Denver DBO-6520 hoverboard review

Wat maakt de Denver DBO-6520 Hoverboard een goede keuze?

Als je zoon of dochter het idee heeft opgevat een hoverboard te willen, dan duik je als ouder natuurlijk het internet op om te ontdekken welke hoverboards goed zijn, een goede prijs hebben én vooral welke hoverboards veilig zijn.

Met de Denver DBO-6520 maak je in ieder geval een goede keuze; het is een goed board, heeft een scherpe prijs én is veilig. In dit artikel zetten we uiteen waar specifiek dit hoverboard aan voldoet en waarom het volgens ons een goede keuze is.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een algemene review over hoverboards lees dan hier verder.

Veilige hardware – Denver maakt gebruik van goede materialen

Wat blijkt uit zowel dit artikel als uit het artikel waarin de hoverboards worden vergeleken met elkaar is dat Denver een betrouwbaar merk is.

Als je je zoon of dochter een hoverboard toevertrouwt is de betrouwbaarheid van het board wel een vereiste. Denver bouwt robuuste apparatuur en is daarmee veilig in het gebruik.

Veiligheid voorop, ook op het Denver hoverboard

Uiteraard is beschermende kleding en het gebruik van een helm, elleboog- en kniebescherming zeer aan te raden. Dat is natuurlijk het geval bij het gebruik van alle hoverboards, niet alleen de Denver DBO-6520. Een stoere helm speciaal voor hoverboards vind je bijvoorbeeld hier.

Zorg ervoor dat de bestuurder geen loshangende veters heeft die tijdens het rijden vast kunnen komen te zitten in bewegende onderdelen van het board. Hetzelfde geldt voor loszittende kleding.

Ook moet de leeftijd van je kind in acht worden genomen. Zorg ervoor dat je zoon of dochter verantwoordelijk en veilig met het board kan omgaan. Je kind moet goed balans kunnen houden, maar moet ook kunnen begrijpen hoe te handelen mocht er onverhoopt iets misgaan.

Behuizing van de Denver DBO-6520

De behuizing van de Denver DBO-6520 is stevig en robuust. Het bestaat uit een hard ABS frame. ABS is een thermoplast, een plastic dus, met een hoge afwerking. Het Denver hoverboard kan dus wel tegen een stootje.

Op het frame zijn anti-slip stukken aangebracht voor een goede grip op het bord. Dit maakt het naar voren en achteren hellen op het board makkelijker. We gaan verderop in het artikel in op het belang van je voeten op de juiste wijze op het board plaatsen.

Wielen van de Denver DBO-6520

Een ander aangenaam onderdeel van dit Denver hoverboard-model is dat de wielen relatief groot zijn. Dit heeft een groot positief effect op het rijplezier. De twee aluminium velgen hebben een diameter van 6.5” (16,5 cm) en hebben brede rubberen wielen voor extra grip.

Buiten een betere grip op de ondergrond kan je je voorstellen dat brede wielen ervoor zorgen dat je makkelijker in balans blijft. De wielen zijn echter niet zo breed dat bochten maken moeilijk wordt gemaakt.

Tao Tao moederbord

Een ontzettend belangrijk onderdeel van een hoverboard is het moederbord. Dit moederbord zorgt voor het balancerend vermogen en hier draait het bij een hoverboard per slot van rekening allemaal om.

De techniek van het moederbord is zo specifiek dat het niet makkelijk te maken is. Als je niet zo thuis bent in de wereld van hoverboards dan zegt Tao Tao je waarschijnlijk niets. Wij kunnen je vertellen dat de techniek die de fabrikant van Tao Tao moederbords gebruikt op dit moment ongeëvenaard is.

Hier is een interessante video over de fabrikant van de Tao Tao moederbords.

Als je hoverboard géén Tao Tao moederbord heeft, dan koop je echt een hoverboard van mindere kwaliteit. Het is dus buitengewoon belangrijk om dit in acht te nemen voor je overgaat op de aanschaf van een hoverboard.

Accu van de Denver DBO-6520

De accu van dit Denver model levert een vermogen van 2x 350 Watt. Het board heeft dus twee motoren die elk 350 Watt produceren. Dit vermogen zal in principe genoeg moeten zijn om ongeveer 15 km te rijden.

Batterijduur afhankelijk van gebruik

Wees ervan bewust dat deze afstand korter wordt als:

 • De bestuurder zwaarder is
 • De ondergrond oneven is
 • Er hellingen genomen worden.
 • Vaak starten, stoppen, versnellen en vaart verminderen zullen er voor zorgen dat de accu minder lang meegaat dan wanneer je een constante snelheid behoudt.
 • Het warm is
 • De accu niet goed is onderhouden

Zolang de batterij-indicator groen is, is de batterij genoeg opgeladen om ermee te rijden. Als je ziet dat de indicator rood is, stop dan met rijden en laadt de batterij op met de bijbehorende oplader.

Opladen van de Denver DBO-6520 accu

Het opladen van de accu gebeurt in minder dan drie uur en dit is vergeleken bij andere hoverboards echt een goede tijd. Zolang de accu laadt zal de batterij-indicator rood zijn. Op het moment dat de accu voldoende is opgeladen zal het lampje groen worden.

Het is van belang dat je goed let op de volgende zaken betreffende het opladen van de accu:

 • Plaats de accu op een geventileerde plek. Net als andere apparaten die je oplaadt, wordt de batterij tijdens het opladen warm. Zorg er dus voor dat het board niet is afgedekt
 • Laat de accu nooit langer op dan vier uur
 • Haal de stekker uit het stopcontact zodra het lampje groen is geworden. Het vermogen van de accu wordt aangetast bij overmatig opladen

Minpunten hardware Denver hoverboard

Het nadeel van het Denver DBO-6520 hoverboard is dat het niet geschikt is voor gebruik in natte omstandigheden. Maar aangezien hoverboards niet op de openbare weg gebruikt mogen worden, zien wij daar eigenlijk het probleem niet van.

Als je het board binnen gebruikt (bijvoorbeeld in een overdekt skatepark) dan zal je van de beperking dat het board niet tegen een nat wegdek kan geen last hebben.

Lees hier waarom je een hoverboard beter niet binnenshuis kan gebruiken.

Zorg dat jouw Denver DBO-6520 hoverboard niet nat wordt

De reden dat het board niet tegen vocht kan, is omdat de behuizing geen bescherming biedt aan de hardware aan de binnenkant van het board. Als het moederbord nat wordt, dan is de functie van je hoverboard ook meteen weg.

Het is dus wel echt van belang om de waarschuwing die mee wordt gegeven vanuit de fabriek op te volgen.

Maximaal gewicht van 80kg

Daarnaast kan dit specifieke model DBO-6520 van de Denver hoverboards een maximaal gewicht aan van 80 kg. Voor de meeste kinderen is dat geen probleem, maar het hoverboard delen met een enthousiaste vader wordt meestal wel lastig.

Kinderen die te licht zijn (onder de 20 kg) kunnen ook niet goed gebruik maken van het hoverboard. De sensoren werken gewoonweg niet goed als er niet genoeg gewicht op drukt.

Dit is wat ons betreft ook niet echt een minpunt. Een kind dat lichter is dan 20 kg is, is sowieso vaak nog te jong om een hoverboard goed onder controle te houden en moet wat ons betreft dus überhaupt niet op een hoverboard rijden.

Lees hier meer over kinderen en veiligheid van hoverboards.

Prijs / kwaliteitsverhouding van de Denver DBO-6520

De prijs-kwaliteitverhouding van het Denver board is erg goed. Dit is ook één van de redenen dat wij dit board hebben gekozen als het gaat om hobbymatig gebruik van een hoverboard.

Bol.com biedt de boards aan in verschillende kleuren en dat maakt het een ideaal cadeau! Check de site van bol.com voor de huidige prijs.

Hoe moet je het Denver DBO-6520 hoverboard gebruiken?

Hier wat tips om dit board te gebruiken. Als je nog nooit een hoverboard hebt bereden, dan kunnen de eerste paar ritjes wellicht wat lastig zijn.

Zorg dat de accu vol is

Zorg ten eerste dat de batterij goed is opgeladen. Het is een vereiste dat het hoverboard tot maximaal 50% is opgeladen tijdens transport in de doos. Zorg er dus voor dat je het board oplaadt als je het hebt uitgepakt. Maar zorg er ook voor dat de batterij goed, en niet te lang, oplaadt tussen de gebruiken in.

Zelf balancerend functie door het Tao Tao moederbord

Voordat je op een hoverboard gaat staan is het van belang dat je het principe van het board in de gaten hebt. Door de technologie van het Tao Tao moederboard heeft dit Denver hoverboard een zelfbalancerende functie.

De zelfbalancerende functie heeft als voordeel dat je makkelijk op en af kan stappen. Voordat je opstapt heb je uiteraard de gebruiksaanwijzing gelezen en zorg je ervoor dat je de juiste veiligheidsmaatregelen hebt genomen (helm, geen losse kleding etc.).

Op het Denver hoverboard gaan staan

Als je er klaar voor bent, zet je het hoverboard aan. Je plaatst het board op een vlakke ondergrond en je plaatst één voet op het pedaal. Zorg ervoor dat je je voet op de juiste manier neerzet, goed in het midden van het pedaal en niet aan de binnenkant van het board.

Als je je eerste voet op het board hebt gezet, zal het moederbord via sensoren aanvoelen dat er iemand op het board gaat staan. Meteen zal het zichzelf automatisch balanceren. Nadat het systeem dit heeft gedaan, plaats je je andere voet op het tweede vlak. Ook nu let je er op dat je je voet netjes in het midden van het pedaal zet.

Juiste voetpositie voor de Denver DBO-6520 Hoverboard

Balans houden en bewegen op het hoverboard

Als je eenmaal op het board staat is het van belang dat je geen plotselinge bewegingen maakt. Het hoverboard reageert namelijk op een verandering in je evenwicht. Hieronder kan je goed zien wat er gebeurt als je voor- en achterover helt.

Zorg ervoor dat je benen een relaxte stand hebben met de knieën heel licht gebogen. Hierdoor zal je een stuk beter balans kunnen houden.

Voor en achteruit hellen op het Denver DBO-6520 hoverboard

Leun je naar achteren, dan zal het hoverboard naar achteren bewegen. Leun je naar voren, dan ga je naar voren en bij een positie boven het midden van het board blijf je op dezelfde positie staan.

Van belang is ook dat je alleen je gewicht verplaatst en ten alle tijden niet je gewicht zodanig van links naar rechts verplaatst dat een wiel van de grond afkomt.

Zijwaarts hellen op het Denver DBO-6520 hoverboard

Bochten maken met de Denver DBO-6520

Wil je een bocht maken met je board, dan verminder je eerst je snelheid. Wil je een bocht maken naar rechts, dan geef je meer druk met je linkervoet. Je kantelt als het ware je linkervoet naar binnen.

Hierdoor voelen de sensoren in het board aan dat het gewicht verplaatst, waardoor je een bocht zal maken.

Ingebouwd alarm in het hoverboard voor meer veiligheid

Het Denver DBO-6520 hoverboard is zo ontworpen dat het een alarm geeft als het board geen balans heeft gevonden. Dat is wat ons betreft een ongelooflijk grote plus en zal de veiligheid in het gebruik bevorderen.

Het alarm klinkt in een aantal situaties:

 • Als er tijdens gebruik een systeemstoring optreedt.
 • Wanneer je opstapt en het board meer dan 10 graden naar voren of achteren beweegt.
 • De accuspanning te laag is.
 • Je tijdens het opladen op het board gaat staan.
 • Als het platform tijdens gebruik ondersteboven raakt, zal de werking worden geblokkeerd.
 • Wanneer je met een te hoge snelheid rijdt.
 • Indien de accu onvoldoende is opgeladen.
 • Wanneer de banden geblokkeerd raken, zal de scooter na twee seconden uitschakelen.
 • Bij continue zware stroomontlasting (zoals langdurig een steile helling op).

Het alarm geeft dus goed aan wanneer je op een verkeerde manier gebruikt maakt van je hoverboard.

Maar het is ook mogelijk dat het board door gebruik uit balans raakt. Je moet het board dan opnieuw kalibreren. Bij de Denver DBO-6520 is dat een makkelijke opgave.

Kalibreren van het Denver DBO-6520 hoverboard

Je merkt dat je je hoverboard opnieuw moet kalibreren als deze teveel naar links of naar rechts trekt. Hieronder de stappen hoe je je Denver DBO-6520 hoverboard kalibreert:

 • Schakel het hoverboard uit en zet deze waterpas.
 • Houd de aan-/uittoets ca. 10 seconden ingedrukt totdat het lampje knippert en de scooter continu pieptonen laat horen.
 • Schakel de scooter weer uit.
 • Schakel het normaal in, en het is nu gekalibreerd.

Je ziet, het is een fluitje van een cent. Op deze manier kan je weer snel en veilig rijden met je hoverboard. Lees hier verder over het kalibreren van hoverboards.

Onderhoud van het Denver hoverboard

Het onderhouden van het hoverboard is vrij eenvoudig. Van belang is dat je de batterij op de juiste manier oplaadt, zoals hierboven ook al beschreven. En zorg ervoor dat wanneer het opladen klaar is, je zowel de adapter uit het stopcontact haalt en het board loskoppelt van de voeding.

Houd het hoverboard goed schoon en droog

Naast het goed houden van je accu is ook het schoon en droog houden van belang. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, is het Denver DBO-6520 hoverboard model niet geschikt om in water te rijden.

Maar ook al laadt je de accu goed op en rijd je niet door water, je hoverboard kan wel vies worden. Het volstaat om met een zachte doek je hoverboard te reinigen.

Hier vind je de user manual van het Denver DBO-6520 hoverboard in het Nederlands, waarin je meer kunt lezen over het gebruik en onderhoud van dit board.

De Denver DBO-6520 hoverboard, echt een goede keuze

Wat ons betreft hebben wij de voordelen en het zeer geringe aantal nadelen in dit artikel aan je laten zien.

Het Denver DBO-6520 model is een uitstekende keuze voor mensen die voor het plezier een hoverboard willen rijden en daarvoor niet al te diep in de buidel willen tasten. Het is een hoverboard gemaakt van deugdelijk en stevig materiaal en is daarom wat ons betreft een uitstekende keuze.

Leave a Reply