Acer Iconia One 8 kindertablet beoordeling

De Acer Iconia One 8 als kindertablet, een beoordeling

De 8-inch HD Iconia One 8-tablet van Acer kost hier nog geen 100,- euro en is erg kindvriendelijk.

Acer Iconia One 8 Tablets worden voor kinderen en gezinnen steeds populairder, vooral omdat hij een laag prijskaartje heeft. Amazon’s Fire Kids Edition en het LeapFrog Epic begonnen de trend en Acer heeft nu deelgenomen met de Iconia One 8, die op een aantal manieren verschilt van de andere modellen.

Één daarvan is dat het geen super rigide behuizing heeft. Het heeft nog steeds de voordelen van kindvriendelijke software en functies, plus een voordelige prijs van slechts 100,- euro. De stevigheid van de tablet zelf vangen de meeste ouders echter toch op met een goede siliconen tablethoes.

Acer iconia one 8 tablet voor kinderen

Het scherm van de Acer Iconia One 8

Het heeft een scherm van 8-inch met een 720p-resolutie, HD IPS-scherm met 10-punts multi-touch. Hierdoor is het groter en helderder dan zijn concurrenten. Android 5.1 is geïnstalleerd, samen met Acer’s Kids Center, een aangepaste gebruikersinterface ontworpen voor de kleintjes, compleet met een selectie van kindvriendelijke content.

Acer heeft een reeks ouderlijk toezicht, een dagelijkse tijdslimiet toegevoegd en de aangeboden apps omvatten spellen, boeken en vooraf gescreende websites.

Ok, hij is super strak en misschien niet voor elk kind. De meeste oudere kinderen zullen deze echter meer waarderen dan een van deze roze kindertablets waar we eerder over hebben geschreven.

De processor

Een MediaTek quad-coreprocessor en 1 GB RAM zitten binnen in de Iconia One 8, en er zijn ook een paar camera’s aan boord:

  • een 5-megapixelcamera aan de achterkant
  • en een 2-megapixelcamera aan de voorkant.

De batterij is goed voor ongeveer 9 uur gebruik en er is 16 GB intern geheugen, plus een MicroSD-kaartsleuf met ondersteuning voor kaarten tot 128 GB. Er is ook een keuze uit witte of blauwe achteromslagen. Voor de prijs heeft Acer hier niet geknoeid met de spec-lijst.

Acer Iconia One 8: super goedkope Android-tablet voor kinderen en newbies

  • 8-inch HD-scherm en quad-core CPU
  • Functies voor de kindvriendelijke veiligheidssoftware

De Iconia One 8 is bedoeld voor gezinnen, wat betekent dat het leuk en eenvoudig is voor kinderen en beginners. Het voelt ook alsof het wordt aangeprezen als een die betaalbaar genoeg is om aan de destructieve handjes van je kinderen te geven.

Andere software-extra’s zijn onder andere EZ WakeUp, die een app naar keuze activeert en opent met één aanraking en dubbel tikken. EX Snap biedt schermafbeeldingen met een knijpbeweging met drie vingers. System Doctor beheert het geheugen, de opslag en apps van het apparaat om de functionaliteit te optimaliseren.

Lees meer: sluit je kindertablet aan op een Bluetooth luidspreker

Beoordeling

Het apparaat zit niet boordevol functies, maar heeft genoeg kindvriendelijke instellingen om aan je kinderen te kunnen geven. Doe er een stevige hoes omheen en hij heeft het perfecte prijskaartje om hem zonder zorgen aan je kids te geven om zich uit te leven.

Bekijk de laatste aanbiedingen hier bij Wehkamp.

Lees ook: Youtube veilig instellen met Youtube kids

Leave a Reply