Wil je gaan stunten? Dit zijn de 5 beste ramps voor stunt steps

Tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om kinderen naar buiten te krijgen om te spelen door al de huidige digitale mogelijkheden en ontwikkeling.

Gelukkig zijn stuntsteps zeer populair en een favoriet bij veel kinderen. Maar hoe zorg je ervoor dat hun ervaring met een stuntstep niet al snel saai en eentonig wordt?

Hoe kun je vermijden dat ze weer snel binnen gaan zitten op hun telefoon of tablet?

Dat is waar de ramp om de hoek komt kijken!

Voor iedere kind in het bezit van een stunstep, is het aanschaffen van een ramp belangrijk. Ben je van plan een stuntstep te kopen voor je kind?

Dan zou het wel handig zijn om meteen ook een ramp aan te schaffen. Gelijk ook leuk om je RC auto’s sprongen te laten maken voor nog meer speelplezier voor je geld.

Maar hoe weet je welke ramp het beste is? Met al de keuzes die er zijn kan het overweldigend worden om de beste ramp voor je kind te zoeken en een beslissing nemen. Daarom heb ik een onderzoek gedaan.

Ik ben een beetje verdeeld nog over de ramps. Ik heb er 5 gerievewed die goed staan aangegeven, en ik denk dat je je keuze op twee dingen kunt baseren:

 1. ga ik voor budget, een goedkope optie om te kijken of ze het leuk vinden en het blijven doen?
 2. ga ik voor een betere omdat mijn kinderen al wat ouder zijn en het zeker interessant moet blijven voor ze?

Mijn topkeuzes voor ramps voor stuntsteps (en andere skate-stijlen)

Als je echt voor budget gaat, kies dan de iets uitgebreidere met de double ramp, de Rampage mini double ramp (hier verkrijgbaar voor onder de €40,-).

Het wordt een stuk minder snel saai dan een enkele ramp die je met een budget koopt omdat je wat meer bewegingsvrijheid hebt.

Heb je een iets groter budget en wat oudere kinderen? Dan zou ik de Rampage Launch ramp kiezen (hier verkrijgbaar voor onder de €60,-). Hier kun je gewoon wat grotere tricks op doen waardoor ook de iets verder gevorderden het interessant kunnen houden.

Als ze bijvoorbeeld eens naar een skatepark zijn geweest en de smaak te pakken hebben, dan is dit the way to go!

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Gebaseerd op deze aandachtspunten vonden we na ons onderzoek en van onze Top 5, dat de Mini Airbox van Rampage de beste optie is voor kinderen, maar alleen als je iets meer uit wilt geven dan voor de mini double ramp.

Het voldoet aan alle 4 aandachtspunten en inmiddels heb je ook 2 ramps in 1. Omdat het uit 3 delen bestaat die gemonteerd moet worden maar ze kunnen ook enkel gebruikt worden.

Dus je hebt de mogelijkheid om hetzelfde product als een “single” en een “double” ramp te gebruiken. In de volgende tabel vind je een kleine samenvatting van de 5 beste ramps, inclusief de Rampage Mini Airbox.

Hier zijn nog alle ramps uit mijn onderzoek met een korte beschrijving, lees ook verder voor een volledige uitleg en de voor- en nadelen van elk.

Ramp merk/naam

Beschrijving

Link

Rampage Mini Single Ramp

Deze ramp is heel compact waardoor het ideaal is voor kinderen die pas beginnen. Hij is ook relatief laag geprijsd wat het een goede instap maakt. Gemaakt van high-impact polyethylene die voor de duurzaamheid zorgt. Met antislip materiaal eronder blijft de ramp stevig op zijn plek tijdens gebruik. De afmetingen zijn 40x56x15 en het is geschikt voor kinderen tussen 7 en 16 jaar. Maximale draagvermogen 90kg.

Rampage Mini Double Ramp

Net een stukje groter dan de single ramps is deze double ramp ideaal voor de kleine durvers die meer trucjes willen oefenen en niet genoeg zullen hebben met een single ramp. Deze ramp bevat antislip rubbers die ervoor zorgen dat het niet verschuift tijdens het gebruik. Met afmeting van 40x82x15cm is het geschikt voor kinderen tussen 7 en 16 jaar. Maximale draagvermogen is 90kg.

Rampage Mini Airbox

Vergelijken met de eerdergenoemde miniramps, moet deze mini airbox ramp in elkaar worden gezet. Deze ramp bestaat uit 3 onderdelen, namelijk twee ramps en een tussen brug. Alles wordt gekoppeld door de tussenbrug. Deze ramp bevat ook antislip materiaal die het veilig maakt tijdens gebruik. Met afmetingen van 40x112x15cm is het geschikt voor kinderen tussen 6 en 16 jaar. Maximale draagvermogen is 90 kg.

Bol.com

Rampage Launch Ramp

Deze ramp is ideaal voor kinderen met de voorkeur voor een single ramp, maar zijn de mini single ramp uitgegroeid. Behalve voor wat betreft de afmetingen, heeft deze “Launch Ramp” dezelfde kenmerken als de “Mini Single Ramp”. De afmetingen van de Launch Ramp zijn 70x100x30cm en het is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Black Dragon Funbox Ramp Set 4+2

De funbox Rampset 4+2 van Black Dragon is ideaal voor wie de extreme ramp trucjes wil oefenen, de zogenaamde airs. De “kicker” radius ven deze ramp helpen je om grote airs te kunnen pakken. Deze ramp is een hi-impact ramps die een antislip oppervlakte heeft.

Waarom een ramp voor je stuntstep?

Een ramp maak het ideaal voor kinderen om hun eigen skatebaan te hebben. Het maakt niet uit of het in de voortuin of achtertuin geplaatst wordt.

Omdat de meeste rampen niet zwaar zijn is het makkelijk voor een kind om deze op te bouwen, indien nodig, zonder de hulp van de ouders.

Hierdoor wordt het makkelijker voor een kind om in zijn of haar gewenste omgeving trucjes te leren en oefenen.

Dit is een basic truc die je met de ramp kunt doen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een stuntstep ramp?

Tijdens onze onderzoek naar de best ramps voor stuntstep zijn enkele aandachtspunten opgevallen. Aandachtspunten die belangrijk zijn in het kiezen van welke ramp het beste is voor je kind.

Deze punten zijn:

  • Antislip
  • Leeftijd indicatie
  • Maximale draagvermogen
  • Afmetingen
 • Antislip

Voor een object waarop een kind allemaal trucjes en bewegingen gaat uitoefenen is veiligheid noodzakelijk.

In het geval van een ramp is het belangrijk om te kijken welke maatregelen zijn genomen tijdens de productie van het product om te vermijden dat het product van zelf gaat bewegen tijdens het gebruik.

Dit wordt ook antislip genoemd.

Antislip wordt beschreven als een materiaal of toevoeging materiaal die wordt gebruikt om gripvolle omgevingen te creëren of te verhelpen.

Dus bij het aanschaffen van een ramp is het belangrijk om te kijken of het antislip heeft of niet. Hierdoor kun je onnodige ongelukjes vermijden en een veiliger speelomgeving garanderen.

Daarnaast is het verstandig om je kinderen altijd een stuntstep helm te laten dragen.

Lees ook onze post over het kiezen van de beste stunstep voor je kind.

Leeftijdsindicatie

Zoals het woord al weggeeft, de leeftijdsindicatie op een speelgoed geeft aan voor welke leeftijden of leeftijdsgroep een speelgoed geschikt is.

Echter moet je wel in het hoofd houden dat de leeftijdsindicatie niets zegt over de moeilijkheidsgraad vaan een speelgoed, alleen voor welke leeftijd het geschikt is.

Leeftijdsindicatie op speelgoederen is niet alleen gelijkgeschakeld op de fysieke en mentale ontwikkelingen van de aangegeven leeftijd of leeftijdsgroep, maar ook op 

hun speelbehoeftes, interesses en veiligheid. Daarom is het belangrijk om te leeftijdsindicatie serieus te nemen en vooral kinderen onder de aangegeven leeftijden niet met het speelgoed te laten spelen.

Maximale draagvermogen

Het draagvermogen geeft aan wat de maximale belasting die een speelgoed kan dragen tijdens het gebruik is.

Rekening houden met de maximale draagvermogen van een speelgoed is in elk geval ook belangrijk voor de veiligheid van de gebruiker.

Als het lichaamsgewicht van de gebruiker de maximale draagvermogen van het speelgoed overschrijdt, dan is dit een sein dat die persoon het speelgoed helaas niet kan gebruiken.

Indien deze persoon kiest om toch het speelgoed te gebruiken, kunnen er ongelukjes gebeuren omdat het lichaamsgewicht de maximale draagvermogen overschrijdt.

De maximale draagvermogen voor een ramp is altijd het gewicht van het kind plus de stunstep.

Afmetingen

Door naar de afmetingen van een speelgoed te kijken krijg je een idee hoe groot het is als het volledig gemonteerd is.

Door de afmetingen te kijken krijg je ook een idee of het veilig is voor je kind of niet, afhankelijk van zijn of haar eigen lengte en omvang.

Dat een speelgoed groter is dan je kind voor wat betreft lengte en omvang wil niet altijd zeggen dat het niet veilig of geschikt is. Hetzelfde telt ook voor kleinere speelgoederen.

Het belangrijkste punt in dit geval blijft dat het speel goed bestuurbaar moet zijn voor het kind en de indicatie van de afmetingen geven je al een gevoel of dit zo is of niet afhankelijke van hoe groot het kind is.

Wat doe je met een stuntstep ramp

(foto van mp3.xyz)

Rampage Mini Single Ramp

De Mini Single Ramp van Rampage is ideaal voor kinderen die pas gaan beginnen met het gebruiken van een ramp.

Omdat het compact en klein is, biedt het de nodige gemak om trucjes te kunnen oefenen. Met een afmeting van 40x56x15 cm neemt het weinig ruimte in bezet en is ook makkelijk te bewaren na het spelen.

Deze ramp is lichtgewicht, maar toch zeer sterk en duurzaam omdat het gemaakt is van een high-impact materiaal, polyethylene.

Aan de onderzijde van de ramp is er antislip, dit zorgt ervoor dat de ramp stevig op zijn plek blijft op het moment dat het gebruikt wordt.

Doordat het zeer lichtgewicht is en ook compact, is het makkelijk om overal te nemen. Dit maak het mogelijke voor kinderen om hun ramp op school, bij het park en ook overal thuis te gebruiken.

Maar het moet wel een veilige omgeving zijn. Deze ramp is ook stapelbaar. De maximale draagvermogen is 90 kg.

Het aanbevolen leeftijd is voor kinderen tussen de 7 en 16 jaar.

Naast stuntstep kan deze ramp ook gebruikt worden met skateboard en skates.

(bekijk de foto’s hier)

Rampage Mini Double Ramp

Inplaats van een single ramp, hebben we hier een dubbele ramp. Ideaal voor de meer waaghals beginners die meer trucjes willen oefenen.

De “Mini Double Ramp” kan het best uitgelegd worden als twee “mini single ramp” aan elkaar die samen een dubbelzijdige ramp vormen. Deze ramp is aan de onderkant voorzien van antislip rubbers die ervoor zorgen dat de ramp niet schuift tijdens het spelen.

De afmetingen van deze ramp zijn 40x82x13 cm en heeft een maximaal draagvermogen van 90kg.

Naast geschikt te zijn voor stuntsteps, kan het ook gebruikt worden voor skateboards, inline skates en RC-voertuigen.

(bekijk de foto’s hier)

Rampage Mini Airbox

De “Mini Airbox” is ook een dubbele ramp, maar vergelijken met de “Mini Double” moet deze “Mini Airbox” in elkaar worden gezet.

Het pakket komt met twee enkele rampen die aan elkaar gekoppeld moeten worden door middel van een tussenbrug.

Eenmaal gemonteerd zijn de afmetingen van deze ramp 40x112x15cm, met een maximaal draagvermogen van 90kg.

Deze ramp is ook gemaakt van polyethylene. Hierdoor is het product zelf heel licht in gewicht maar toch stevig en duurzaam.

Is ook makkelijk om mee te nemen en te monteren overal waar de kinderen zin in hebben om te spelen.

Verder bevat de ramp ook antislip aan de onderzijde, die ervoor zorgt dat de ramp op zijn plaats blijft staan tijdens gebruik.

Wat zeker een plus punt van deze ramp is, is dat de onderdelen ook los van elkaar gebruikt kunnen worden.

De “Mini Airbox” ramp ik geschikt voor stuntsteps, skateboards en skates.

(bekijk de foto’s hier)

Rampage Launch Ramp

De Launch Ramp is simpelweg een grotere versie van de “Mini Single”. Waardoor het ideaal is voor grotere kinderen of kinderen met ervaring op de “Mini Single”.

De afmetingen van deze “Launch Ramp” zijn 70x100x30cm en het hoeft niet gemonteerd te worden. De ramp is voorzien van grip strips die ervoor zorgen dat het een multifunctioneel gebruik heeft. Maximale draagvermogen is 90kg.

Het is aanbevolen voor kinderen vanaf 7 jaar.

Deze ramp is ideaal voor skaters, bikers en skeelers om te gebruiken met BMX-fietsen, skateboards en skates.

(bekijk de foto’s hier)

Black Dragon Funbox Ramp Set 4+2

Deze rampset van Black Dragon is ideaal voor degenen wie wensen om meer extreme trucjes te oefenen. Door zijn multifunctioneel gebruik, kun je er meesterlijke airs op maken.

De “kicker” radius van deze ramp helpt om grote airs te kunnen maken. Deze ramp heeft een antislip oppervlakte en is hi-impact, die meer grip en stevigheid bieden.

Deze ramp is ook ideaal voor skateboards, skates, scooters, radiografische bestuurbare auto’s en bikes.

Is dit niet genoeg om je keuze te maken? Hier volgt een stuk over hoe beide producenten zichzelf als merk beschrijven.

Misschien is dit het extraatje dat je nodig hebt om een beslissing te kunnen nemen.

(bekijk de foto’s hier)

Over het merk Rampage

Lefgozers – en girls opgelet: Rampage heeft cool spul! Speciaal voor skateboarders, bikers en skeeleraars die van spanning en sensatie houden.

Een absolute musthave is bijvoorbeeld de Launch Ramp die je gebruikt bij het oefenen van je nieuwste tricks, waar en wanneer je maar wilt.

De ramp is sterk en duurzaam en beschikt over goede antisliprubbers, waardoor je met veel zelfvertrouwen je kunsten showt. De ramp weegt bijna niets.

Hierdoor bouw je zonder veel moeite je eigen miniskatepark op de coolste plekken. Rampage heeft voor zowel beginners als gevorderden mooi oefen- en speelmateriaal.

Wist je dat de springschansen trouwens ook perfect te gebruiken zijn voor afstand bestuurbare auto’s? Andere weetjes: alle producten van Rampage zijn gemaakt van polyester, in de kleur zwart.

Stoer, strak en robuust. Daar gaat je hart nóg sneller van kloppen. Slide, grind en freestyle er maar op los.

Over het merk Black Dragon.

Met Black Dragon vlieg jij vooruit over het asfalt. Dit merk is onderdeel van het oer-Hollandse schaatsmerk Nijdam.

Met ruim een eeuw ervaring hebben zij hun ervaring en kennis van schaatsen gebruikt om onder andere inline skates en skeelers te produceren.

Dit succes leidde al snel tot de productie van meer buitenspeelgoed. Met een ruim assortiment aan onder andere skateboards en stunt scooters kan iedereen met de producten van Black Dragon razendsnel over het asfalt glijden.

Alle producten zijn uitgevoerd in verschillende coole designs waardoor iedereen een board kan vinden wat past bij zijn of haar stijl. Volwassene of kind, jongen of meisje, Black Dragon heeft stoer buitenspeelgoed voor iedereen.

Laat je skills zien in het skatepark of maak een mooie tocht. Met Black Dragon zal je ervaren wat echte snelheid is.

Set van infographics over educatief speelgoed

Ontvang deze handige educatieve tips bij onze nieuwsbrief

Benieuwd naar de ontwikkelingen die je kind doormaakt in elke levensfase? Dan is deze set infographics leuk voor jou!

Conclusie

Er zijn veel opties waar je naar kunt kijken bij het kiezen van een geschikte ramp. Denk vooral na over hoeveel je uit wilt geven en hoe lang je denkt dat ze stunsteppen leuk blijven vinden.

Een wat grotere ramp waar je vettere tricks op kunt doen is dan wellicht een goede beslissing.