Bark

5 Hulpmiddelen voor het volgen van de schermtijd van kinderen

 Computer algemeen

De aanbevolen schermtijd voor een kind is gelimiteerd tot een uur per dag, maar hoeveel kinderen zie je niet continu achter zo’n tablet zitten? Tech is geweldig om mee te leren en mee te interacteren, maar het moet wel met mate gebeuren. Gelukkig is Tech ook geweldig in het volgen en registreren van wat er mee wordt gedaan.

Hier zijn 5 apps die je kunnen helpen bij het monitoren van je kind zijn schermtijd.

Moment

Moment helpt ouderlijk toezicht
We kennen allemaal het gevoel iets op Instagram te zien en telkens maar weer het volgende bericht te willen volgen, helemaal opgezogen in de laatste berichten, of te lezen over de laatste Twitter-mania en je dan ineens te realiseren dat het twee uur later is. De app Moment helpt je om je eigen tijd bij te houden (en limieten in te stellen), maar ook die van je hele gezin met Moment Family. Het registreert dingen zoals hoe vaak je je telefoon hebt opgepakt, welke apps het meest worden gebruikt en natuurlijk hoeveel tijd er op de telefoon of tablet wordt besteed. Als je wilt terugschalen en je verslaving in wilt perken, óf het gebruik van je kinderen limieteren, kun je tijdslimieten instellen en zelfs apparaten uitschakelen voor specifieke momenten zoals ‘Family Dinner Time’. De interface is zeer eenvoudig en biedt een snel overzicht van de mobiele gewoonten van jezelf of je gezin. (Opmerking: deze app gebruikt locatieservices om te werken, wat voor sommigen een afknapper kan zijn.)

Goed voor: het bijhouden van het gebruik van je individuele tijd op apparaten of die van je familieleden

Kosten: gratis voor individueel gebruik ($ 3,99 / maand voor Pro-functies); $ 14,99 voor drie maanden met Moment Family

Platform: iOS

unGlue

Unglue kids
unGlue legt meer verantwoordelijkheid bij de kinderen zelf bij het beheren van hun eigen schermtijd. unGlue werkt op smartphones, tablets en computers en stelt je in staat om tijdparameters in te stellen op elk apparaat, internetplanningen en wordt zelfs zo gedetailleerd als hoeveel tijd je toestaat voor sociale media, gaming, video’s, enzovoort. Ouders kunnen de algemene tijd beperken (bijvoorbeeld twee uur ‘Entertainment Time’ per dag), maar kinderen beslissen vervolgens hoe ze dat willen invullen. Kinderen kunnen ook ongebruikte tijd spenderen en ook speciale klusjes / taken voltooien via de app unGlue Kids om meer tijd te verdienen (als de ouder ervoor kiest om het toe te staan). De service breidt zich uit via VPN, maar de intermitterende connectiviteit maakt het meer consistent en accuraat wanneer het thuis wordt gebruikt.

Geschikt voor: Jongere kinderen met smartphones

Kosten: gratis als je een netwerkcomputer hebt, anders $ 30 voor een stuk hardware dat verbinding maakt met de router

Platform: iOS

 

Bosco

Steunend op het idee dat ouders niet elke digitale beweging van hun kinderen in de gaten zouden moeten houden, vertrouwt Bosco op een uniek algoritme dat ‘onregelmatige’ gebeurtenissen op de telefoon van je kind markeert die op iets ongewoons kunnen duiden. Zaken als veranderingen in slaappatronen, ongebruikelijke sociale media-activiteit, geolocatie die atypische routes identificeert, zijn voorbeelden. En toekomstige updates claimen functies te bieden zoals het detecteren van stemming uit afbeeldingen, video’s en teksten. Het vertrouwt op deze onregelmatige gedragingen en activiteiten om je te waarschuwen, zonder je toegang te geven tot alle inhoud op hun telefoons en je elke tekst- of statusupdate te laten lezen.

Goed voor: Oudere kinderen op sociale netwerken die meer autonoom zijn

Gratis

Platform: iOS en Android

Bark

Bark
Bark volgt een soortgelijke filosofie als Bosco over het nemen van een meer hands-off benadering van digitale monitoring, maar is veel uitgebreider in wat het bijhoudt. Het omvat alle belangrijke e-mailplatforms; platforms voor sociale media; populaire groep-apps zoals WhatsApp, Kik en GroupMe; en heeft zelfs de mogelijkheid om naaktheid te detecteren op afbeeldingen / video’s die via tekst worden verzonden. Het is gebaseerd op zeer geavanceerde deep learning-technologie om gesprekken, uitwisselingen, zoekopdrachten en algehele activiteiten op holistische wijze te bekijken en je te wijzen op alles wat verdacht is. Het algoritme kan zelfs een opmerking ‘you suck’ onderscheiden als gebruik als grap over een object of als kwaadaardige uiting richting een ander.

Goed voor: Oudere kinderen op sociale netwerken die meer autonoom zijn

Kosten: $ 9 / maand of $ 99 / jaar (eerste maand gratis) voor onbeperkt aantal apparaten voor kinderen

Platform: iOS en Android

Circle by Disney

Circle by disney
Toen dit in 2015 werd gelanceerd, was Circle een van de eerste gadgets die echt uitgebreide monitoring bood voor alle gadgets in huis. Gericht op iedereen in de familie, biedt Circle een combinatie van functies van alles wat er eerder is genoemd en biedt uitgebreide monitoring, tracking en filtering voor alle leeftijdsgroepen. De algemene leeftijdscategorieën zijn peuter; Kind; Tiener; en volwassenen, voor ouders die hun eigen (of elkaars schermtijd) willen volgen. Je kunt zeer specifiek worden met besturingselementen door bepaalde websites en apps na een bepaalde tijd in of uit te schakelen (bijvoorbeeld 45 minuten Minecraft). Er zijn bijna te veel opties die je kunt inschakelen, maar je kunt altijd gewoon kiezen voor meer algemene tijdrichtlijnen zoals twee uur per dag. Circle is een stuk hardware dat verbinding maakt met je router. De kosten zijn $ 99, maar dan zijn er geen abonnementskosten of extra kosten (tenzij je met Circle Go buiten het huis wilt blijven kijken).

Goed voor: Iedereen in de familie als je heel specifiek wilt worden met monitoring

Kosten: $ 99 voor hardware, geen abonnement nodig voor gebruik binnenshuis; er zijn extra kosten van toepassing als je met Circle Go buiten het huis wilt blijven waarnemen

Platform: iOS en Android

Conclusie

Waarschijnlijk zullen we nog eventjes moeten wachten totdat de meer geavanceerde apps met taalherkenning ook in het nederlands uitkomen, maar ze zijn al op de juiste weg. Uiteindelijk komt de beslissing over welke service te gebruiken neer op het detailniveau dat je wilt hebben en in hoeverre je hun schermtijd wilt regelen. Elk gezin is anders. Wat het belangrijkst is bij het introduceren van technologie bij kinderen en hen de verantwoordelijkheid te geven van een mobiel apparaat, is om die communicatielijnen open te houden, inherent vertrouwen te hebben en ervoor te zorgen dat kinderen de kracht van sociale netwerken begrijpen (zowel voor goed als slecht).

Leave a Reply

*

code