Beste speelgoed tractor ~ uren zoet met deze leuke trekkers

Is jouw zoon of dochter gefascineerd door de tractor van opa? Klimt hij graag bij opa op schoot om een rondje te rijden? Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om op een tractor mee te rijden. Je zit hoog en in de open lucht, hartstikke spannend!

Speeltractors speciaal voor kinderen

Maar wat als kinderen nu op hun eigen tractor kunnen rond te rijden in de tuin? Tegenwoordig bestaan er tractors die gemaakt zijn voor kinderen. Een kindertractor kan voor een kind de eerste aanraking zijn met een rijtuig die geschikt is voor zijn of haar formaat.

Het is iets dat meteen de interesse zal wekken van kinderen en iets waar ze wellicht meteen op willen klimmen. Een kind kan urenlang met de tractor rondrijden waardoor papa en mama ook af een toe een momentje van rust kunnen vinden.

Niet van echt te onderscheiden

Deze kindertractors worden natuurlijk ontworpen zonder elektrische motor, maar komen qua design erg met de werkelijkheid overeen. Je kan deze kindertractors namelijk zelfs kopen met aanhangwagen en/of shovel, waardoor de kids kunnen meehelpen met tuinieren. Dat maakt spelen met zo’n kindertractor extra leuk!

Kindertractors zijn geliefd speelgoed en hebben naast het plezierige aspect ook nog een belangrijke rol in de ontwikkeling. Het rondtrappen van de pedalen en tegelijkertijd sturen zijn handelingen die in het begin nogal als lastig kunnen worden ervaren door kinderen. Echter zullen kinderen deze bewegingen snel leren. Wanneer ze de smaak te pakken hebben, zijn ze er niet meer vanaf te slaan!

Zoveel verschillende soorten en maten speeltractors

Kindertractors zijn verkrijgbaar in diverse soorten. Je kunt kiezen voor een traptractor waarbij het kind zelf moet trappen om de tractor in beweging te zetten. Ook zijn er looptractoren voor de kleinere kinderen waarbij ze al zittend op de tractor met de beentjes tot de grond komen en met slepende bewegingen zich kunnen voortbewegen.

Ingedeeld op leeftijd

Over het algemeen zijn traptractors in te delen in drie categorieën. De kleinste zijn ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 5 jaar, de middelmaat voor kinderen tussen de 3 en 7 of 8 jaar en de grote designs zijn voor kids van 3 tot 10 jaar (bijvoorbeeld de Rolly Toys X-Trac).

De leeftijd van een kind is dus zeker een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer je zo’n speelgoed tractor voor je kind wilt aanschaffen. Kies er eentje die past bij de capaciteiten van het kind en die het kind uitdaagt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en bewegen.

Wat is de leukste speeltractor?

Ben jij op zoek naar zo’n leuke kindertractor? Misschien voor jouw eigen zoontje of dochter, of als cadeautje voor een ander kind?

Het is niet altijd een makkelijke taak om een leuk en origineel verjaardagscadeautje te vinden voor een kind. Een speelgoed tractor is een voorbeeld van een mooi cadeau waar een kind gegarandeerd veel plezier aan beleeft en is geschikt voor zowel kleine als wat grotere kinderen.

Waar je aan moet denken bij de aankoop van een kindertractor

Handig is om bij de aankoop alle in- en outs te kennen van dit soort speelgoed en diverse producten met elkaar te vergelijken qua prijs, design, kleuren, veiligheid enzovoort.

Het is wellicht ook handig om te weten welke kindertractors door tevreden klanten worden beschouwd als goede producten waar kinderen leuk mee kunnen spelen op een uiterst veilige manier.

Echter weten we ook hoe tijdrovend het kan zijn om de tientallen opties te bekijken en met elkaar te vergelijken. Daarnaast kun je wel eens verdwaald raken in de vele opties, en door de bomen het bos niet meer zien.

Onze favorieten speeltractors

Wij hebben de tijd genomen om de kindertractors die op de huidige markt te vinden zijn naast elkaar te zetten. We helpen we je graag een handje op weg door de beste opties voor je uit te lichten.

Ook zullen we onze twee favoriete speelgoed tractors voor kinderen verder toelichten met alle belangrijke informatie en details. Zie verderop in dit artikel de tabel met onze top 5 speelgoed tractors voor kinderen.

De tractor die onze nummer één verdient is de Rolly Toys rollyKid – Traptractor met Aanhanger. Wij hebben deze benoemd als favoriet vooral vanwege de prijs en speelmogelijkheden die je als kind ervoor terugkrijgt.

Deze tractor heeft trappers, waardoor een kind door middel van fietsbewegingen zichzelf kan voortbewegen. Een kind wordt zo op een spelende manier gestimuleerd om te bewegen.

De tractor lijkt op een echte tractor door de groene kleur met zwarte details, en door de aanhanger die je bij aankoop erbij krijgt. We weten zeker dat deze tractor in de smaak valt bij kinderen die affiniteit hebben met dit soort voertuigen!

Een andere tractor die wij mooi vinden voor kinderen is de Falk ‘Case’ rode traptractor incl. aanhanger en shovel. Dit is onze nummer twee favoriet en is van een iets ander budget dan onze nummer één. Echter geloven wij dat deze tractor het geld dubbel en dwars waard is.

De tractor is rood van kleur en heeft een aanhanger en shovel. Met deze tractor kan elk kind meehelpen met klusjes in de tuin door de aanhanger vol te laden en zand te scheppen met de shovel. Dat is natuurlijk hartstikke handig voor papa en mama! Ook deze tractor heeft trappers, wat een kind lekker laat bewegen terwijl het buiten in de tuin aan het spelen is.

Onze top 5 speelgoed tractors voor kinderen

Naam productSpecificatiesLeeftijdAfbeelding
Rolly Toys rollyKid – Traptractor met AanhangerDeze groene traptractor heeft een aanhanger en grote banden. Het is uiterst geschikt als speelgoed wanneer een kind klaar is voor de overstap van loopauto naar trapauto. De kettingkast is afgeschermd waardoor de tractor veilig is in gebruik. Het product stimuleert beweging bij kinderen door middel van de trappers.2 – 5 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Falk ‘Case’ rode traptractor incl. aanhanger en shovelDeze rode tractor heeft een shovel aan de voorkant en een aanhanger aan de achterkant. Het product is van robuuste kwaliteit. De tractor bevat kunststof wielen van slijtvast materiaal en het zwarte stuur heeft een toeter. 2 – 4 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Rolly Toys Rollykid John Deere – Traptractor met Aanhanger en FrontladerDe tractor is groen en geel van kleur en is voorzien van een frontlader en aanhanger. De tractor heeft massieve banden. Ook kan de motorkap open en kun je het zitvlak verstellen. De aanhanger kan eventueel ontkoppeld worden.3 – 4 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
Falk Claas Axos 340 looptractorDeze looptractor van Falk Claas is ideaal voor de wat kleinere kinderen om te leren lopen. De tractor is groen van kleur en heeft een toeter op het stuur. De tractor kan 30 kg dragen.1,5 – 4 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)
New Holland Tractor Set 3/7Deze New Holland tractor heeft een flitsende blauwe kleur. Met de grote zwarte banden kan het flink wat gewicht dragen, namelijk wel 50 kg. De tractor komt inclusief aanhanger en heeft trappers. 3 – 6 jaar
(bekijk meer afbeeldingen)

Onze nummer 1 speeltractor – Rolly Toys rollyKid

Wat maakt de Rolly Toys rollyKid – Traptractor met Aanhanger nu juist onze favoriet? Naast de vriendelijke prijs voor een dergelijk product is dit een tractor die ideaal is voor kinderen die de overstap gaan maken van loopauto naar trapauto.

Waar ze gewend zullen zijn om zich voort te bewegen met slepende bewegingen, worden kinderen bij deze tractor uitgedaagd om met de trappers aan de slag te gaan. Dat zal in het begin even een ingewikkelde klus lijken voor kinderen, maar oefening baart kunst.

Wanneer kinderen hebben ontdekt hoe ze de trappers kunnen gebruiken, zullen ze de hele dag op de tractor willen rondrijden. De tractor is geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

De tractor heeft massieve banden en komt inclusief een aanhanger waar kinderen hun spulletjes op kwijt kunnen en vervoeren. Ook kunnen kinderen zichzelf nuttig voelen wanneer ze papa en mama mee kunnen helpen met het verplaatsen van objecten of met klussen in de tuin.

Kinderen houden ervan om lekker actief bezig te zijn, zeker buiten! Lees hier over nog meer leuk buitenspeelgoed.

De aanhangwagen die bij de tractor zit kan ook eventueel losgekoppeld worden. De motorkap van de tractor kan open en de kettingkast zit verborgen. Dit maakt spelen met deze tractor van Rolly Toys dus 100% veilig voor kinderen.

Daarnaast is de tractor robuust ontworpen en kan het wel tegen een stootje. Ook is de montage eenvoudig, waardoor een kind na aankoop er meteen mee kan spelen. Deze traptractor wordt ontworpen in Duitsland en is speelgoed dat volgens de diverse klantenreviews erg in de smaak is gevallen bij de kinderen die deze hebben gekregen.

Ook voor ons is dit een perfecte keuze speelgoed, omdat het naast plezier en beweging ook bijdraagt aan de ontwikkeling van ieder kind. De tractor is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Tover een glimlach op het gezicht van je kind met deze stoere tractor van Rolly Toys!

Meer over het merk Rolly Toys

Rolly Toys is een merk dat voornamelijk bekend staat om de landbouwvoertuigen die ze ontwerpen voor kinderen. De producten van dit merk zorgen ervoor dat kinderen al van kleins af aan kennis kunnen maken met het leven op het platteland en de accessoires van een boer of boerin.

De kleinere kinderen kunnen eerst gebruik maken van de looptrekker. Deze heeft rubberen wielen, waardoor het speelgoed zowel buiten als binnen kan worden gebruikt. Als het kindje wat ouder wordt, kan deze overstappen naar de traptrekkers.

De producten van Rolly Toys zorgen ervoor dat kinderen altijd in beweging blijven. Rolly Toys heeft zelfs een serie gemaakt die gebaseerd is op echte tractors, bijvoorbeeld John Deere of New Holland (zie ook in bovenstaande tabel onze nummer drie en vijf).

Naast tractors ontwerpt dit merk ook graafmachines waar kinderen mee kunnen spelen in de zandbak. Rolly Toys maakt kinderspeelgoed dat qua design haast niet te onderscheiden is van de werkelijkheid! Op een spelende manier leren kinderen alles over het werkleven. Van rode, gele, groene en blauwe tractors tot mooie grote hijskranen.

Daarnaast kun je eventueel aanhangers los kopen, trailers, maar ook andere accessoires om het land te bewerken. Verder ontwerpen ze bij Rolly Toys ook fietsjes en steps. Kortom: Rolly Toys zorgt dat kinderen altijd in beweging blijven, en dat op een uiterst plezierige en veilige manier!

Onze tweede favoriet – Falk ‘Case’ Rode Traptractor

De Falk ‘Case’ rode traptractor incl. aanhanger en shovel is onze tweede favoriete traptractor en is een stukje duurder dan onze nummer één. Maar daar valt ook wel wat voor te zeggen. De tractor heeft een mooie rode kleur met zwart stuur, grote zwarte banden en een zwarte stoel. Ook de shovel is zwart en de tractor komt met een rode aanhanger.

Het speelgoed is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar en is belastbaar tot wel 50 kg. Dit betekent dat het een stevige tractor is waar kinderen veilig mee kunnen spelen. Papa en mama kunnen er met dit product op vertrouwen dat hun zoon of dochter safe in de tuin kan rondrijden.

De wielen zijn van kunststof en slijtvast en het stuur bevat een toeter. De shovel kan in verschillende standen worden gezet. Ook kan bij deze tractor de aanhanger worden ontkoppeld.

De tractor is inclusief shovel en aanhanger zo’n 160 cm lang en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Dat betekent dat in de zomer er lekker in de tuin rondgereden kan worden en wanneer het regent er ook in het huis gespeeld kan worden met de tractor (als de ruimte binnenshuis dat toelaat).

Klanten die deze tractor voor hun kinderen hebben aangeschaft, hebben er alleen maar goede woorden over. In de reviews wordt duidelijk dat dit speelgoed van goede kwaliteit is, eindeloos veel speelplezier biedt voor kids en een leuk ontwerp heeft.

Omdat deze tractor qua ontwerp overeenkomt met de werkelijkheid, leert een kind al vroeg gebruik te maken van de shovel door bijvoorbeeld zand te scheppen en door spullen te vervoeren in de aanhanger. Spelen met deze tractor brengt dus zoveel meer dan alleen plezier!

Klassiek kinderspeelgoed van Falk

Het merk Falk vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is opgericht in het jaar 1947. Het merk wordt beschouwd als een van de leukste speelgoedmerken voor kinderen. Falk is eigenlijk de grote concurrent van de Duitse Rolly Toys, het merk van onze favoriete traptractor. 

Falk staat bekend om de wagentjes die ze ontwerpen, allen op een zo veilig mogelijke manier. Over de jaren zijn de producten van Falk steeds populairder geworden en domineert het merk de speelgoedmarkt van tegenwoordig.

Falk maakt van kleine jongetjes een autocoureur en van lieflijke meisjes echte prinsessen door ze in een koets te laten rondrijden. Falk zorgt ervoor dat een kind heerlijk aan het spelen is en tegelijkertijd onbewust ontzettend veel leert.

De ontwikkeling van de motoriek en het denkvermogen zijn belangrijk voor ieder kind en met zijn speelgoed probeert Falk dit soort vaardigheden te ontwikkelen en te stimuleren. Falk is er dus op gericht om kinderen op een spelende manier op te voeden, waar mama en papa niet constant bij hoeven zijn.

Kinderen zullen zich nooit meer vervelen met het leuke speelgoed van Falk. De kleinste traptractor van dit merk is bedoeld voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar en een wat groter model is beschikbaar voor kinderen van 3 tot 7. Losse aanhangers zijn overigens ook te koop om de tractors extra leuk te maken of uit te breiden.

Al het speelgoed van Falk is van eersteklas kwaliteit waar jaren lang speelplezier aan beleefd kan worden. De producten komen standaard met één jaar fabrieksgarantie. Falk is een merk waar je van op aan komt als het gaat om educatief en leuk speelgoed voor je kind!

Kindertractors van New Holland

Behalve Rolly Toys en Falk heeft ook New Holland (zie bijvoorbeeld nummer vijf uit bovenstaande tabel) kindertractors. New Holland is een merk dat naast tractors voor volwassenen, ook denkt aan de kleintjes onder ons die gefascineerd zijn door de mooie, reusachtige tractors.

Zeker kinderen die opgroeien op het platteland willen graag leren over de landbouw en alles wat daarbij hoort, zodat ze later met veel passie het mooie beroep van papa en mama over kunnen nemen. Om deze droom na te jagen, kan een kind al vroeg beginnen met het leren omgaan met een kleinere en simpele versie van een tractor.

Een kind kan met het speelgoed van New Holland de klusjes van een boer of boerin nabootsen door bijvoorbeeld te helpen het land te bewerken of spullen te vervoeren in de aanhanger. New Holland heeft verschillende landbouwmachines ontworpen zodat er ruime keuze is voor kinderen.

Denk bijvoorbeeld aan een traptractor met shovel, of eentje met aanhanger (zie onze nummer vijf uit bovenstaande tabel). Weer een andere heeft een shovel- én aanhanger. Welke vind jouw zoontje of dochter de mooiste?

Ook kun je natuurlijk kiezen op kleur, mocht jouw kind een echte favoriete kleur hebben. Welke tractor je ook aanschaft van New Holland, kwaliteit is gegarandeerd. Daarnaast zijn alle producten robuust gebouwd en kunnen ze tegen een stootje.

Een tractor of ander speelgoed van New Holland is een mooie investering voor de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Speelgoed dat voor urenlang plezier zorgt en ook nog eens jarenlang meegaat.

Kortom: een kindertractor is een veelbelovend stuk speelgoed dat elk kind gegarandeerd blij zal maken. Laat een kind al van kleins af aan wennen aan bewegen, daar zal hij later veel baat bij hebben!

Kinderen vinden het fantastisch om met voertuigen rond te rijden, al van jongs af aan. Lees hier meer over de leuke bussen van DUPLO voor jouw kleintje!

Leave a Reply