stukken tot een maximum van wel 1000 stukken. Voor prinsessen van elke leeftijd is er wel een geschikte puzzel te vinden.

Waarom onze 2e favoriet de Prinessia knuffelpop is

Houd je kind van knuffels, dan zal de Prinessia knuffelpop Lindeeen goede keuze zijn voor je kind. Deze knuffel pop is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar.

Eindeloos speelplezier en fantasierijke verhaaltjes

Met deze pop hebben zullen kleine prinsesjes heel lang speelplezier hebben. Ze kunnen leuk fantaseren over de avonturen van hun prinses. Samen zullen de prinsessen zeker heel veel plezier en lol hebben wanneer ze hun verhaaltjes verzinnen.

Aanrader omdat: …het een leuke speelkameraad voor je kleine prinses is

Prinsessen pop van goede kwaliteit

De pop is van stevig materiaal gemaakt en is heel erg zacht. Helemaal geschikt om mee te knuffelen en lekker dicht bij je te houden.

En als de pop vuil wordt, kan je haar gewoon in de was doen, zonder dat zij beschadigd raakt. De pop heeft een afmeting van 31 bij 17 cm. Dit is een heel goed formaat voor een knuffelpop.

Verschillende prinsessen opties

En wist je dat er nog meer keus is? De collectie heeft nog andere eveneens prachtige prinsessen om uit te kiezen. Nog meer prinsessen betekent nog meer pret.

Zo kan je kind bijvoorbeeld een waar prinsessenbal houden met al haar prinsessen poppen. We weten zeker dat er spannende en magische avonturen in het verschiet liggen voor deze royalties. Je vind al deze prinsessen gewoon op Bol.com.

Een zeer fijn prinsessen speel kameraadje

De prinsessen pop is dus een uitermate geschikte kameraad om mee te spelen of gewoon een zachte knuffel die lekker kan worden omhelsd bij het slapen gaan. Deze Prinsessia knuffelpop is in dat opzicht helemaal ideaal.

Vanwege de omvang is de pop net groot genoeg om lekker in de armen van het kind te nestelen op weg naar dromenland. In sommige gevallen kan zo een knuffel ook dienen als vertroosting en die haar beschermd als zij bang zou worden in de nacht.

Nog meer prinsessen speelgoed opties

Naast prinsessen puzzels en prinsessen poppen is er nog een hoop meer leuk prinsessen speelgoed te vinden. Hier nog een paar opties uit ons lijstje leuk prinsessen speelgoed hierboven.

SES Beeds Strijkkralen prinses

De SES Beedz strijkkralen prinses is zeker een gewilde optie voor alle crea-bea prinsessen. Wie van knutselen houdt mag zich helemaal uitleven met deze mooie strijkkralen.

Creatief met strijkkralen

Wat zijn strijkkralen precies? De naam zegt het eigenlijk al. Strijkkralen zijn plastieken kralen die je aan elkaar kan vast maken door ze na het leggen te smelten middels hitte. Door er bijvoorbeeld overheen te strijken met een strijkijzer.

Aanrader omdat: …de strijk ontwerpen als versiering kunnen worden gebruikt

Eindeloze prinsessen creaties

Met de SES Beedz prinsessen strijkkralen heeft je kind veel creatieve speelplezier. De inbegrepen prinses vormen kunnen je kind op weg helpen om een mooie prinses te creëren, maar je kind kan ook zo flink zijn en haar eigen ontwerp maken.

De legvormen zijn de basis voor een prinses creatie, maar dat wilt niet zeggen dat je kind zijn eigen fantasie niet mag gebruiken.

Mooie kleuren voor stimulering van de fantasie

De SES Beedz prinsessen strijkkralen set bestaat uit heel veel kralen die bovendien ook nog een frisse en aantrekkelijke kleur hebben. Je kind zal niet gauw ervan vervelen, vooral niet als ze ziet welke mooie creaties er uiteindelijk uitkomen.

Deze gekleurde strijkkralen kunnen je kind ook kleurencombinaties leren en zijn fantasie te gebruiken.

Ouderlijk toezicht belangrijk bij dit speelgoed

Hoewel dit speelgoed niet geschikt is voor kinderen jonger dan 3 jaar, vanwege de kleine deeltjes die voor inslikkingsgevaar zorgen, kunnen kinderen vanaf 6 jaar er veel lol mee hebben.

Natuurlijk moeten volwassenen toch nog toezicht houden bij het gebruik van strijkkralen en moeten ze de kinderen niet zelf de strijkijzer laten bedienen. Het strijken dient ten alle tijden onder toezicht van een volwassen te geschieden.

Een compleet prinsessen speelkasteel

Ben je toch op zoek naar meer interactief prinsessen speelgoed? Dan is het Kidkraft Prinsessenkasteel Poppenhuis iets voor jou en jouw kids.

Aanrader omdat: …het garant staat voor eindeloos speelplezier en fantasie

Een heus prinsessen kasteel om mee te spelen

Het Kidkraft Prinsessenkasteel poppenhuis is letterlijk een kasteel in miniatuur vorm, gemaakt van hout. Elke prinses moet natuurlijk haar eigen kasteel hebben!

Dit is een ontzettend goed uitgewerkt en gedetailleerd stuk speelgoed. Het kasteel klapt uit en beschikt over de nodige meubels en accessoires die in een kasteel te vinden zijn.

Het prinsessenkasteel is zo ruim dat hij een balkon en een paardenstal heeft. De verplaatsbare torens geven jouw kind de ruimte om haar eigen opstelling te maken aan de hand van haar eigen fantasie.

Leuke figuurtjes en stevige bouw

En je moet niet vergeten dat het kasteel ook met de nodige prinsessen en prinsen komt. Het kasteel is van hout gemaakt en is vrij simpel om in elkaar te zetten. Dat zal ook blijken uit het ingesloten instructieboekje.

Het kasteel heeft ook niet zomaar een paardenstal eraan vastgehecht. Met deze kasteel komen er natuurlijk ook paarden. Want elke prinses moet ook haar eigen weg op kunnen gaan en dat doet ze met niets anders dan een paard. Dat doen al die toffe prinsessen zoals Mulan, Merida en Assepoester ook.

De investering zeker waard voor jouw prinses

Het kasteel is best prijzig, maar wel de prijs waard voor zo een groot en breed georiënteerd speelgoed. Het Kidkraft Prinsessenkasteel Poppenhuis is een multifunctioneel speelgoed en zeer fantasierijk. Wie houdt daar nou niet van.

De kinderen vanaf 3 jaar kunnen al heel goed met dit speelgoed spelen. En als je het niet thuis wilt hebben, zal oma best wel een plekje hebben voor het kasteel. Dan heeft ze lekker een reden om de kleinkinderen over de vloer te hebben.

Je eigen prinsessen kasteel bouwen met PLAYMOBIL

Heeft je kind toch wat meer behoefte aan zelfstandigheid en houdt ze van dingen zelf bouwen? Dan is het PLAYMOBIL Koninklijk slot misschien een alternatief voor haar.

Aanrader omdat: …het helemaal zelf op te bouwen is

Vertrouwt PLAYMOBIL met een prinsessen thema

Het PLAYMOBIL Koninklijk slot is een geschikt speelgoed voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar. PLAYMOBIL is een speelgoedmerk dat al sinds 1974 op de markt is. Het biedt een variatie van verschillende modellen en thema’s.

Het PLAYMOBIL Koninklijk slot bestaat uit een kasteel en koninklijke poppetjes. Heeft uw kind een rijke fantasie, dan kan die zich helemaal uitleven met deze PLAYMOBIL variant.

Prinsessen verhaaltjes in en om en slot

De verhalen en avonturen die uw kind zullen beleven met deze koninkrijk zijn eindeloos. De prinses redt de prins van een boze draak, ze trouwen en leven nog lang en gelukkig.

Of een avontuur waar de prins en prinses samen op zoek gaan naar verborgen schatten. Zoveel spannende verhalen en avonturen kunnen er voortspruiten uit deze speelset.

Duurzaam en draagbaar

Deze PLAYMOBIL set is gemaakt van heel duurzaam materiaal en is niet makkelijk breekbaar. Het kasteel is heel erg eenvoudig in elkaar te zetten en draagbaar. Een job die elke heldhaftige papa of mama maar al te graag samen met hun lieve prinsessen dochter zou willen doen.

Deze PLAYMOBIL set kun je overal meenemen en het neemt niet veel ruimte in beslag. Het is ideaal om mee te brengen bij overnachtingen en sleep-over feestjes. Je kind en alle vriendinnen zullen er veel plezier aan hebben.

Op zoek naar nog meer kastelen met een prinsessen thema die jouw kindje zelf kan bouwen? Kijk eens naar onze favoriete LEGO DUPLO prinsessen kastelen!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de mooiste prinses van het land?

Is je kind niet een knutsel- of bouwtype, maar meer een modieus schatje? Dan zal je met deze magische prinsessen kaptafel zeker goed scoren bij je dochter. Deze kaptafel past helemaal bij je kleine prinses. De nodige inbegrepen accessoires zoals armbandjes, nagellak, lippenstift en haar kammen zullen je kleine modepop helemaal in haar element brengen.

Aanrader omdat: …deze magische kaptafel de droom van elk klein prinsesje is

Maar de kaptafel kan nog meer. Bovenaan de spiegel is er een hartvormige knop waaruit muziek speelt als je met je hand overheen zwaait. Wat verder zo mooi aan deze kaptafel is, is dat de lichtjes ook heel mooi flikkeren wanneer het muziekje afspeelt. Je kind is helemaal in de feeststemming hierdoor en maakt zich klaar om naar haar prinsessenbal te gaan.

De kaptafel is super snel in elkaar gezet en is van sterk plastic gemaakt. Het is 73 cm hoog en 43 cm breed en zou perfect passen in de kamer van je meisje.

Prinsessen speelgoed voor kinderen

Er is een grote variatie aan prinsessen speelgoed te vinden op Bol.com. Er is niet alleen speelgoed voor de allerkleinste prinsessen, maar ook voor de grotere prinsessen. Je vindt er knutselspeelgoed, PLAYMOBIL sets, knuffels en nog veel meer.

Ben je op zoek naar LEGO met een prinsessen thema? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over de leukste LEGO Frozen bouwsets.

Onze eerste keus blijft nog de Ravensburger puzzel Disney Princess. Als cadeau of voor jouw eigen kind, elke prinsessen fan zal dit prachtig vinden. Jouw kind zal er heel veel plezier aan hebben.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Bovendien kan je de puzzel ook permanent vastlijmen op een ondergrond om het zo tot een kunstwerk te maken die je kan inlijsten en ophangen.

Is dat eenmaal gedaan, dan is jouw lieve prinses zeker toe aan iets nieuws. Je hoeft alleen maar te weten wie haar favoriete prinses is en je vindt er speelgoed van. Of bekijk gewoon het andere leuke prinsessen speelgoed van ons lijstje.