Duplo vliegtuigen | De 5 leukste speelpakketten voor jou op een rijtje

Met de vliegtuigen van LEGO DUPLO houden kleine jongetjes of meisjes zich urenlang geamuseerd bezig. De vliegtuigen zijn gemakkelijk te bouwen, waardoor het de aandacht van kinderen trekt en vasthoudt.

De LEGO DUPLO blokjes zijn speciaal ontwikkeld voor kleine handjes, en zijn tegelijkertijd groot en veilig genoeg zodat kinderen ze niet in hun mond kunnen stoppen. Door middel van rollenspellen stimuleert dit soort speelgoed van LEGO de ontwikkeling van kinderen alsook hun creativiteit en inbeeldingsvermogen.

Onze favoriete DUPLO vliegtuigset

Onze nummer één wat de producten van LEGO DUPLO betreft is bij uitstek het LEGO DUPLO Vliegveld. Waarom zetten we nu juist dit pakket op nummer één?

Met de LEGO DUPLO Vliegveld bouwset kun je een heel vliegveld bouwen en het pakket komt met alle details die je ook op een echt vliegveld tegenkomt. Denk maar aan een bagageband, een koffer, een boarding gate en zelfs een draaiende luchtverkeersleiding toren. Het vliegtuig mag je ook zelf in elkaar zetten.

In deze video kun je precies zien wat er allemaal bij zit:

De LEGO blokjes hebben hele vrolijke kleuren, zoals we gewend zijn van DUPLO en door middel van de personages (een piloot, een vader en een zoontje) kunnen er grappige verhaaltjes nagespeeld worden.

Breng vader en zoontje naar de boardinggate en zorg ervoor dat beide na de vlucht weer hun koffer van de band halen. Elke vakantie begint en eindigt op het vliegveld!

Onze favoriet nummer twee | een luchtrace!

Op een mooie tweede plek komt volgens ons de LEGO DUPLO Planes: Ripslingers Luchtrace. Dit pakket is ietsje duurder dan het hierboven beschreven pakket. Het pakket heeft echter ook meer stukjes (40 versus 29), en bevat net iets andere items dan de nummer één.

Vooral leuk aan dit pakket is dat het de personages Ripslinger en El Chupacabra van Disney Planes bevat en dat je deze beide tegen elkaar kan laten racen om te kijken wie er het snelste is.

Er zijn verschillende mogelijkheden van LEGO DUPLO als je graag een vliegtuig of iets gerelateerd aan vliegtuigen wil aanschaffen. We zullen je een opsomming geven van, naar onze mening, prima opties voor dit type product, waarbij we natuurlijk rekening houden met verschillende budgets.

Onze DUPLO Vliegtuigen top 5 op een rijtje

Naam productInhoud / SpecificatiesAfbeelding
LEGO DUPLO Vliegveld Bagageband en koffer, boarding gate, luchtverkeersleiding toren, piloot, vader en zoontje. Bestaat uit 29 stukjes, geschikt voor 2-5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO DUPLO Planes: Ripslingers LuchtraceRipslinger’s tent met kleurrijke LEGO DUPLO stenen, El Chupacabra’s cape, vlag, kegels, een trofee, podium en een hek. Komt ook met personages Ripslinger en El Chupacabra van Disney Planes. Bevat 40 onderdelen, geschikt voor 2-5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO Duplo Mijn eerste vliegtuig
Vliegtuig dat gebouwd moet worden met draaiende propeller, een dubbelzijdige LEGO steen versierd met personages als een verhaalstarter. Set kan ook worden omgebouwd als boot of helikopter. Bevat 10 stukjes en geschikt voor 18 maanden tot 3 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO DUPLO Skippers VliegschoolVliegschool die in elkaar gezet moet worden met hangar, complete set met 53 bouwstenen, inclusief 3 minifiguren van Disney Planes met accessoires: Skipper, Dusty en Sparky. Bestaat uit 53 onderdelen en geschikt voor 2-5 jaar.
(bekijk meer afbeeldingen)
LEGO DUPLO VliegtuigEen schattig rood vliegtuigje met propeller en piloot. De piloot kan met de moersleutel en de oliekan het vliegtuig in zijn werkplaats in elkaar sleutelen en repareren. Bestaat uit 12 onderdelen en geschikt voor 2-5 jaar. Zeer leuk als een klein cadeautje!
(bekijk meer afbeeldingen)

Waarom deze pakketten? En hoe kun je ze leuk uitbreiden?

De nummer één die we voor jou hebben uitgekozen, het LEGO DUPLO Vliegveld, is een geweldig pakket voor de kleine, échte vliegtuig liefhebbers. Het pakket komt met veel vrolijke accessoires en bevat alle dingen die onmisbaar zijn op een vliegveld.

Met het bouwpakket kunnen real-life scenario’s worden nagespeeld, en het pakket biedt een herkenbare wereld. Met de poppetjes en piloot kan jouw kleine peuter een echte vlucht nabootsen. Help de piloot om alle passagiers aan boord te krijgen van het vliegtuig, om vervolgens hoog de lucht in te vliegen en ze naar hun bestemming te brengen!

Op deze manier leert een peuter wat er allemaal op een vliegveld speelt. Dit is een fantastisch pakket indien je bijvoorbeeld de eerste vliegvakantie met kleine in het verschiet hebt en je hem of haar alvast een beetje wilt voorbereiden op een wellicht wat spannende eerste echte vlucht.

Het pakket is bedoeld voor kinderen van ongeveer twee tot vijf jaar en bevat zo’n 29 LEGO bouwblokjes. Kinderen zullen hier jarenlang veel plezier aan beleven.

Check de meest actuele prijzen hier

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Combineer met de Skippers Vliegschool

Dit pakket kan prima op zich worden gebruikt, maar ken je iemand met dit mooie pakket en wil je graag iets toevoegen met een ander passend LEGO DUPLO pakket? In dat geval adviseren wij om pakket nummer vier uit de bovenstaande tabel aan te schaffen: LEGO DUPLO Skippers Vliegschool.

Dit biedt meteen een heleboel extra speel- en bouwmogelijkheden voor de peuter. Zo heb je met deze super combinatie een vliegveld én een vliegschool met alles erop en eraan en is natuurlijk ook leuk te combineren met Duplo Cars van Disney.

Skipper is een zelfverzekerd vliegtuigje dat samen met Sparky vlieglessen geeft aan Dusty. Als Dusty er klaar voor is, vindt de grote race plaats. Maak je klaar om de trofee te winnen!

Onze nummer twee

De nummer twee van ons lijstje, de LEGO DUPLO Planes: Ripslingers Luchtrace, is zoals eerder genoemd ietsje duurder is dan nummer één, maar biedt wel flink wat extra bouwblokken.

Met dit pakket kan een ware vliegrace worden nagebootst. Wie van de Disney figuren, Ripslinger of El Chupacapra van Disney’s Planes, zal de race winnen? Met de vlag, kegels en het hek kun je een echte vliegrace naspelen.

Is de winnaar bekend? Die mag dan op het podium komen staan met de prachtige trofee! Als iedereen uitgeteld is, kan er worden uitgerust in Ripslingers tent. Genoeg mogelijkheden om de creativiteit van je peuter aan te wakkeren!

Combineer met nog meer Planes!

Wat een leuke combinatie met dit pakket maakt is de LEGO DUPLO Planes: Dusty en Chug. Deze twee pakketten worden vaak samen aangeschaft omdat ze elkaar mooi aanvullen.

Dit laatste pakket bevat namelijk de twee karakters Dusty en Chug van Disney Planes. Ook bevat het grappige details, zoals een brandstofslang, een moersleutel, hekwerk en transparante en vrolijk gedecoreerde DUPLO stenen. Het pakket is gemakkelijk in elkaar te zetten en bevat 16 stukjes.

Met de aanschaf van deze twee pakketten heeft jouw kleintje extra veel plezier en kan hij of zij urenlang met deze populaire Disney Planes personages spelen.

LEGO draagt bij aan de ontwikkeling

In deze digitale eeuw is het soms helaas niet vanzelfsprekend meer dat kinderen zich bezighouden met niet-digitaal speelgoed. Kinderen zitten al van jongs af aan op computers en tablets en minder vaak worden kinderen gestimuleerd om buiten te ravotten of met speelgoed zoals dat van LEGO DUPLO te spelen.

Jammer, want LEGO biedt zoveel speel- en ontwikkelmogelijkheden voor een kind! Daarnaast is het naar onze mening niet gezond om een kind constant achter een scherm neer te zetten en digitale spellen te laten spelen.

Ook real-life spelletjes zijn belangrijk, zodat er samen gespeeld kan worden met poppetjes, boten en vliegtuigen. Dat papa en mama, of broertje of zusje ook met de peuter verhaaltjes kunnen naspelen, zodat een kind interactief leert spelen en zich op de beste manier kan ontwikkelen tot een gelukkig, gezond en leergierig kind.

Op zoek naar iets om te vervoeren met de vliegtuigen? Misschien wel een paar van deze leuke Safari dieren

Rollenspel stimuleert de kinderfantasie en creativiteit

LEGO DUPLO simuleert de fantasie en creativiteit van kleine kinderen. Naast dat de kinderen plezier beleven aan de LEGO DUPLO producten en pakketten, maakt het spelen met deze producten dus ook een belangrijk deel uit van de ontwikkeling van kinderen.

Denk maar aan rollenspellen en het bedenken van verhaaltjes of scenes, het in elkaar zetten van in dit geval een vliegtuig, waarbij het ook de motoriek bevordert. LEGO DUPLO zorgt ervoor dat kinderen urenlang bezig en geamuseerd blijven. Een ontzettend welkom cadeau dus voor elke peuter of kleuter.

Spelen met echte wereld voertuigen is natuurlijk altijd een favoriet onder bijna alle kinderen, van vliegtuigen als deze, tot auto’s en ook Duplo treinen.

Op zoek naar iets constructievers? Kijk naar de leukste LEGO vliegvelden

Disney Planes

Planes van Disney is een Amerikaanse 3D computer-geanimeerde komedie uit 2013, uitgegeven door Walt Disney Pictures. Dusty Crophopper, het hoofdpersonage uit de film Planes, is een vliegtuig dat op een maïsveld werkt. In zijn vrije tijd voert hij graag acrobatische manoeuvres uit en zijn grote droom is om racer te worden.

Echter geloven zijn baas, Leadbottom, en zijn vriend Dottie niet zo in zijn droom. Maar gelukkig krijgt hij alle steun van zijn andere vriend Chug. Samen met hem traint Dusty voor een aankomende race. Ook vraagt Dusty hulp aan een veteraan vliegtuig met de naam Skipper Riley (zie pakket in onze top 5 hierboven: LEGO DUPLO Skippers Vliegschool), om hem te leren vliegen, maar helaas weigert Skipper.

Dusty is echter een doordrammer en zal zijn droom niet in duigen laten vallen door de personages om zich heen, dus hij besluit alsnog mee te doen met de kwalificatiewedstrijden. Hij verbaast het publiek met zijn prachtige manoeuvres.

Het verhaal heeft een aantal spannende wendingen, waarbij het lijkt alsof hij de race nooit zal halen. Uiteindelijk slaagt Dusty er toch in om de race te winnen, een grote overwinning!

LEGO DUPLO en Disney

LEGO DUPLO heeft er slim aan gedaan om samen te werken met Disney. Disney is natuurlijk hét begrip voor kinderen als het gaat om speelgoed, sprookjes, (teken)films en ga maar door. En Disney heeft natuurlijk ontzettend veel personages waar kinderen zich mee kunnen identificeren, of waar ze graag al hun spulletjes van willen verzamelen.

Voor de meisjes zijn er meerdere prinsessencollecties van LEGO DUPLO Disney verkrijgbaar, zoals Assepoesters’ kasteel, Rapunzels toren, of het huisje van Sneeuwwitje. Ook zijn er LEGO bouwpakketten te koop van Mickey of Minnie, de personages van Cars en andere bijzondere Disney personages.

Kinderen hebben dus ontzettend veel keuze en kunnen hun LEGO collecties blijven aanvullen met de verschillende Disney personages en bouwpakketten. Het allermooiste aan LEGO is natuurlijk dat alle stukjes altijd in elkaar passen.

Planes is een leuk Disney verhaal met een mooie boodschap: waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uitziet: geef nooit je dromen op want als je ervoor blijft gaan zal je bereiken wat je wil!

Nog niet klaar met leren bouwen? Bekijk ook het leukste constructiespeelgoed

Leave a Reply