Duplo Cars

Duplo Cars is een ontzettend leuk product dat kinderen geïnteresseerd maakt en houdt in het spelen met Duplo. En het spelen met Duplo komt veel zaken ten goede, zoals de ontwikkeling van de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, concentratie, rollenspel en creativiteit. Wanneer je een populair autootje combineert met een populair speelgoed, dan heb je wat ons betreft fantastisch speelgoed in handen waar zowel ouder als kind blij van wordt.

Ons favoriete product is LEGO DUPLO Cars 3 Piston Cup Race. Dit pakket heeft niet alleen Bliksem McQueen, maar ook Jackson Storm en Luigi erin zitten. Daarnaast zitten er in het pakket ook accessoires om de startboog te bouwen, een groene vlag om de race te starten en natuurlijk de Piston Cup voor de prijsuitreiking.

Een goede tweede is LEGO DUPLO Cars 3 Flo’s Café. Dit pakket heeft weliswaar wat minder bouwblokken, maar wel Bliksem McQueen, Cruz Ramirez en Mack, de grote oplegger waar Bliksem McQueen in kan. Dit brengt wat variatie in het spelen met Duplo.

We zetten hieronder een aantal opties van DUPLO Cars bij elkaar.

Naam product Inhoud prijs bol.com
LEGO DUPLO Cars 3 Piston Cup Race Bliksem McQueen, Jackson Storm, Luigi en startboog, cup en vlag € 23,95
LEGO DUPLO Cars 3 Flo’s Café Bliksem McQueen, Cruz Ramirez en Mack, Flo’s V8 Café en benzinepomp, olieblik en brandstofpomp € 39,95
LEGO DUPLO Cars 3 Takels Schuur Takel, zijn schuur, olieblik, moersleutel en twee kegels € 16,99
LEGO DUPLO Cars Mack’s Lange Rit Bliksem McQueen, Mack en Sheriff, snelwegborden, truckstop bord en grote cactus € 199,99
LEGO DUPLO Cars Bliksem McQueen Bliksem McQueen, cactus, geblokte vlag en enkele DUPLO stenen € 59,90

Waarom zijn nou juist deze pakketten zo leuk en waarmee kan je ze goed combineren?

  • Het eerste pakket, Piston Cup Race, is een leuk pakket omdat je kind er meteen mee in een rollenspel kan duiken. Met drie autootjes kan je meteen aan de slag en de startboog, de vlag en de cup zorgen voor een mooi begin en einde van het spel. Je kan hiermee dus meteen instappen zonder dat je andere Duplo-pakketten nodig zou hebben. Daarnaast zijn er genoeg blokken om echt te kunnen bouwen en de veelzijdigheid van het pakket is daarmee ook gegarandeerd.
    Piston Cup Race

     

    • Wil je een leuke combinatie maken van dit pakket met een andere? Dan raden wij aan om het derde pakket van de lijst te kiezen met Takel en zijn schuur om nog een extra autootje aan de collectie toe te voegen. Omdat het aantal bouwblokken in de pakketten niet zo groot is, kan je ook een DUPLO Bouwpakket overwegen. Dan pas gaat de creativiteit echt vloeien. Je kan een racebaan bouwen, tunnels en viaducten of een garage. Dat is nou juist het mooie van spelen met DUPLO: de variaties zijn oneindig en elke dag is het alsof je weer opnieuw het speelgoed kan ontdekken. Je eigen creativiteit is de enige beperking.
  • Het tweede pakket, Flo’s Café, is dan wel iets duurder, maar biedt wel een extra dimensie aan het DUPLO-spel van je zoon of dochter, doordat Bliksem McQueen ook in Mack gestopt kan worden. De fantasie van je zoon of dochter wordt hiermee nog meer aangesproken en eigen raceverhalen komen direct tot stand! Met drie voertuigen, een café en een benzinepomp kan hiermee urenlang speelplezier uit voortkomen.
    • Een leuke combinatie zou dit pakket kunnen zijn met het derde pakket van de lijst om ook Takel aan de collectie toe te voegen. Uiteraard is het Mijn Eerste Stenen Bouwpakket ook hier een goede optie, omdat er niet veel bouwblokken bij het pakket Flo’s Café zitten. Een andere optie is om het buiten DUPLO Cars te zoeken en te denken aan een andere set wagens en trucks. Het pakket Mijn Eerste Wagens en Trucks sluit naadloos aan op de avonturen die de auto’s van Cars beleven. Er zit een kraan in het pakket met diverse stenen met opdrukken van auto’s en overige stenen. Hierdoor moeten de kinderen zelf combinaties leren maken om auto’s en kraanwagens in elkaar te zetten. En zo’n kraanwagen kan meteen ingezet worden om een kapotte Bliksem McQueen op te halen voor reparatie in de schuur van Takel! Zo zie je, je eigen fantasie gaat ook al meteen aan de slag als je denkt over de mogelijkheden en combinaties van de Duplo pakketten.

Creativiteit met LEGO DUPLO

LEGO en DUPLO zijn met uitstek speelgoed voor creatief spel. De kinderen leren hiermee ruimtelijk inzicht te krijgen door voorwerpen te bouwen en in elkaar te zetten, maar worden ook uitgedaagd als het gaat om verbeelding en inlevingsvermogen. Zelfs het opbouwen en onmiddellijk neergooien van gebouwde DUPLO-torens dragen bij aan de ontwikkeling: ze leren op deze manier de relatie tussen oorzaak en gevolg te begrijpen. Al deze zaken zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen en daar willen ouders graag aan bijdragen.

Hoe je daar nou aan kan bijdragen is voor sommige ouders niet vanzelfsprekend. Mede door drukke levens is het af en toe lastig tijd te vinden eens rustig met je kind te gaan zitten en uit de losse pols wat creatiefs met LEGO of DUPLO te bedenken. Daarom helpt LEGO DUPLO je daarbij. Er zijn op de website tientallen leuke voorbeelden te vinden over hoe met het speelgoed te spelen om je zoon of dochter op een leuke manier uit te dagen en om het beste uit het speelgoed te halen. Dit vergemakkelijkt jouw taak als ouder. Ook wel eens fijn!

En de meeste ouders weten dat een kind maar een klein zetje nodig heeft om verder volledig op te gaan in het spel. Kinderen leren spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling voor een kind. En als je ze daarin een beetje kan begeleiden zal je zien dat ze sneller geneigd zijn hun eigen spel te verzinnen en er in op te gaan en hé…ineens vragen ze al een half uur niet ‘waar is papa/mama’?

Duplo werkt samen met Cars

Dat LEGO is gaan samenwerken met Cars is niet zo gek. Er zullen niet veel kinderen ouder dan 3 zijn die de auto’s van de bekende film Cars niet herkennen. En velen kennen ook de namen van de bekendste auto-karakters. Bliksem McQueen is de rode hoofdrolspeler, dan is er Cruz Ramirez; de gele coach van Bliksem McQueen, en natuurlijk Takel, Mack, Smokey, Mater en Jackson Storm om er maar een paar te noemen.

Waarom is Cars zo populair?

De populariteit van de film was al direct vanaf het begin enorm groot. Toen de film uitkwam in 2006 sprak het meteen tot de verbeelding van veel kinderen. Maar ook voor ouders is het een leuke film om naar te kijken. De film is ontzettend mooi geproduceerd en de verhaallijn zit goed in elkaar; iets wat we kunnen verwachten met een samenwerking tussen producenten Pixar en Walt Disney. De karakters van de auto’s zijn gebaseerd op echte coureurs, maar ook op acteurs die meedoen en op deze manier krijgen de producenten het voor elkaar het verhaal heel menselijk over te laten komen en aangrijpend te maken.

De film is geschikt bevonden voor kinderen boven de 6 en dat is maar goed ook, want de film Cars 3 heeft een meeslepend plot en kan met vlagen angstaanjagend spannend zijn.

Maar ook kleine kinderen, die de film wellicht nog nooit hebben gezien, zijn onder de indruk van de auto’s van Cars. Waarom? De reden zit hem waarschijnlijk in de uiterst goede mimiek van de gezichtjes op de auto’s. Anders dan andere tekenfilms waarbij auto’s in verwerkt zijn, zijn de ogen niet op de koplampen, maar op de voorruit geplaatst. Zo kan eigenlijk de hele auto worden gebruikt om het gezicht vorm te geven en dat is zeker voor kleine kinderen een ontzettende aansprekende karakteristiek.

Het feit dat de auto’s mooi ontworpen zijn speelt zeker een rol voor de populariteit, maar wat ook zeker een rol speelt is dat je er gewoon niet omheen kan. Er is zo ontzettend veel merchandise van Cars waar je tijdens een normale winkeldag tegenaan kan lopen. Dat zien de kinderen natuurlijk ook. En wat je vaak ziet, wil je graag hebben.

Eén van die merchandise voorbeelden is DUPLO Cars. En dat is echt ontzettend leuk. Op deze manier worden twee werelden samengesmolten. De leerzame Duplo blokjes zijn goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht, concentratie, verbeelding, fantasie en inlevingsvermogen. En als er dan nog eens hele leuke autootjes zijn waar je kind graag mee speelt, dan heb je des te meer kans dat hij of zij graag met Duplo speelt. Wat ons betreft goed voor ouder en kind en dus het perfecte speelgoed.

Heb je het idee dat jouw kind de fase van DUPLO al wat ontgroeit is? Overweeg dan om LEGO Cars aan te schaffen. Of je kijkt bij ander speelgoed, dat net zoveel biedt qua ontwikkeling als LEGO DUPLO. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld kindertablets met educatieve spellen of (elektronische) muziekinstrumenten. Lees ook meer over elektronisch speelgoed als je denkt dat jouw kind ook hierin geïnteresseerd is of kan zijn. Een veelzijdig aanbod van speelgoed is minstens net zo belangrijk als het soort speelgoed dat je aanbiedt.

Leave a Reply