Beste kindertablet voor 2018 en 2019

Tablets voor kinderen getest: dit zijn de beste 11 kids tablets voor 2019

Tegenwoordig gaat alles digitaal en werkt iedereen met middelen om met de tijd mee te gaan. Smartphones, tablets en laptops worden steeds beter en sneller, waardoor je al snel kan achterlopen met de nieuwste trends op het digitale gebied.

Ook zie je steeds meer kinderen vanaf een alsmaar jongere leeftijd met digitale apparaten, waaronder de kinder tablet.

Deze wordt gebruikt om spelletjes op te spelen, maar hij kan ook prima gebruikt worden voor educatieve doeleinden.

Dat is ook waarom ik mijn kinderen op een kindertablet laat spelen en leren, maar natuurlijk met afgeschermde internetinstellingen en ik beperk de schermtijd.

Mijn absolute favoriet is de Kurio Connect Telekids. Ik heb hem een half jaar geleden hier bij bol.com gekocht voor mijn zoon.

Ik vind hem heel uitgebreid en de instellingen voor veilig internet zijn super zodat hij zelf ook een beetje kan surfen zonder me zorgen te maken.

De beste 11 kindertablets voor 2019

De best beoordeelde zijn:

TabletGeschikt voorMeer info
Kurio Connect TelekidsKinderen die er iets meer mee willen doen, vaak iets oudere kinderen. Handige integratie met het Telekids aanbod en geweldige veilig-internet modusbekijk hier meer images
Denver TAQKleinere kinderen die vooral de kinderapps gebruiken. Hij is een stuk goedkoper en prima in het gebruik voor wat jongere kinderenlees hier meer klantreviews

Bekijk de review in video format, of lees verder voor alle achtergrond informatie en uitgebreide tips:

Door de snelle ontwikkeling is het natuurlijk de vraag aan welke tablet je een goede keus hebt en speciaal daarom heb ik de beste 11 kindertablets voor 2019 geselecteerd.

Ik heb hierbij gekeken naar de meegeleverde spellen, veiligheid, snelheid/geheugen, design en natuurlijk niet te vergeten een goede prijs-kwaliteit verhouding.

De tablets in de top 11:

Denver TAQ

Kurio Connect Telekids

Waiky Power Tab

eStar

Denver TAQ 10 inch

Kurio Tab Lite

vTech Storio Max Tablet

vTech DigiGo

AXXO (op het moment uitverkocht)

Point of View

Overmax Edutab 3

Visuele keuzehulp kindertablet

Ontvang deze handige visuele keuzehulp bij onze nieuwsbrief

Nog niet klaar om te beslissen? We hebben een handige visuele keuzehulp om je te helpen. Wat vind je ervan?

Nou, het voordeel van deze tablets die geschikt zijn voor kinderen, is dat je de limiet in kunt stellen in hoeveel je wilt dat ze erop spelen en zelfs met welke activiteit.

Zo kun je zeggen, ok….je mag een half uur videotjes kijken maar daarna alleen nog educatieve apps gebruiken. Je hebt het in de hand als ouder, als je de tijd wilt investeren om het in te stellen.

En daarin ligt de kracht van een echte kindertablet in plaats van gewoon de familie tablet geven aan je kind en hopen dat het goed komt.

Spelletjes of educatieve inhoud op je tablet

Laten we alle tablets in de top 11 stuk voor stuk doorlopen:

Denver TAQ

De eerste geselecteerde tablet door ons is de Denver TAQ. Dit is een tablet van 7 inch bijgeleverd met een roze en een blauwe hoes, wat natuurlijk handig is om beschadigingen aan de tablet te voorkomen.

Verder heeft de tablet een geheugen van 8 GB, dat nog uitgebreid omdat er een micro-SD kaart in past.

Dat is een groot voordeel, aangezien je hierdoor meer spellen vanaf de Google Play kan downloaden.

Tot slot is de prijs een van de voornaamste redenen dat de tablet in de top 11 is terecht gekomen, de tablet kost €70 bij bol.com en is daarmee een van de goedkopere tablets in dit rijtje.

Al met al, een goede tablet waarmee veel plezier mee kan worden beleefd voor een lage prijs.

Kurio Connect Telekids

Waar de Denver TAQ redelijk goedkoop is, kost de Kurio Connect Telekids een stuk meer. Deze tablet koop je namelijk voor €120, maar je krijgt er wel veel specificaties en speelplezier voor terug.

Om te beginnen heb je als ouder volledige controle over wat je kind met tablet doet en hoelang het apparaat wordt gebruikt. Zo kan je ongewenste apps eruit worden gefilterd met het handige App Management, en worden websites gefilterd en gecategoriseerd.

Je kan zelf voor elk profiel het gewenste internetgedrag instellen waardoor je kind altijd veilig gebruik kan maken van het internet.

Daarnaast kan je dus een maximale tijd instellen per sessie dat je kind de tablet gebruikt, waardoor je kind niet de hele dag op de tablet kan zitten.

Blue light filter is ook een fijne functie waardoor het kijken naar het scherm minder slecht is voor de ogen.

Kurio tab advance beste van 2018 en 2019

Daarbovenop kunnen er 8 profielen worden ingesteld op de tablet, wat makkelijk is als meerdere kinderen de tablet gebruiken. Het apparaat onthoudt dan wat de voorkeuren zijn op basis van welk profiel er gebruikt wordt. De tablet beschikt ook nog eens over Kurio Motion Games die worden gespeeld met de camera van de tablet, wat natuurlijk erg cool is voor de kids.

De Kurio Connect zit bomvol handige snufjes waardoor het een erg aantrekkelijke tablet is en daarom dus ook een plekje heeft verdiend in de top 11.

Het is wel een investering omdat het apparaat redelijk duur is, maar dat is het zeker waard!

Bekijk ook de trailer van Kurio over de Connect:

Waiky Power Tab

De volgende tablet die een plekje heeft verdiend in de top 11 is de Waiky Power Tab.

De tablet kan geleverd worden in blauw of roze en heeft een aantrekkelijk en stevig design. Middels Parental Control kan je restricties aangeven wat er wel en niet bezocht mag worden, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken als je kind op de tablet speelt.

Een groot voordeel is dat de tablet wordt aangeleverd met 50 voor geïnstalleerde spellen, waardoor er voor iedereen wat te beleven valt, en natuurlijk een prijsbewuste keuze om je robot speelgoed mee te besturen.

Hiertussen zitten race, sport en behendigheid spelletjes, maar ook educatieve spelletjes om de ontwikkeling te bevorderen. Het apparaat zit aangesloten op de Google Play store, waardoor de ouders ook zelf apps erop kunnen zetten om de tablet maximaal te kunnen benutten.

Hiervoor heeft de tablet ook een uitstekende batterij (2800 mAh), waardoor de tablet uren gebruikt kan worden zonder dat hij moet worden opgeladen.

De Waiky Power Tablet is een krachtig apparaat wat tegen een stootje kan hiervoor een schappelijke prijs van €70 worden gekocht. De spellen die al geïnstalleerd maakt de tablet extra aantrekkelijk en is daarom een prima keus voor je kinderen.

eStar

estar kindertablet voor 2018

Een andere tablet met een aantrekkelijk design is de eStar, want die is namelijk in een Minions en Finding Dory uitvoering beschikbaar.

Dat is ook gelijk waarom de tablet in de top 11 is terecht gekomen, omdat het uiterlijk ook belangrijk is voor de kinderen.

Verder is de tablet ook nog eens een van de goedkopere. Voor de rest heeft de tablet niet enorm veel features, het is vooral het uiterlijk wat telt bij deze tablet.

Denver TAQ 10 inch

De volgende tablet in onze top 11 is de Denver TAQ. De tablet is inderdaad al een keer voorgekomen in het rijtje, maar deze tablet is bestemd voor degenen die graag een groter scherm hebben.

De tablet heeft namelijk een scherm van 10 inch, 3 inch groter dan de andere Denver TAQ. Verder heeft de tablet dezelfde kenmerken als zijn kleinere broertje, uitgezonderd van de prijs, die €90 bedraagt.

Kortom, voor €20 meer hebben de kids een mooie grote tablet voor meer speelplezier.

Kurio Tab Lite

Kurio smart tablet voor 2019

In onze top 11 hebben we ook een tablet die met Windows 10 werkt en dat is de Kurio Smart Tablet.

Dit is een bijzondere tussen onze tablets, omdat het apparaat wordt bijgeleverd met een toetsenbord! Hierdoor maakt het de tablet gelijk heel erg multifunctioneel, want op deze manier kunnen de kinderen ook huiswerk maken en sneller met het apparaat werken.

Net zoals op de Kurio Tab Advance kunnen er games voor de camera van de tablet gespeeld worden, de zogeheten Kurio Motion Games.  Een van de weinige nadelen van de Kurio Smart Tablet is de prijs, die helaas wel erg hoog uitvalt voor een budget tablet

Een goed argument is wel dat je geen aparte laptop hoeft af te schaffen voor het maken van huiswerk of andere zaken van de kids, wat je later geld bespaard.

vTech Storio Max Tablet

Het volgend apparaat is van een merk dat je misschien wel eens vaker van heb gehoord, het is namelijk de vTech Storio Max Tablet. Als we deze tablet bekijken, valt het ons gelijk op dat hij een stoer uiterlijk heeft, wat natuurlijk belangrijk is voor de kids.

Op de tablet is het mogelijk om foto’s te maken, spelen te spelen en muziek te luisteren. Daarnaast kan er ook nog geluisterd worden naar verhalen.

Net als bij de eStar, is het uiterlijk eigenlijk een van de sterkste punten van Storio. Daarbovenop kan je met de Storio niet op internet, wat fijn kan zijn maar ook juist niet.

Het fijne is dat je als ouder niet constant instellingen moet aanpassen of op moet letten wat je kind aan het doen is op de tablet.

Aan de andere kant kan de tablet misschien iets gaan sneller vervelen voor de kinderen omdat ze niet op het internet kunnen. De vTech Storio Max is te koop voor €120.

Lees ook onze volledige Vtech Storio Max review

vTech DigiGo

vtech digigo als beste kindertablet

We blijven nog even bij het merk vTech, want de volgende tablet is de vTech DigiGo.

Dit apparaat heeft een scherm van 4.3 inch, wat ideaal is voor de kleinere kinderen.

Verder beschikt de tablet ook over wifi waarmee je allerlei dingen kunt delen met familie of vriendjes, denk hierbij aan spraakberichten of stukjes tekst.

De DigiGo heeft een intern geheugen van 4GB, dus daarmee kunnen aardig wat berichten opgeslagen worden. Met de 10 ingebouwde apps kan er gelijk mee gespeeld worden.

Naast de ingebouwde apps worden ook twee gratis downloads via Explorer Park aangeboden, waar er een enorm aanbod van apps op je staat te wachten. Nog een coole feature van de DigiGo is de 180˚ draaibare cameralens, waarmee de tofste foto’s gemaakt kunnen worden.

Voor kinderen in deze leeftijdscategorie kun je leuke technische snufjes kopen.

Tegenwoordig is iedereen of binnen bezig met een dedicated kindertablet, of ze zijn naar buiten met een hoverboard truukjes aan het doen (lees ook onze uitgebreide beoordeling van verschillende hoverboards).

In vergelijking met de Storio van vTech is de DigiGo misschien nog wel de betere van de twee met meer functies en een zachtere prijs. De DigoGo is namelijk te verkrijgen vanaf €90.

AXXO

Het volgende apparaat wat een plekje heeft verdiend is de AXXO kids tablet, die beschikbaar in het roze of in het blauw. De AXXO heeft zijn plek te danken aan het feit dat er al 60 spellen op de tablet geïnstalleerd zijn als je hem aanschaft, wat een mooie mix is tussen spelen en leren.

Ook heeft de tablet veel geheugen (8GB), wat ook uitgebreid kan worden doormiddel van een MicroSD kaart. Zoals vele andere tablets is er software op de tablet geïnstalleerd waardoor uw kind altijd veilig op internet zit (een kinderbrowser).

Dit alles kan je in huis halen voor een prijsje van €60, wat een van de goedkoopste is van de geselecteerde tablets. Helaas op het moment uitverkocht.

Point of View

Als je kind spullen vaak laat vallen, is de Point of View tablet een ideale keuze. De tablet is namelijk voorzien van een bumper om het 7 inch scherm heen, waardoor er niet snel schade opgelopen zal worden na een valpartijtje.

Net als de AXXO heeft de Point of View een MicroSD slot waarmee u het geheugen kunt uitbreiden, wat de Point of View helaas niet zoveel heeft (1GB).

De Point of View word heel slim meegeleverd met een draadloze koptelefoon, dat zorgt ervoor dat de kids nooit over loshangende kabels kunnen struikelen. Al met al is de Point of View dus een hele veilige en praktische keuze om schade te voorkomen.

Qua prijs is het wel een ietsje duurdere optie, dus je zult moeten overwegen of je de praktische voordelen van de Point of View belangrijker vind dan bijvoorbeeld geïnstalleerde spellen of Parental Control software.

Overmax Edutab 3

Tot slot, prijzen wij de Overmax Edutab 3 (7 inch) nog aan om een paar goede redenen. Ten eerste is deze tablet voornamelijk gericht op de educatieve kant van het spelen.

Dit houd in dat er op de tablet al educatieve toepassingen zijn geïnstalleerd waarmee de kinderen gelijk aan de slag kunnen. Door middel van deze tablet kunnen je kinderen echt spelend nieuwe dingen ontdekken en zichzelf verder ontwikkelen.

Daarnaast kan je als ouder instellen welke toepassingen je kinderen gebruiken en welke websites zij bezoeken. Ook zit er een camera op deze tablet waarmee videogesprekken gemaakt kunnen worden.

Overmax edutab 3 als beste voor 2018

Naast de educatieve toepassingen kan je kind ook leren typen d.m.v. het bijgeleverde toetsenbord, wat het zoeken op het web ook gemakkelijker maakt.

Er wordt ook een muis meegeleverd met de tablet. Tot slot is het gebruik van de tablet ook erg makkelijk in de auto, aangezien er een steun bijzit waarmee de tablet aan de achterkant van de stoel kan worden bevestigd!

Voor al deze functies en extra’s betaal je €125. De Overmax is vooral een mooie keuze als je wilt dat je kind de tablet vooral gebruikt voor educatieve doeleinden!

Conclusie

We hopen dat je met de top 11 van tablets meer inzicht hebt verkregen in het aanbod van de beschikbare kindertablets op de markt!

Hier is dus mijn favoriet, de Kurio Connect Telekids: een goede aanbieding bij Wehkamp.

Visuele keuzehulp kindertablet

Ontvang deze handige visuele keuzehulp bij onze nieuwsbrief

Nog niet klaar om te beslissen? We hebben een handige visuele keuzehulp om je te helpen. Wat vind je ervan?

Lees ook: de beste laptops voor schoolgaande kinderen